רונית הסנאית
New member
החלטה קשה../images/Emo178.gif
שלום! הבן שלי בן 4, ילד חכם, מאוד שקט (בקושי מדבר), מאוד רגיש ונפגע בקלות. באופיו, הוא נוטה להסתגר ולא יוצר קשרים חברתיים בקלות. בגן הנוכחי יש לו חבר אהוב אחד, לו הוא 'נאמן' כבר שנתיים... מגיל שנה וחצי ועד היום היה בגן פרטי של סבתא שלו- האהובה עליו מאוד. מיותר לציין, שלמרות השתדלותה לתת לו יחס כשאר הילדים, הוא היה במעין חממה. בשנה"ל הלימודים הקרובה מתחילים גן עירוני ואני מאוד מתלבטת. לפנינו 2 אפשרויות:
גן מול הבית. 35 ילדים. גננת קשה, דורשנית, כעוסה ולא חביבה. היתה הגננת של אחי (הוא בן 28 היום) והוא "לא שוכח ולא סולח"... עוד שנה יוצאת לפנסיה. היתרון- הילד יהיה בגן טרום חובה+חובה עם אותם הילדים שאח"כ יעלה איתם (לפחות 2 בכיתה מהגן) לכיתה א'.
גן 2 רחובות מהבית. גננת שקטה ונעימה, 17 ילדים (!) בלבד בגן. החיסרון- מדובר בגן דתי (אנחנו 'רק' מסורתיים), כלומר מן הסתם הוא לא ילך לבי"ס דתי וניאלץ להעבירו בשנה הבאה שוב. זה עלול לגרום לטראומת קליטה מחדש... מה דעתכן/ם?????????? נ.ב. תודה למי שענה לי בפנייתי הקודמת אליכם (ריב ילדים ואמהות)- מסיבה טכנית לא יכלתי להמשיך את הדיון והוא 'נעלם' בהיסטוריית הפורום... בינתיים זה הסתדר.
שלום! הבן שלי בן 4, ילד חכם, מאוד שקט (בקושי מדבר), מאוד רגיש ונפגע בקלות. באופיו, הוא נוטה להסתגר ולא יוצר קשרים חברתיים בקלות. בגן הנוכחי יש לו חבר אהוב אחד, לו הוא 'נאמן' כבר שנתיים... מגיל שנה וחצי ועד היום היה בגן פרטי של סבתא שלו- האהובה עליו מאוד. מיותר לציין, שלמרות השתדלותה לתת לו יחס כשאר הילדים, הוא היה במעין חממה. בשנה"ל הלימודים הקרובה מתחילים גן עירוני ואני מאוד מתלבטת. לפנינו 2 אפשרויות: