החלטות (קשות)
האמת היא שאני כותבת יותר בכדי לשתף מאשר לקבל עיצה שתפתור לי את הבעיות בחיים
אבל הרי אין כמו שיתוף בשעת דילמה בכדי להקל מעט על המשא שמכביד. בני הבכור בקרוב יהיה בן שנתיים. ליומולדת שנתיים יקבל במתנה אח/ות קטן. עד היום הוא איתי בבית וגם אבא לשמחתינו נמצא בסביבה כל היום ככה שהוא זוכה לגדול עם שני הורים שמעסיקים ומפעילים. הבעיה הגדולה היא שאנחנו חיים באיזור מגורים מאד מאד מרוחק ומבודד. הסביבה הקורבה היא קיבוצים בעיקר ושם המערכת פועלת אחרת וכל הילדודס הולכים לפעוטון. כאן ביישוב אין מודעות לחינוך ביתי וניסיתי, תאמינו לי שניסיתי; להסביר, ליזום, לשכנע, לקבץ אימהות כמוני לפעילות מובנית. זה לא הלך כאן. הרוב המכריע שולחים לגן בגיל שנתיים ובדרך כלל עוד לפני. מעבר לעניין הזה, אנחנו מבודדים חברתית. ביישוב כאן החברותא ניגזרת הרבה מתוך הקשרים של הילדים בגן. הן שלי כאם עם אימהות אחרות והן של הילדים עצמם. יש רק שני גנים ציבוריים 'שווים' שאליהם אנחנו יוצאים לשחק ולפגוש. המתנ'ס כאן בקושי שמתפקד ואין מי יודע מה אטרקציות. או קיי נכון שיש את הטבע והמרחבים אבל...הבן שלי מאד אוהב וכמה לחברת ילדים. ניסיתי להדחיק את זה כבר כמה זמן אבל אני לא יכולה יותר. הוא פורח כשהוא משחק עם ילדים אחרים, ובזמן האחרון הוא מתקשר בצורה מדהימה ומדבר ומגיב ומנהל שיחות. אני לא יכולה יותר לספק לו את כל הצרכים החברתיים שלו. הבית מלא במשחקים ומתקנים ופעילויות חינוכיות ואני בעצמי מדריכה למוסיקה...מבחינת העשרה אינטלקטואלית אני יכולה לעמוד במשימה. אבל העניין החברתי שובר אותי. ולכן החלטתי לשלוח אותו לגן(הכי אלטרנטיבי שישנו כאן, ועדיין...גן זה גן) בשנה הבאה, כחודשיים אחרי שיהפוך לאח גדול ויסתגל לשינויים בתא המשפחתי. אז נכון שאני לא אכריח אותו ללכת כל יום, ונכון שמצידי ילך רק לשעתיים כל יום, ושיבוא הביתה לאכול בצהרים... אבל קיוויתי מאד שדברים יסתדרו אחרת. והם לא. תודה על ההקשבה.
האמת היא שאני כותבת יותר בכדי לשתף מאשר לקבל עיצה שתפתור לי את הבעיות בחיים