החלטות החלטות.

החלטות החלטות.

לא יודעת מה קורה בזמן האחרון, כל הזמן מבקשים ממני להחליט החלטות. אוף, מה זה פתאום נתינת העצמאות המטרידה הזאת? תפסיקו לבקש ממני לנהל לעצמי את החיים! ``דולצינאה, מחר יש כנס ארצי של נוער על איזה משהו לבחירות אולי את רוצה לבוא?`` ``דולצינאה יש חוג טאיי צ`י בקיבוץ אולי את רוצה להצטרף?`` ``דולצינאה מחר את צריכה להגיש כתבה לעיתון אולי תמצאי לעצמך כבר נושא לכתוב עליו?!`` ``עוד מעט יש טיול של חברת נעורים ואת עוד לא הודעת לנו אם את באה``. ``דולצינאה, אולי תחליטי כבר אם את עושה בגרות בערבית או לא?!`` מה קרה לימים הטובים שהיו באים ומודיעים לי ``מחר את מנגנת בטקס יום-הזיכרון ותפסיקי לשאול שאלות?`` באיזשהו שלב, אנשים מחליטים על דעת עצמם שאתה יכול להחליט כל מיני דברים בעצמך. אני לא מסתדרת עם זה, הדבר היחיד שמרצד לי בראש כל הזמן זה איזו החלטה מעיקה שיושבת לשם ויודעת להגיד רק ארבע מילים: ``אבל מה יהיה אם...``, ז``א, לא משנה מה אני עושה אני ארגיש שהפסדתי שלא בחרתי בדרך השניה. חוק מרפי, ואחד המעצבנים ביותר שלו אם אתם שואלים אותי. (אבל גם הקטע עם העשן של הסיגריות, שתמיד עף לכיוון מי שלא מעשן. ע``ע אני, למשל.) די כבר! תפסיקו לסמוך עליי שאני אעשה את הדבר הנכון, לעזאזל! אני חושבת לפרוש לחיים שקטים בצפון אלסקה או משהו דומה. חושבת. עוד לא החלטתי... דולצינאה.

Sprite

New member
אני כל כך שונאת להחליט!

ואני כל הזמן צכירה להחילט אני שונאת את זה זה היה כל כך טוב עם מישהו היה מחליט בשבילי! וגם השנה אני צריכה להחליט מלא דברים ואני כל כך לא רוצה! טוב שתהיה לכם החלטה נעימה רונה

Oi Vey Zmir

New member
גם

זה כל כך מעצבן להחליט החלטות במיוחד גורליות בעצמך נראה לי אני פשוט אתחיל לעשות פה סקרים...כמו אן-דן-דינו מתוחכם כזה. ולא, לא סקר לבחירות.

Ey@L

New member
יש לי רעיון,

את באה איתי להוואי? יאללה להירגע מהכל? הכרטיסים על חשבון ביבי? (תאמת אין לי מושג למה?) בכל מקרה, לדעתי האישית, תגידי לכולם לא, אח``כ תחליטי מה את רוצה?

נעל

New member
מעצבן מעצבן

אבל הגיע הזמן להתמודד עם החלום של כל ילד - ריבונות על ירושלים. אבל ברצינות, צריך ללמוד להשתלט על העצמאות הזו, וזה באמת קשה (ועדיין, הזכויות לא מספיקות לפעמים - ותמיד יש את האשליה שזה דווקא בסוגיות הכי חשובות, ממש מו``מ). גם לנעל יש בעיות אינסופיות להחליט (מזל שיש אנשים החלטיים טיפטיפה יותר בסביבה, אחרת נעל הייתה חוטפת התפוררות עצבים), האמת שתמיד היו לה. יותר מדי גורמים חודרים אל מוחה הרך, הצעיר וחסר הניסיון של נעל המסכנה. היום למשל היא הייתה צריכה להתלבט בין שני שעונים, משום שהלכה לקנות שעון חדש. האמת שהיא התלבטה בהתחלה בין הרבה מאוד שעונים, אבל בסוף נעצר האנדנדינו על הגבול בין שני שעונים, בחנויות נפרדות. בעיה גדולה במיוחד, משום שצריך לרוץ מחנות לחנות ולהופיע כל פעם מול מוכר/ת אחר/ת כדי להגיד שנעל התגעגעה (למוכר? לשעון? הבייתה? ליכולת ההחלטה הנחרצת?). שני שעונים יפים, מוצלחים, מעניינים ומיוחדים, שכמובן מתאימים לנעל - ההפך הגמור מהשניים שצריך לבחור ביניהם עוד 14 יום. כאן צריך לבחור את הטוב, לא את הפחות גרוע. והאמת, נעל לא בטוחה מה יותר בעייתי. בכל מקרה, בחירת שעון היא עניין בעייתי. חלק מההתלבטות הייתה הניסיון לגוון קצת עם הצבעים (לנעל אין צי של שעונים, זהו ``רק`` השני). בכל מקרה, בסוף מנלטארמה בחרה משהו (אחרי שנעל ממש ייאשה אותה - נעל נורא מצטערת על זה, אבל היא גם בטוחה שהיא חזור לייאש את מנלטארמה בקטע הזה עוד הרבה פעמים, כנראה). סוף טוב, הכל טוב, איזה שעון יפה! :) נעל רק מקווה שעם הזמן היא תצליח יותר ויותר להתמודד עם החלטות, פשוט מחוסר ברירה (וכאן אין כל כך החלטה - חייבים ללמוד להחליט). אבל מה עם ראש ממשלה? נעל ;-)

N0

New member
אל תעשי...

בגרות בערבית ! הנה N0 החליט בשבילך פשוט וקל. למה את בכלל לומדת את המקצוע הזה פשוט תסכול ועד כמה שאיכשהו מגיעים ללמוד אותו אנשים אחלה הוא ממש מקצוע לאנשים מגעילים שאוהבים להתעלל באחרים (אני בטוח שראית פעם מורה לערבית, המחנכת של N0 היא מורה לערבית...). ובכלל הצורך שאנשים יחליטו החלטות בשבילך הוא מובן בהחלט לN0 בגלל זה הוא קורא לכל העם לשים שרון בקלפי אני מבטיח לכם שתוך שנה שנתיים לא תצתרכו יותר לקבל החלטות לא תצתרכו לדאוג מבחירות וגם העתיד שלכם לא יהיה ממש תלוי בכם רק שרון!. N0

ENIGMA

New member
אפרופו החלטות

אני צריכה להחליט אם להמשיך שנה הבאה בפיסיקה-כימיה או בכימיה-מחשב אשמח אם תעזרו לי... דולצינאה- אני חושבת שאת צריכה לעבור לצפון אלסקה ולקחת אותי איתך!! אניגמה :)

erlich

New member
אנימגמה, תקשיבי לי טוב!!!

תראי, אני עמדתי בפני אותה החלטה בידיוק. לקח לי הרבה זמן להחליט ובסוף עשיתי החלטה מוטעה... יש לך אפשרות לפיסיקה מחשב? כי זו גם אופציה שכדאי לשקול אותה. עכשיו, אני ב-יב, ושנה הבאה אני כנראה הולך ללמוד באוניברסיטה. אז ביררתי קצת על הקורסים והדברים שמסביב, בעיקר על הדרישות. עכשיו, הכל תלוי במה את רוצה ללמוד באוניברסיטה, אם זה ריקוד הודי, אז את יכולה עכשיו להפסיק ללמוד בכלל. אם זה משהו רציני, כמו הנסדת חומרים,מחשבים,כימיה, פיזיקה או הנסדה מכל סוג שהוא, חושב מאוד מאוד שיהיה לך פיזיקה!!!!!! עכשיו, הכל תלוי באיזה מקצוע את רוצה ללמוד, אם זה משהו ממדעי הטבע : כימיה, הנדסת חומרים, ביולוגיה, רפואה וכו` אז תלמדי גם כימיה. אם זה מחשבים או משהו כזה, אז כמובן שתקחי מחשב. אל תתעלמי מהעובדה שמחשב זו אחת ההרחבות הכי קלות שמוציאים בהן ציונים מאוד גבוהים... בכל אופן, אם את רוצה לברר עוד, ושה משהו ששוה מאוד לברר עליו, תשלחי לי אי מייל ואני אשיב לך. מאוד חשוב שלא תעשי שטויות, ובכל אופן, אל תפילי את הפיזיקה!!!!! אל תעשי את הטעות שאני עשיתי. ובמה אתה מרחיב את שואלת? אני מרחיב כימיה-מחשב. תודה, ארז.

N0

New member
פיזיקה פיזיקה פיזיקה...

טוב N0 הולך לכתוב הודע מפורט על כל מעלליו אז הוא ימעיט עכשיו... תראי אם את מעדיפה כימיה תיקחי כימיה אם את מעדיפה פיזיקה קחי פיזיקה. נכון פיזיקה יותר טוב (חייבים לטכניון ויש יותר בונוס). אבל בכל זאת את לא חייבת את זה (וזה חבל סתם ללמוד את זה אם לא אוהבים) אבל אם את ממש רוצה לבדוק מה עדיף לך, בסיפריה של בית ספר (לפחות בבית ספר של N0 ) יש חוברות של האוניברסיטאות שמראות מה הדרישות לכל מיקצוע תחפשי מקצוע שאת רוצה ללמו ותראי מה את צריכה בשבילו ואז תבחרי את מה שאת אוהבת! (כמו שאמר קומונר טוב של N0 לפני החירות הקודמות, נעשה הצבע בקן באיזו מפלגה אנחנו תומכים ואז נלך לחלק סטיקרים של מרצ! ). N0

היי אתה!!

N0, איך נפלו גיבורים?! אם זכרוני אינו מטעה אותי (והוא אף פעם לא מטעה, לפעמים רק קצת מעוות את הדברים סלקטיבית) אתה אמרת פעם משהו לא-כל-כך חיובי על הנוער העובד... (ואני מסיקה שדיברת על הקומונר הטוב שלך כקומונר של התנועה הזאת, כי רק שם ובשומר הצעיר יש קומונרים, ורק הן תנועות שמאלניות, אבל השמו``צ זה תנועה של קיבוצניקים כך שנשארנו עם הנוע``ל.) בקיצור כל מה שרציתי להגיד שכנראה יש הומור מיוחד של קומונרים... בכנס האחרון שהייתי בו (לפני שנה וקצת, והספיק לי) הקומונרים הקימו ``רדיו`` מיוחד ששידר במשך יומיים, וקראו לו ``רדיו ניצה`` על שם סבתא של אחת מהם... חוצמזה שלקומונרים יש נטיה מוזרה לקפץ ולרקוד ועוד כל מיני הפרעות נפשיות שלא היו מביישות מוסד סגור. אז אל תיכנע להם, לנוע``ליסטים, צריך לחסל את כולם ויפה שעה אחת (וגם שעתיים ויום שלם) קודם. והמשפט הזה עם מרצ- ענק, ענק, אימצתי... דולצינאה.

rastotman

New member
ממתי השומר הצעיר זה לקיבוצניקים?

עד כמה שאני זוכרת זה ליד הטכניון, חמש דקות מהנוער הלאומי, משם חמש לנוער העובד, ואז רבע שעה בערך למחנות העולים [אם זה לא מת עדיין] ולכיוון השני [או קצת יותר, אני לא בטוחה] לצופים.

N0

New member
אחותך נוע``ל...

N0 שמוצני``ק בדם... קיבוציקים קיבוצניקים אבל יש גם קן נו``ש (חיפה) קן כרמיאל קן חולון קן תל -אביב (יש תל-אביב ? ) ועוד כמה קינים בקריות ובעוד כל מיני ערים שונות ומשונות... השומר הצעיר זה לא רק לקיבוצניקים (למרות שN0 ממש אוהב חיים של קיבוץ). N0

N0

New member
תקשיבו !

הפורום הזה משתע N0 רושם הודעות שולח וכלום! לא נשלח ולא בטיח אפילו הודעת שגיאה זה לא רושם לו... הקיצר מה שN0 כתב קודם זה לכי לספריה אמורות להיות שם חוברות של דרישות קבלה לאוניברסיטה לכל מקצוע תבדקי איזה את צריכה למה שאת רוצה ללמוד ותלמדי את זה (בד``כ פיזיקה יותר טוב אבל חבל ללמוד משהו שלא אוהבים) N0

N0

New member
טוב אז הוא כן שולח הוא פשוט מסרב להראות לי אותן :cool: נעל את מוזמנת למחוק...

ENIGMA

New member
אני מקשיבה, אבל..

כימיה-מחשב זה בדיוק מה שאני רוצה לקחת אבל אמרו לי שעם מחשב אני אדפק. בעתיד אני רוצה לעסוק בעיצוב אופנה כך שאין בכלל קשר לכלום אבל הכל עוד יכול להשתנות בפיזיקה זה קשה קשה קשה!!! אניגמה

Ey@L

New member
לדעתי,

קודם כל כמו שאמרו צריך להחליט מה רוצים להמשיך בעתיד, אני גם הייתי צריך להחליט השנה מה ללמוד, ולהלן סיכום קצר על הרמה. פיזיקה - הכי חשוב! אבל הכי קשה!!! אני הלכתי על זה, על קושי ניתן להתגבר. כימיה - הבגרות המדעית הכי קלה! חבל לפספס את זה מחשבים - אם יש לך את הקליק זה זה הבגרות הכי קלה, אם לא מקרה אבוד, תנסי ללמוד קצת C ופסקל ותיראי איך זה הולך אצלך. אני הייתי ממליץ לך שלושתם, אם זה אפשרי בבית ספר שלך, ואם קצת השקעה תהיה לך אחלה בגרות. אני אישית לומד פיז-כימיה-מחשבים! כל אחד ברמה של 5 יחידות!

rastotman

New member
פשוט אימרו לא!

אני פשוט באופוריה מזה שהשם שלי חזר- שעות של נסיונות מעוותים לשכנע את התפוז הנק הזה שזה השם שלי עלו בתוהו, ועכשיו פתאום מין הבלו- כמו שאומרים [או לא].. אז בקשר להחלטות. את לא ממש חייבת להחליט- את צריכה להיות חזקה, ולא לוותר על זכותך לא להחליט. פשוט אימרו לא. אני לא אומרת שזה יהייה קל, אבל זה לפחות יצליח במידה- אני לדוגמא, בכיתה ה` [נידמה לי], לא העתקתי שיעורים כל השנה [וגם לא הכנתי], אנשים אחרים העתיקו לי. ועדיין חברות שלי לפעמים מעתיקות לי מהלוח- פשוט כי אני לא עושה את זה [זה לא קורה הרבה]. בכל מיקרה, כשאפשר להיסתמך על מישהו שמכין גוש דפים להביא ליום של המיבחן, אני ממליצה לוותר על העצבים שבלהעתיק. אלא אולי לא ממש החלטות, אבל אנשים עשו את זה כי יש לאנשים מינהג לאמץ לעצמם ילדים או בעלי חיים חסרי ישע- אז זה מעיק עליהם לפעמים, אבל אני עדיין לא החזרתי את ברק [למרות שאין לאן להחזיר אותו]- למרות שהוא לא יודע לעשות פיפי בשירותים כמו בנאדם נורמלי. דרך אגב, גם עלי זה מעיק. זה לא תמיד קל לא להחליט- הנה, לך מציקים עכשיו כי את לא יכולה לבודד את החלק במוח שמחליט דברים מהחלק שרוצה לפתוח טלויזיה ולשכוח מזה. אני אומרת שזאת פשוט מיגבלה, נכות. אנחנו לא רק לא רוצים, אנחנו לא רוצים כי אנחנו לא יכולים. אני יודעת שקשה להסכים עם זה, אמא שלי [מורה..] עדיין לא מסכימה עם התיאוריה שגם אנשים בלי בעיות למידה יכולים להשקיע ולהצליח פחות מאנשים שלא משקיעים, וגם אם הם ישקיעו יותר זה לא יעזור הרבה. ובכלל, כדי להצליח בלימודים צריך עוד יכולות כמו להחליט ללמוד, להיתרגל להוציא את המחברות מהתיק בבית, זמן שאתה יכול להיתרכז בו, יכולת לישון בשעות נורמליות, ועוד כל מיני מינים. אז על מה עשית את הכתבה בסוף? אני פשוט לא הייתי מגישה כלום- אחרי כמה פעמים כאלה הם לא היו מבקשים יותר, אבל עלי מעיק עצם הרעיון של לכתוב לעיתון ככה שזה לא אותו דבר.

אם את כבר שואלת..

הבעיה עם הכתבה נפתרה (מזל שיש שיחות באיסיקיו- שיחה עם מישהו הזכירה לי נושא נחמד לכתוב עליו): ``עכבר הקיבוץ- אחרי 20 שנה,`` שזה בעצם מן השוואה בין הקיבוצניק של פעם לקיבוצניק של היום. (זה בית-ספר קיבוצי, כך שזה מדבר לכולם.) וזה לא עלוב כמו שזה נשמע, דווקא יצא מגניב. כל מיני השוואות מטורפות- איפה מבלים (פעם- התייחדות בגורן, היום- יוצאים לקרוע את העיר הגדולה שהיא לא פחות ולא יותר... נהריה!!), או למשל שמות (פעם ``חבצלת``, ``ירחמיאל`` ורבקה`לה, היום ``גבעול``, ``שונמית``, ``רומי``...) בקיצור יצא די טוב, אפילו אני מרוצה. ודרך אגב- אני לא יודעת אם כבר אמרתי לך או לא, אבל הצורת התבטאות שלך (שמעידה באיזה מובן על אופייך) היא מאוד קיבוצניקית... הייתי בטוחה שאת מקיבוץ ולא מחיפה. (ראי זאת כמחמאה, אמנם להיות קיבוצניק זאת לא מחמאה באופן כללי, אבל הפעם כן. את נראית מהקיבוצניקים ה``טובים``, לא ניכנס להגדרות המיוחדות שלי בנושא...) חזקי ואמצי! אנשים כמוך מעלים לנו, הקיבוצניקים, את המורל ואת המוניטין!! (כן כן את לא קיבוצניקית כבר אמרתי פרט שולי.) דולצינאה.

rastotman

New member
הנישואים האזרחיים הראשונים בארץ- ראי וגבעול

אוניק? אני נישמעת כמו קיבוצניקית? טוב, אני חשבתי שאני נישמעת כמו כולם, אבל היי- העיקר שאני לא כותבת עם הרבה אויר כמו שאני מדברת [זה משהו מעוות שאמא של חברה שלי אמרה עלי]. אני חושבת שקול זה אחד הדברים הכי חשובים בבנאדם, צריך להיות חמוד [ושלא ישמע לכם פרחי כשאני אומרת חמוד!] מבחינת מראה, פרצופים, קול, צורת דיבור וטון דיבור- מפה כבר לא בדיוק משנה מה הוא יגיד [עד כמה שמומלץ שיהייה לו גם מה להגיד], ראה ערך טלי. ואם כבר בשמות עסקנן- את צריכה לשמוע את הלנה מדברת על אנשים שהיא מכירה, ולחשוב שפעם אורון ואילון נחשבו מבחינתי לשמות מיוחדים/מעוותים. שם אחד שאני זוכרת, בעיקר כי הוא הפך לשם שאני חוזרת עליו כשאני מוצפת בשמות של אנשים זרים שהשמות שלהם מוקרצים ממקומות שמפחידים אותי- זה ראי. ראי מלשון מראה, זכר.[?]. אני ממליצה לשדך אותו לגבעול [או לשונמית אם הוא יתעקש], יהיה להם שלט מאוד מצחיק על הדלת של הווילה בעתלית/ זיכרון.

למעלה