החלטתי החלטה

דליה.ד

New member
מירי שלום וברוכה הבאה!

מהדרך בה כתבת והתבטאת, יכולתי להרגיש את ה"קופצנות" שלך ואת חוסר השקט. התנגדתי לכמה דברים שאמרת, אבל, אני לא כועסת, כי את עדיין צעירה ובגיל שאת מאוד מושפעת מגורמים שונים. הפרעת קשב וריכוז אינה מושפעת מרצונו הטוב של הילד. לי יש כמה ילדים כאלה והם ילדים נפלאים ביותר, רק קשה להם מאוד בסביבה האקדמית, לעומת זאת עם ריטלין הם מתפקדים בכמה רמות מעל והם מקבלים טיפול תומך. ריטלין ללא טיפול מערכתי תומך בילד לא עוששה הרבה. עלינו לתרגל עם הילד התנהגויות של ריטלין, גם כאשר הוא לא על ריטלין. אני הייתי ממליצה לך כמה דברים: 1. לשתף את ההורים בהתלבטות ובתחושות ולהשיג את תמיכתם, היא מאוד חשובה. 2. לשוחח עם המחנכת והיועצת. 3. לבצע אבחון חוזר ומפגש חוזר עם הנוירולוג (מינון התרופה קשור במשקל). ובקשה אחרונה: ריטאלין הוא לא "חומר" לא מסניפים אותו, לא מזריקים והוא אינו ממכר. אל תייחסי לו כינויים של סם, כי זה לא נכון ומטעה. זוהי תרופה שעוזרת לילדים ומבוגרים למצות את הפוטנציאל שלהם ולהגיע להישגים למרות הקשיים שלהם. בהצלחה!

kiticat

New member
החלטתי החלטה

קודם כל אני אציג את עצמי. שמי מירי ואובחנתי בכיתה ח´ עם ADD. זאת לאחר שאחי אובחן בADHD ואימי החליטה לקחת אותי ולראות אם גם אצלי הבעיה מצויה. בכל אופן לקחתי ריטלין אותה שנה, ובסופו של דבר הפסקתי. מבחינתי הפרעות קשב זה סתם תירוץ. אבל לדעתי הריטלין כן משפיע- גם אם רק פסיכולוגית. לכן, עכשיו, סוף יא´ לאחר שאני משקיעה והתוצאות לא מראות את זה, החלטתי ששנה הבאה כן אקח את החומר, מלבד זאת, אוכל לטעון בפני המורים שיגישו אותי למגנים שנה הבאה שאני עכשיו על ריטלין ושיתחשבו שלא הייתי שנה שעברה, ובעצם לגרום להם לרחם עליי מעט. זה יכול לעבוד על חלקם. סך הכל שנה אחת. למה לא לקחתי? כי אני לא הרגשתי אני. הייתי כל הזמן "על קוצים", לא יכלתי לכתוב. אחרי שהפסקתי לקחת ריטלין, ד.א, בערך באותה תקופה התחלתי לכתוב. אני יודעת שעל ריטלין אני לא יכולה לכתוב. שזה חלק גדול מאוד ממני. אבל גם ככה המצב שלי כל כך דפוק אצלי כרגע שאני גם ככה לא כותבת. זה גם ייתן לי תמריץ פסיכולוגי, אז אני אקבל הפניה ואתחיל גם לקבל את הריטלין הזה. עוד פעם. אין לי מה להפסיד.

zivadina

New member
למה הכוונה ב"לכתוב"?

לכתוב בזמן שעור, או לכתוב משהו שאת חושבת/מרגישה? אם תפרטי, אוכל לייעץ לך מנסיוני כמשתמשת וכאמא למשתמש בריטלין. זיוה

חייבים ללמד פסיכולוגיה כחובה לברגות

פשוט נמאס לי לשמוע אנשים טובים עם כוונות טובות מדברים על פסיכולוגיה למרות בורות מוחלטת בתחום.

למעלה