החלטתי להצטרף

faotnek

New member
החלטתי להצטרף

ראש השנה בפתח , הסתיו מציץ מעת לעת , איחולי שנה טובה וכרטיסי ברכה , ילדים עם ילקוטים בדרכם לכיתה א´ , וכל אילו שאצל רובכם בוודאי מעלים חיוך והתרגשות נעימה , עבורי הם קיר מסמרים אין סופי שננעץ עמוק יותר ויותר בחזי , עם כל רוח קלילה או ברכה לבבית. אחי נהרג ביום שלפני ראש השנה , בערב החג הוא נקבר (בבוקר) וכשכולם , בכל הבתים , ישבו לארוחת החג המשפחתית , אני שמעתי את אמא שלי מספרת שהיא תרמה את איבריו , שכבתי לי לבדי , בחדרה , במיטה הגדולה שלה , מרגישה בפעם הראשונה מה זה אומר לחוות את החג המשפחתי הזה , כשמשפחתי שלי מונה רק שתיים - אני ואמא. עשר שנים עברו מאז , עשר שנים ארוכות , והשנה ראש השנה מכאיב יותר מתמיד , הרוח הסתוית הארורה הזאת ושירי החג הנוגים , שורטים את איברי , שורפים את נשמתי והאמת גם די מכלים את כוחותיי. זמן לחשבון נפש נקרא הזמן הזה - עשרת הימים הנוראים שבין ראש השנה לכיפור - בין מותו של אלון - אחי לזה של מתי - אבי , עשרה ימים נוראים שאיש לעולם לא יבין עד כמה הם נוראים עבורי. אז אני אנסה , לענות לאתגר , ולסכם קצת את השנה שעברה , לספר לכם למה השנה הזאת כל כך קשה לעומת קודמותייה. השנה הזאת הייתה בפעם הראשונה שנה של התמודדות , עשר שנים עברו אבל מעולם לא דיברתי , מעולם לא בכיתי עם אחרים - רק עם עצמי. עשר שנים של הדחקות , של הכחשות , של להעניש את עצמי על מותו שלו בעוד אני ממשיכה לחיות , עשר שנים של לחפש הצדקה לעוול הנורא הזה - אם בדמות נתינה מוחלטת עד ביטול העצמי כמעט , ואם בדיכאון שנפל עלי אחת לתקופה ארוכה ודירבן אותי להצטער על כל חיוך , כל צחוק וכל אושר רגעי שחוויתי בתקופה ה"טובה" . אבל השנה הזאת הייתה אחרת , אולי היו אילו לימודי העבודה הסוציאלית , ואולי דווקא מותם של ידיד ושל כלבי האהוב לאחרונה , אבל באמצע שנה זו התחלתי בפעם הראשונה להתמודד , בפעם הראשונה לדבר , לטפל , לחשוב שאולי אני ראוייה לקיום ככל אדם אחר. לא קלים לי הימים האילו , אומנם אני מרגישה טוב יותר מכפי שהרגשתי בתקופה האחרונה , אבל הימים האילו שמגיעים עכשיו מפחידים אותי . אני מפחדת מהאושר שאופף את כולם , מפחדת מההתרגשות שבאוויר , מפחדת מהלבד בחג ומהאזכרה העשירית , פשוט מפחדת . מצחיק ככל שזה יישמע פיתחתי לי פוביית ספטמבר , כאילו נמתח מין קו שקוף שכזה שמבדיל בין החיים שהיו לי לבין אילו שעוד לפניי , כאילו יודעת אני שכשיעבור ראש השנה יילחש מלאך קטן , בדמותו של אחי - "תמשיכי , הרווחת את חייך , את ראוייה". הימים האילו מתקרבים - ביום רביעי האזכרה ומיד לאחריה החג , ואני משקיע מחשבות בלתכנן קדימה , איך עוברים אותם וכמה אני מחכה כבר לעתיד שאחרייהם , מנסה להגן על עצמי מהקושי שטמון בהם - לא הולכת לאזכרה השנה , מבקשת מחברות שיהיו איתי , ואני יודעת שאני רק צריכה לעבור אותם וכל שיבוא לאחר מכן יצדיק את שהיה. אני לא כל כך יודעת איך לסכם את ההודעה הזאת , רק לאחל לעצמי שיעברו להם , בצורה הקלה ביותר שתתכן , ולאחל לכולכם שבוע טוב - השבוע האחרון של שנת תשס"ב , מי ייתן ויביא איתו רמז לשנה טוב באמת. טלי

מי ייתן באמת,

שהשנה הבאה תהיה טובה יותר. לך, ולכולנו. בשבילי, בשבילנו, זה החג השלישי בלעדיה. היום ההורים שלי נוסעים לראות את הבן שלה-אחיין שלי. אני לא יכולה לנסוע איתם. אין לי כוחות לזה. בכל השנים שעברו, דווקא תקופת ה"חגים" לא עברה עלי קשה יותר מרגעים אחרים בשנה. בכלל, אני אדם של ניואנסים ולא של תאריכים רבי חשיבות ואזכרות, אני חושבת שאני חווה את האובדן ביום-יום. ובכל זאת, השנה קורה לי משהו אחר. כבר משבוע שעבר נכנסתי לדכדוך, להכחשה, מה? ראש השנה עוד שבוע? לא יכול להיות. וכשאני עובדת במקום שעובד 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה, קצת קשה להרגיש שיש חופש, שיש חג. אולי זה ה"לבד" שלי, שמתעצם ככל שהשנים חולפות ואני ללא בן זוג, אולי זה האובדן שלה, אולי זה שניהם, ועוד קצת דברים אחרים. אולי... שתהיה השנה הבאה שנה טובה...

אורי_ח

New member
טלי, מתרגש לקרוא איך זה שאחרי 10

שנים... 10 שנים! תהא הסיבה או הטריגר לשינוי אשר יהיו, הנה את במסלול חדש בחייך, מסע של התמודדות. לא עוד כניעה לדיכאון, לחיפוש הצדקה לעוול... המלאך בדמות אחיך שלוחש לך: המשיכי... את ראויה, הוא הכוח שבא מתוכך, האנרגיה שבדמך. ודאי שאת ראויה. כולנו ראויים. ברוכה המצטרפת למקום הזה. שבוע טוב ושנה מבורכת. אורי

אדומה2

New member
פובית ספטמבר

אצלי זה אוקטובר. הניסיונות האלה להבין את משמעות הדברים, לנסות להבין בכלל משהו בטייפון הזה שסוחף אותך ללב הסערה בעל כורחך עולים לנו ביוקר, לפחות אני יודעת שלי זה עולה ביוקר. טלי, ההודעה שלך נגעה לליבי מאוד, בעיקר בכנות שלו. אני חושבת שהנפש שלנו מדחיקה דברים שהם קשים מדי, מין מנגנון הגנה שכזה שעוזר לנו לחיות, מין חסד ערמומי כזה של הטבע. אני אומרת ערמומי כי אז אנחנו מתרגלים להדחקה הזו, עד שמגיע הרגע שהנפש פתאום מתחילה להוציא את הדברים החוצה, ככה בקטנות- אם זה חלומות או כל מיני טריגרים, והרי אנחנו לא מקשיבים כי זה קשה, וזה עצב ברמות שאף פעם האדם לא ידע שאפשר להכיל כזו כמות של עצב. זו בדיוק אותה כמות של אהבה שאנחנו יכולים להכיל אני חושבת.... מה שאני מנסה לומר- הנפש שלנו בדרך כלל הרבה יותר חכמה ויודעת מה טוב בשבילה מאשר המודע שלנו, ואם הדברים עולים עכשיו טלי, ורק עכשיו את עושה התמודדות, זה כי עכשיו את יכולה, עכשיו יש לך כלים ועכשיו יש לך כוחות לעשות את הדברים. אל תלקי את עצמך על טעויות העבר, זה נורא מפתה, אני יודעת (מניסיון גם כן), אבל זה בסופו של דבר חסר ערך כי אנחנו רק לומדים שאסור לנו לטעות. מותר לטעות. צריך לטעות כי רק כך לומדים, רק כך מסיקים מסקנות שיכולות לעזור לנו לחיות את חיינו באופן שמגיע לנו. את אכן הרווחת את חייך, ואת בטח ובטח ראויה. אני מחזקת את ידייך ומאחלת לך שנה עדינה ונעימה, ומקווה שהימים הקשים יעברו בלי צלקות קבועות. יעל.

BooBee

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo39.gif

אני מאחלת לך כל מה שאת מאחלת לעצמך. שמחה שהצטרפת אלינו, טלי. חיבוק, רויטל.

למעלה