החלטה

בוני15

New member
החלטה

אני גרושה פלוס ילדים . הבן זוג שלי (לא חיים ביחד) חולה במאניה דיפרסיה ועבר מספר התקפים עקב הפסקת כדורים. היחסים ביננו טובים התקשורת נהדרת ויש אהבה יחד עם זאת אני חרדה לעתיד מאחר והעול יפול עלי (גם כלכלית) .איני יודעת מה לעשות . הראציו מוביל אותי לגמירת הקשר והרגש מכאיב. עזרו לי

hilabarak

New member
אני חושב שנכון לגמור את הקשר תוך

הבהרת הסיבה (אי נטילת הכדורים). אולי הזעזוע והאיום של סיום הקשר יגרום לו להמשיך לקחת. דרך אגב - מדוע הוא מפסיק ?

nehud

New member
מה את מצפה מזוגיות?

האם את ערנית לצפיות הסמויות שלך מהזוגיות (",,, והעול יפול עלי (גם כלכלית) ,,," ) כלומר אולי את מצפה שבן הזוג לחיים יקח על עצמו (יפיל על עצמו חלק מהעול שלך,,) מרכיבים שהבחור הנדון לא בהכרח יבצע - האם מדובר בזוגיות של מסחר (תן וקח) או אהבה , במידה והזוגיות אותה את מבקשת לעצמך מבוססת על תן/קח אכן לחששות שלך מקום נכבד בשיקול הדעת, במידה ומדובר בזוגיות של אהבה שיקול הדעת מוביל לשאלה כיצד לעזור לבחור לתפקד באופן מיטבי נוכח המגבלות בהן הוא נמצא כעת? והשאלה השניה מה הוא מוכן לעשות לשם כך אם בכלל ? (במידה ואוהב אותך יהיה מוכן לעשות הרבה מעבר למה שעשה עד כה בחייו) בהצלחה ואהבה אהוד

nehud

New member
רצוי לחוות מאשר לומר מה

זה קשר של אהבה בכל אופן לא מתעוררת שאלה של מסחר בכל הקשור לקשר - השאלות הם כיצד מתמודדים עם ההוויה שמביא הקשר לחיים את הקשר באהבה אהוד

nehud

New member
כל שאתה / אני עושים בחיים

זה "להתמודד עם ההוויה" להבנתי הבלתי מחייבת איש , האם אתה עושה משהו אחר? האם אהבה עבורך מתרחשת אך ורק בתת מודע ? האם אהבה עבורך זו האשליה שמיוצגת באלה שאתה מבקש לכלוא תחת האדמה, בכדי שלא תגנבו את לבך פעם נוספת, האם באמת גנבה את לבך? או שהאשליה שלך בקשר לאהבה התנפצה ואיתו גם לב-האשליה? באהבה אהוד

RichardSmith

New member
אף על פי ש...

ניטשה תיאר את החיים כמאבק לעוצמה... החיים הם לא רק התמודדות בלתי פוסקת. האם למשל לשכב לנוח על חוף הים זה מאבק? לפעמים פשוט "זורמים" עם החיים, נסחפים בזרם. לצערי, לא ממש ידעתי אהבה עד כה. לא אהבה רומנטית מינית לבת זוג. היו לי כמה קשרים בעברי אבל במבט לאחור... אז כן, עבורי זאת אשליה כי ידוע לי רק האהבה שאני רואה אצל אחרים במציאות או בסיפורים. בקשר לצינוק ההוא, זה היה בהומור. היא גנבה והחזירה, לא מעוניינת.
שום דבר לא התנפץ אצלי. אדם

nehud

New member
התמודדות עבור אינה בהכרח

מאבק !!! ניקח את הדוגמה שלך כאשר ההוויה מפגישה אותך עם חוף קסום שטוף שמש ורוח קלילה, הבחירה שלך (מודע ותת מודע) בין לשכב לנוח, לרחוץ בים או ללכת לעבודה = התמודדות , מאבק זה צימצום ההתמודדות בראיה שלילית בדרך כלל עבורי מאחל לך שתמצא את האהבה ותכיר גם באשליה המנהלת אותך באהבה אהוד

nehud

New member
התמודדות = פעולה

התמודדות = בחירה לפעולה (מודעת ולא מודעת) & פעולה באהבה אהוד

RichardSmith

New member
זאת לא אנלוגיה טובה.

למשל מישהו עומד להתמודד עם מישהו אחר, יריב. הוא בוחר לפעול ע"י כך ש הוא נסוג מההתמודדות. ההתמודדות היא חלק מהמאבק, לאו דווקא מזויין/אלים. להתמודד עם הפחדים למשל.

nehud

New member
התמודדות היא גם נסיגה

בריחה, קפיאה על מקומך, שתיקה, הליכה למקום אחר , מאבק הוא רק חלק מאפשרויות ההתמודדות באהבה אהוד

nehud

New member
מדוע לחפש הגדרה לגבול

כאשר השחור והלבן נמצאים על אותו סרגל משני קצוותיו , (באמצע יש הרבה אפור) ובכל פעם מחדש יש לבחון מה נכון לרגע הזה באהבה אהוד

RichardSmith

New member
היכן האפור...

כאשר אתה מדבר על משהו מוחלט כמו להלחם או לברוח? אי אפשר להיות באמצע.

nehud

New member
בוקר טוב

אתן דוגמה - כאשר הינך לומוד או מיומן באומנות קרב מגע , אחת השיטות להתמודד עם רבים ממך היא לברוח , לעיתים תוך שילוב מאבק עם הבודדים הדולקים אחריך (המבנה של הרבים נשבר כתוצאה מהבריחה) שהם המרכיב האפור, לעיתים הבריחה היא לצורך המתנה ליום מתאים לפעולה (מימד זמן רחב יותר מסתכלות בריחה שחור מאבק לבן) מתוך נסיון אישי בלבד, החיים הם בעיקר באמצע גם כאשר נדמה לך שאתה ממש אבל ממש בקצה , הקצה עדיין רחוק
באהבה אהוד

RichardSmith

New member
אתה פשוט מחלק את העניין

אתה נע בשחור כאשר אתה בורח ואז בלבן כאשר אתה תוקף חלק. אתה לא נמצא באפור.

nehud

New member
להבנתי בין שנינו אתה היחיד שמחלק

בנסיון להציג את החיים בצורה בינרית אפס (שחור או אולי לבן) ואחד (תוקף או אולי בורח) , (להבנתי) רק אלו החיים את חייהם כפי שה -CPU של המחשב עובד חיים באמת בעולם של אפס ואחד, שחור ולבן - אך איזה פלא ממשק התגובה (המסך, מדפסת) הוא צבעוני - וזאת היות ומרבית המשתמשים החיים את חייהם מודעים ונהנים ממרחב האפשרויות האינסופי שבין השחור ללבן, להערכתי מהלך החיים (ניסיון וחוויות) מאפשר להשתחרר מהחלוקה המלאכותית לשחור ולבן בחיים באהבה אהוד

קונפליקטבין הראציו לרגש

המצב אותו את מתארת אכן יוצר דילמה: מחד- את אוהבת את האיש שלך ונהנית מתקשורת נהדרת אתו, אך מאידך- ההפסקה בנטילת התרופה לה הוא נזקק, גורמת להתקפי מאניה-דיפרסיה חוזרים ונשנים, ולמעשה עלולה לגרור בעקבותיה מצב, בו עול כבד יוטל כתפייך- הטיפול והתמיכה בו, בד בבד לגידול ילדייך ונשיאה בעול כלכלי (זה שלך ואני מניחה שגם זה שלו- כחלק מתמיכתך בו). הקונפליקט הנוצר בין הראציו לרגש ברור. כמה שאלות שיש לשאול (שהמענה עליה לא היה ברור מן הפרטים שנתת בדברייך) לפני שתחליטי על דרך הפעולה הנכונה עבורך; האחת- האם הפסקת נטילת התרופה היא לזמן קצוב, שלאחריו ישוב האיש שלך ליטול אותה? במידה והתשובה לשאלהזו חיובית, הרי שלדעתי ניתן להתגבר על המצוקה הזמנית הזו (אם את אכן אוהבת את האיש ומעוניינת בהמשך הקשר אתו). שאלה נוספת היא, האם האיש שלך חדל מנטילת התרופה ביוזמתו, ואם כן- מדוע? אם סתם כך החליט (ושגה בכך) שמצבו אינו מחייב נטילת תרופה על בסיס קבוע, אזי מוטב כי תשוחחי עמו ותסבירי לו כי מצבו מחייב המשך נטילת התרופה (במקביל, רצוי שגם הפסיכיאטר המטפל בו יהיה מעורב בעניין). יחד עם זאת, חשוב כי תשתפי אותו בדילמה בה את נמצאת. הבהירי לו כי את אוהבת אותו וחפצה להיות אתו ולתמוך בו- אך אם גם הוא אוהב אותך, את מצפה ממנו כי יטול את התרופה לה הוא זקוק, כדי שתוכלו לנהל זוגיות תקינה יחדיו. לדעתי, רצוי כי יהיה לו ברור שסירובו להמשיך וליטול את התרופה יוביל למצב בו לא תהיו יחד יותר. גם אהבה גדולה עלולה להישחק עד דק, כאשר המצוקות כבדות מנשוא- במיוחד אם הן תולדה של עקשנות של אחד הצדדים, ושבלעדיה לא היו צצות כלל. במידה והתרופה שנטל לא התאימה לאיש שלך, מסיבה כזו או אחרת, פנו לפסיכיאטר להמלצה על תרופה חלופית.

למעלה