החלטה קשה

danys

New member
החלטה קשה

היי אנשים... אני תלמיד יב ..השנה אני מסיים...ויש לי אפשרות ללכת ללמוד במכללה... להנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים ואולי אח"כ מהנדס... הבעייה שאני לא יודע אם זה שווה את הקבע בצבא וגם אני לא יודע אם אני ממש טוב בזה שגם אני לא מת על זה.... תעזרו לי להחליט!!?

meital17

New member
לפי דעתי לך על זה, תחשוב, זה גם

נותן לך מקצוע ובצבא תוכל לקבל גם ניסיון שאם תרצה לפרוש זה יכול לעזור לך הרבה. גם במבט לעתיד ולהווה- תסתכל על מצב השוק היום, אם יש לך עבודה אתה צריך לשמור עליה טוב טוב, קבע=עבודה ותנאים טובים=כסף תחשוב על זה- יכול להיות לך אחלה עתיד

danys

New member
נכון, אבל זה אומר שאני צריך

להמשיך ללמוד עוד שנתיים... ןלא לסיים...(שציפיתי לזה די הרבה) וגם אני חושב שאני אוכל להתקבל לאוניבסיטה אחרי הצבא.. שזה עדיף על מכללה...

פרקשיט

New member
עצה

תיכנס לפורום סדירים או לפורום מתגייסים הם מבינים שם יותר ...

morethanwords

New member
תראה.... לדעתי....

הכל תלוי במה שתלך לעשות בצבא, אם אתה חושב שתממש את הפוטנציאל שלך במה שתעשה בצבא עכשיו וממש לא בא לך להמשיך ללמוד אז תתגייס כי זאת באמת חוויה, אבל.... רק שתדע שאחרי הצבא מאוד קשה לחזור לרצף הלימודים מה גם שהדרישות יעלו והאוניברסיטאות יקשו הרבה יותר אז גם זה שיקול. אני, אם הכל ילך כשורה אהיה עתודאית וגם לי הייתה התלבטות קשה כי אני רוצה להתגייס כמו כולם, אבל כשקיבלתי את המנילה.... ממממ.... מה רבה הייתה אכזבתי, והגעתי להחלטת לימודים!!! בהצלחה בכל דרך שתבחר ותקשיב רק ללב, לא למה שאנשים אומרים כי אתה תצטרך לחיות עם זה בסוף

meital17

New member
יש גם פורומים של עתודה, לא יודעת

אם בתפוז אבל יש איפה שהוא, אולי ב- ynet מתור לי להגיד שם של אתר אחר נכון........

shirakl

New member
וכמובן שיש ב../images/Emo43.gif אךת פורום

מתגייסים - פורום מעולה שישמח לעזור לך בכל שאלה הקשורה לגיוס או לצבא אשר עולה במוחך

ChipsMan

New member
יש פה פורופ עתודה...

אז אני מציע שתפנה את השאלה לשם.. אבל בתור עתודאי אני אולי יכול לנסות לעזור. תמשיך את הלימודים אם ורק אם אתה
בטוח
שאתה רוצה לעסוק במקצוע בעתיד הקרוב. אם אתה לא סגור על המקצוע, עזוב, אל תקח סיכונים. אתה הולך להתחייב לצה"ל לזמן ממושך (פחות ממני, אני אקדמי) וממש לא כדאי לך לבלות את כל זמן השרות שלך במשהו שימרר לך את החיים. אם אתה סגור על המקצוע, אני ממליץ לך ללכת על זה. אני לא רואה שום סיבה לא ללכת על זה.

ליאל ג

New member
עצה....

בתור מישהי שלמדה בעיונית אלקטרוניקה, אבל פרשתי אחרי שנה אחת.... הייתי בת יחידה בכיתה שכולם בנים, אני אוכל לומר לך שהסיבות שלי לפרישה (חלקן) היו: 1) לא שווה לבזבז כמה שנות קבע בצבא בשביל להגיע למקצוע שלא תאהב לעסוק בו 2)אם אתה לא טוב בזה ממש - זו עוד סיבה למה לא לבחור במסלול הזה 3) כמה שהתואר "מהנדס" עושה רושם, בתכלס - זה קצת גדול עליך (בלי להעליב, באמת, באמת שלא) אם אתה לא מצטיין בתחום הזה.
השורה התחתונה היא שלא תבחר במשהו רק בגלל הרושם שהוא יוצר אצל אנשים אחרים, תלך לצבא - תסיים, קח חופש קצר ואז תלך ללמוד מה שתרצה ותהיה טוב בו. אל תעשה טעות שלא תוכל לתקן ותצטער עליה כשיהיה כבר מאוחר מדיי.... מה שלא תחליט, שתהיה לך המון הצלחה!!!! מקווה שעזרתי...

למעלה