החלטתי להפסיק לחתור

תוליק

New member
החלטתי להפסיק לחתור

רציתי להפסיק. הייתי מיואשת, כאבו לי הזרועות מהחתירה הבלתי פוסקת, וגם הלב שלי כאב. כאב נוראות. כבר לא בטוחה שרוצה להיות אימא, כבר לא יודעת אם זה שווה את הדמעות. ואז נתקלתי בקטע הבא: "כשהביטה קדימה לא ראתה פלורנס צ´דוויק כלום מלבד קיר מוצק של ערפל. גופה היה מאובן. היא שחתה קרוב ל - 16 שעות. היא כבר הוכתרה כאישה הראשונה שחצתה את תעלת למאנש לשני הכיוונים. עכשיו בגיל 34, היא חתרה להפוך לאישה הראשונה ששחתה מקטלינה איילנד לחוף הקליפורני. באותו בוקר של הארבעה ביולי 1952, הים דמה לאמבט קרח, הערפל היה כל כך סמיך שהיא בקושי ראתה את סירות הלווי שלה. כרישים שעטו אל דמותה המוארכת, רק כדי להסתלק מול יריות רובה. נאבקת באחיזתו הקרה של הים, היא המשיכה הלאה - שעה אחר שעה - בעוד מיליונים צופים בה בטלוויזיה. לצידה של פלורנס, באחת הסירות המלוות, השמיעו לה אימה והמאמן שלה קריאות עידוד. הם אמרו לה שזה ממש קרוב. אבל היא לא ראתה אלא ערפל. הם דחקו בה לא לפרוש לפני הסיום. היא מעולם לא עשתה זאת… עד אז. כשרק חצי קילומטר מפריד בינה לבין קו הסיום, היא בקשה להימשות מהמים. עודה מפשירה את גופה הקפוא, היא סיפרה לאחד העיתונאים: "שמע אני לא מחפשת לעצמי תירוצים, אבל אילו הייתי יכולה לראות את קו החוף, אולי הייתי עושה את זה". לא היו אלה התשישות, או אפילו המים הקרים שהביסו אותה, זה היה הערפל. היא לא הצליחה לראות את מטרתה . כעבור חודשיים היא ניסתה שוב. הפעם, למרות אותו ערפל סמיך, היא שחתה באמונה שלמה, כשתמונת מטרתה בהירה מול עיניה. היא ידעה שאי שם מאחורי הערפל הייתה אדמה, והפעם היא עשתה את זה! פלורנס צ´דוויק הפכה האישה הראשונה שחצתה את תעלת קטלינה, ואף השיגה את השיא הגברי בשעתיים תמימות" (כותב אלמוני בספר "סיפורים שמחממים את הלב"). אני יודעת שאחרי קטע כזה מתאים להכריז על הריון. אבל לא. אני לא בהריון, ונראה לי שזה גם לא יקרה, לפחות לא החודש. מה שרציתי לומר במגילה הארוכה הזו, הוא בגלל שאני רואה מדי פעם נשים שמתייאשות ועוזבות. אלוקים עדי שגם אני רציתי לעשות זאת לא פעם. וכשקראתי את הקטע הזה קלטתי שאני חושבת שאני מבינה מה הבעיה שלנו - אנחנו לא יכולות לראות את קו הסיום!!! הוא יכול לבוא החודש והוא יכול לבוא עוד 6 שנים. ואנחנו לא נדע זאת. ובגלל זה אנחנו יכולות להתייאש ולרצות להפסיק לחתור. אז היום הזה, אני מזכירה לעצמי את המטרה שלי, ומעמידה אותה מול עיני. ואני ממשיכה לחתור אני לא אתייאש. לפחות לא היום. בהצלחה לכולנו, תוליק.

dandushx

New member
את צודקת

קו הסיום שלנו באמת מכוסה ערפל ואנחנו לא יכולות לדעת אם הוא קרוב או רחוק . הסיפור ממש יפה ומתאים. בהצלחה גם לך חמודה ושכולנו נחזיק מעמד יחד עד לקו הסיום המיוחל.

saga

New member
כמה מתאים

תוליק, את צודקת, וכנראה שגם פלורנס צ´דוויק צדקה, כשרוצים להשיג משהו בחיים, וזה נכון לא רק לגבי הפורום הזה, אלה לגבי כל דבר, צריך לדמיין אותו בעיני רוחנו, להזכיר לעצמנו כל הזמן את המטרה, גם אם הדרך להשגתה אינה תמיד ברורה לנו, כמה מתאים וכמה נכון. נקודה חשובה שאסור לשכוח
סאגה

../images/Emo25.gif

ממש הבהלת אותי עם הכותרת. כל מילה שלך היא זהב אז אני לא מוסיפה מילים, רק חיבוק.

שמולה

New member
מוכרחים להמשיך ללכת...

ונזכרתי בעוד שיר שמתנגן לי בלב עכשיו: אם קשה ללכת - אין דבר כל שעה הופכת - לעבר אל תביט למעלה - לך ישר כיבסוף הלילה - יש מחר מתפללת בשבילך להגיע לקו הסיום במהירות בלתי תאמן
שמולה.

מיצי1

New member
כל מילה בסלע

כל כך שמחתי לראות שהתוכן שונה מהכותרת (כלומר, שלא התייאשת..). למרות שהעתיד לוט בערפל, עצם האמונה שהחוף קרוב - תביא אותך אליו. בהצלחה!

באאבו

New member
תוליק - מרגשת כתמיד...

חברה יקרה שלי, קראתי את הכותרת, ואין לך מושג איך נבהלתי! שאת?? את, תפסיקי לחתור?? אח"כ, הבנתי שאת בעצם רק עשית "רענון" ואת מזכירה לעצמך את המטרה האמיתית... זה נכון, הערפל הוא הקטע הכי קשה. אנחנו לא יודעות כלום! אנחנו יודעות בערך מתי נצא לפנסיה, אבל לא ממש יודעות מתי הביצית והזרע שלנו יחליטו להתאחד.. אבל, שתקום מי שמכירה ערפל שאינו מתפוגג.... הוא יתפוגג תוליקוש, אני מבטיחה!
באאבו

כתוב בדיוק בזמן ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אכן את צודקת במיליון אחוז. אנחנו לא רואות את האדמה הבטוחה ולכן לפעמים ואולי יותר מידי , נישברות. אין אופציה אחרת. אנחנו חייבות להיע לחוף מבטחים. בצורה זו או אחרת אנחנו נגיע. חזרתי הרגע מטיפול רפלקסולוגי, עם המון כוחות מחודשים. אני כאן לחתור איתך.
סאני.

רומי 007

New member
סאני

שמחה בשבילך שעשית משהו טוב בשביל עצמך, מקווה ללכת בעקבותייך בעניין הזה... רק שיהיה לי קצת זמן חופשי... גם אני הרגשתי שמה שתוליק כתבה בדיוק בזמן מבחינתי.

../images/Emo25.gif אם לא מפנים זמן...

אז לצערי אין אפשרות למצוא אותי
תחליטי שאת מפנה ואז יהיה
חייב לוותר על משהו אחד תמורת משהו אחר... נשיקות. סאני.

תוליקי - איזה קטע גדול ../images/Emo127.gif

כל הכבוד לך - זה קטע שצריך כל יום לקרוא מחדש!!! והוא כל כך נכון... לכן באמת אל תפסיקי לחתור כולנו כאן בפורום צריכים להמשיך לחתור... תודה רבה לך על סיפור יפה כל כך!!!!!! מכל ה-
ד.

yaelhul

New member
תוליק יקרה, כמה כואב, כמה נכון...

ואני מזכירה לך ולעצמי ולכולנו שתמיד, אבל תמיד, אחרי הערפל מגיעה התבהרות (גם אם חלקית) ואז הכל נראה ברור יותר, גם אם רק לכמה רגעים. ברגעי ההתבהרות האלה אנו מוצאים את הכוחות לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבורנו. את כל כך צודקת בהגדרת הבעיה - גם קשה, גם כואב בגוף ובנפש, גם אכזבה שלנו מעצמנו לפעמים, מגופנו, של הסביבה מאיתנו, גם הרגשת החריגות וגם - פשוט לא רואים את הסוף. אני תמיד דימיתי את החתירה הזאת לרץ מרתון, שבדיוק כשהוא יודע שנשאר לו עוד קילומטר אחד לעבור אומרים לו שהאריכו את המסלול, ולא, לא יודעים בדיוק בכמה... הרי הוא ישבר באותו רגע. כמעט בלתי אפשרי להתמודד בדרך למטרה כשאין בדרך שום אינדיקציות לגבי איכות החתירה שלך, האם את בכיוון הנכון, ומתי, מתי כבר תגיעי. למרות כל זאת כולנו עשינו ועושות זאת, כי במקרה הזה המטרה מקדשת את כל האמצעים שעומדים לרשותנו (כל אחת וכוחותיה, כל אחת ויכולתה). שמחתי מאד לקרוא שבזוכרך את המטרה קיבלת עוד מאגר כוחות לחתירה. מוסיפה למאגר שלך גם את התקוות והאיחולים שלי
שיהיה רק טוב ומהר. יעל

anatgri

New member
ללא מילים

ממשיכה ברוח ההודעה שלך שנוגדת את הכותרת - אין מילים לומר עד כמה הקטע הזה קולע - גם תיאור של מה שאנו עוברות/חשות וגם הדימוי אז בואו נחליט שנעזור לערפל להתפוגג ונמשיך לחתור

תוליק

New member
קודם כל אני שמחה שאהבתן מה שכתבתי.

אבל שוב ערפל מכסה את קו החוף שלי. יש לי תחושה שהוא רחוק רחוק... נכנסתי עכשיו לראשונה לפורום הריון אחרי טיפולים. לא יודעת למה. אולי רציתי לדעת מה ההרגשה להיות שם. לראות אם גם שם זה כמו פה מבחינת הפרגון והתמיכה.או שסתם סוג של הלקאה עצמית. ראיתי את ההודעות. השאלות על US ועל בדיקות דופק וכדומה. דרושים דחוף אורות ערפל יד ראשונה...

dandushx

New member
../images/Emo62.gif../images/Emo62.gifזה הכי טוב שמצאתי ../images/Emo8.gif

נועם@בת

New member
תוליק מצחיקולה, נכנסת לשם

ראית את השאלות, ולא זיהית שאת עומדת בעצם מול החוף? כן, זה החוף. כמעט כל הבנות שכותבות שם כתבו כאן בעבר (כאן, בוואלה ובIOL). חנה שהכניסה היום שם בפורום את התמונה של שיר, זאת אותה חנה שכתבה לפני יובלות איך היא מרגישה כמו בשדה תעופה על מסלול שנע בכיוון אחר. תוליק ראית שם את החוף, ולא זיהית אותו בגלל הערפל והקור של המים. בערך פעמיים בשבוע אני מבקרת אצל מיכל של עומר ויובל, ובכל פעם שאני מחבקת את אחד הילדים אני יודעת שאני נוגעת בחוף הזה. זה אמנם החוף שמיכל הגיעה אליו, אבל זה החוף שמחכה גם לי, מחכה גם לך חתוליק מתוקה שלי. כמה שקר וכואב וקשה במים, שם בדיוק בפורום הריון יודעים שיש כזה דבר חוף.
ענק נועם

נועם@בת

New member
רוצה להקדיש לך את התמונה הזאת

עטרה, חברה שלי, ציירה אותה לרגל המצב והראתה לי. אני מייד ביקשתי רשות לפרסם בפורום, וחשבתי על קבוצת הבנות מהדיון שירד לארכיון
אז מקדישה לכן ולכל בנות הפורום, שיודעות שקו החוף נמצא אי שם מעבר לערפל. שזקוקות ל
ערפל שיצפור להן ברקע כדי שירגישו כל הזמן את החוף כי כל כך קר במים. כל כך מעייף המסע. וחוצמזה, אני הראשונה שמצדדת בלעלות מידי פעם למזרון ים, לשבת מתחת לשמשיה ולהשתזף. לנוח קצת ולהמשיך לחתור אחר כך. בניגוד לפלורנס, אם אנחנו עוצרים, אנחנו ממש לא חוזרים לנקודת ההתחלה. תשמרי על עצמך חתולה החוף כל כך קרוב
נועם

נועמק´ה, הגעת לארכיון???

יפה שלא זרקת אותנו החוצה מהכיתה בתור עונש (ומעכשיו ניזהר כפליים...).

נועם@בת

New member
לצערי הגעתי באיחור, למרות

תוליק כתבה לי על הדיון. לזרוק? אכלתי את עצמי שלא הייתי שם בזמן אמת. יופי של דיון אמיתי היה שם.
נועם

רחל5

New member
נשמע מוכר

"אפילו מחט חדה מונחת על צוואר הרחם של אישה, אל תתיאש מן הרחמים." (וריאציה שלי שחוברה לפני כמעט שנתיים.) הרמתי לרגע שוב את הראש למקרה שאני עדיין משמשת מגדלור כאן עבור מישהי. למקרה שאני עוד מסוגלת לסמן את היבשה, שלפעמים נמצאת קרובה יותר ממה שחושבים.

למעלה