החלטתי להתגרש

עמליה0

New member
החלטתי להתגרש

אני אימא ל2 ילדים קטנים, מתחת לגיל 6. סבלתי הרבה מאלימות מילולית ונפשית וקצת פיזית. ולא דיווחתי לאף גורם. יש לנו דירה שעליה אנו משלמים משכנתא גבוהה. עורך הדין מסיוע המשפטי רשם בכתב התביעה, 1750 ש"ח לכל ילד + 1500 ש"ח לי דמי טיפול בילדים + חצי משכר דירה או משכנתא. בעלי טוען ששכר דירה/משכנתא הוא כולל במזונות, מי צודק? בעלי הוא עצמאי, שעושה הרבה עבודות לא מדווחות למס הכנסה, לפי הדיווח למס הכנסה הכנסתו היא כ4000 ש"ח לחודש. מה שאינו נכון, מה ניתן לעשות?

navy123

New member
יכול להיות שפיספסתי משהו?????

מה זה לעזאזל " 1500 ש"ח לי דמי טיפול בילדים" ?????

עמליה0

New member
זה מה שעו"ד רשם

שאלתיו אמר שזה על זה שאני מטפלת בילדים רוב הזמן... הוא הגזים?? מה עם שכר הדירה/משכנתא? זה מה שבוער לי...

עמליה יקרתי אני לא בא להגיד מי צודק

ומי לא ,
אני רק רוצה לומור לך שבחיים אל ת'מרי כמה בעלך עושה מהצד , את בסך הכל יורה לעצמך ברגל ,תחשבי טוב

° זואי °

New member
תוהה

באמת בלי ציניות, איך היא יורה לעצמה ברגל אם היא מזכירה את השחור שבעלה עושה?

עמליה0

New member
לא אמרתי לעו"ד שלי

שיש עבודות שאינן מדווחות, אני מתחשבת... אני יודעת שזה יסבך אותו, ואינני מעוניינת בזה. אך אם במקרה בעלי יטען שזה אכן מה שהוא מרוויח וכשאני יודעת שלא, מה אני אמורה לעשות?

לעו"ד שלך את יכולה לומר

כדי שיוכל להשתמש בזה במשא ומתן. רק תבהירי לו שאת לא רוצה להגיע עם זה לבית משפט.

רק רגש

New member
את מתיחסת לפתיחה כאילו פסק דין

מה שרשם העו"ד זה רק הפתיחה מכוון שאתם פונים לדרך הכיסוח ולא מתגרשים בהסכמה יש להניח שהתהליך יארך שנים אחדות שבמהלכו ינתנו צווי ביניים כאלו ואחרים. כבר אמרו לך כאן ואני חוזר לצורך הדגשה!! אל תפגעי בהכנסתו של בעלך, בשום צורה!!! אם לא יהיה לו גם את תסבלי.

deena

New member
מה ניתן לעשות?

תתחילי לאסוף חומר על כמה הוא מרוויח מהצד, כי אחרי שתתגרשו, אם הוא יפסיק לשלם מזונות או יבקש להפחית מסכום המזונות עקב 'משכורתו הנמוכה' יהיו לך הוכחות להיפך. תתייעצי עם העו''ד שלך איזה מסמכים את צריכה לשמור ואיך להשיג אותם. וזה לא ממש משנה מי צודק, תתמקחו עד שתגיעו להסכמה כלשהיא בעניין המזונות. ככה זה. ועוד משהו: כל מה שתוותרי עליו עכשיו למען סיום ההליכים במהרה והשקט ביניכם- תצטערי עליו אח''כ, כי תשארי בלי. לעומת זאת, הרבה יותר נעים (לך, לו, לילדים) לא לריב ולהגיע לפשרה סבירה.

עמליה0

New member
מסכימה

אני לא בעד להגיע להסכם דרך בתי משפט, מנסה לשכנע אותו להגיע להסכם דרך מגשרים. אך השאלה העיקרית שלי היא לגבי שכר דירה/משכנתא? אנו אמורים ללשם חצי חצי נכון? וזה בנוסף למזונות או כלול? זה מה שמטריד אותי יותר מכל, מקום מגורים קבוע.

רק רגש

New member
בסופו של דבר מדובר בכסף מה זה

משנה איך קוראים לו. אני לא עו"ד, ולכן יש להיתיחס לדברי בהיסתייגות, אבל עד כמה שידוע לי בעלך חייב במידור ועבור 2 ילדים זה משהו כמו 40% משכר דירה. הוא יכול לדרוש פרוק שותפות והדירה שלכם תוצא למכירה כאשר הבנק יקבל את יתרת המשכנתא וביתר תתחלקו. אני חושב שהכי כדאי לכם לפנות למגשר ולמצא פתרון שיהיה מניח את הדעת עבור שניכם. כאשר הולכים בהסכמה, בדרך כלל לא יוצא אף אחד עם כל מה שרצה שהרי הסכמה מגיע דרך הפשרה. את גם לא מציינת אם את עובדת ויש לך הכנסה משלך, נתון שאמור להשפיע בכל סוג של גרושים, (הסכמה או מאבק) אני מניח שיש לך הכנסה, שהרי על הכנסה של 4000 ש"ח לחודש לא הייתם מקבלים משכנתא גדולה.

עמליה0

New member
אינני עובדת

את המשכנתא קיבלנו מזמן, עוד כשעבדתי, בינתיים כבר פוטרתי ואינני עובדת כ3 שנים.

עמליה0

New member
פירוק שותפות,

אחרי מכירת דירה וחלוקת הכסף, הוא לא יהיה חייב בתשלום עבור המגורים של הילדים?

רק רגש

New member
לפני הכל, טיפול בזוגיות ניסיתם?

לפני שמתגרשים כדאי לבדוק את האפשרות ללכת לטיפול זוגי, לפעמים זה עוזר. ולשאלתך, עד כמה שידוע לי, ואני לא עו"ד לכן יתכן שאני טועה. כפי שאמרתי קודם הוא יהיה חייב מידור לילדים!! ושוב מידע אישי, משהו כמו 40% משכ"ד.

עמליה0

New member
פה ושם אני רואה שממליצים

לעשות מגבית מהמשפחה ולקחת עו"ד לא מהסיוע המשפטי. עו"ד שלהם לא טובים מספיק?

../images/Emo20.gifרק עו"ד

תגשי עוד היום לעו"ד להתיעץ רק הוא ייתן לך תשובות נכונות לכל השאלות מניסיון הגרושים שלי בזכות העו"ד הצלחתי להוציא את כל הבית על שמי וגם מזונות. שיהיה לך בהצלחה הכל לטובה

amitshein

New member
עורך הדין שלך קצת הגזים...

יש נוהגים מסודרים: 1500 לכל ילד (עד שניים) 40% שכ"ד 50% רפואיות מיוחדות + גנים+ בי"ס+ חוגים אם הדירה של שניכם אז בטח תמכרו אותה, ותפרעו את המשכנתא. אבל אם בעלך הסכים מי אני שיתערב?

למעלה