החלטה על גן....

מירי,

New member
החלטה על גן....

בשיחה עם הגננת אליה אמור להגיע בן בשנה הבאה , התברר שהגן עמוס ולא בטוח שבן יוכל להתקבל (יש גדולים ממנו , זה בעיקרון גן חובה). זהו גן ממ"ד עם גננת מופלאה , רוב הילדים שם חילוניים ומגיעים מבחירה. (גם אנחנו לא דתיים....). יש לנו שתי אפציות - הראשונה היא להשאיר אותו בגן שבו הוא נימצא השנה , אלא שלמרות שהוא לא ממש גדול לגן זה מגיעים קטנטנים (לעיתים פחות מ-3) והוא כבר יותר מ- 4 (הניסיון שלי מראה לי שזה לא ממש עושה טוב לילדי- הם צריכים את בני גילם). האופציה השניה היא לרשום אותו לגן חובה החילוני- בגן יהיו (יחסית) מעט ילדים (כי כאמור רוב האוכלוסיה נירשמה לגן הדתי), אני לא מכירה את הגן הזה (או את הצוות) וזה לא שממש יש אפשרות ללכת לבדוק, והכי חשוב - למרות שאני חילונית גמורה (טוב... כמעט גמורה) אני מעדיפה את החינוך הממ"ד... מה הייתן עושות? מחכות עוד שנה? רושמות למ"מ? וזאת מוך הנחה שכל המילחמות שלי לא יצליחו....

לאה_מ

New member
קשה מאד לומר...

אני משערת שהייתי משאירה שנה נוספת בגן הנוכחי, אבל את יודעת שאני חושבת שטוב לילדים שלי להיות מהגדולים יחסית, ולפי מה שאת אומרת, יש בגן הנוכחי של בן גם קטנים, אבל גם גדולים, כך שהנטיה שלי היתה ללכת על מקום שאני מכירה, עם גננת שאני מעריכה, לא לעשות עוד מעבר, להשאר עם החברים המוכרים, ולהמתין שנה נוספת לגן שאני רוצה. אני בכל זאת חושבת שכדאי לך לעשות בירורים על גן החובה שאליו את כן יכולה לרשום (בעיקר דרך שיחות עם הורים שילדיהם למדו או לומדים בגן הזה) - אולי תופתעי לטובה, ואם לא - יהיה לך בסיס טוב יותר לקבל החלטה אחרת. בהצלחה!

מירי,

New member
בשנה הבאה הוא יהיה הכי גדול...

במידה וישאר בגן הנוכחי- עכשיו הוא בין לבין , אבל כל הגדולים יעברו לגן חובה... הורים ששאלתי היו מרוצים מהגן ה"שני" , אלא שהורים שחוו את שני הגנים אומרים שאין מה להשוות...

לאה_מ

New member
גם אורי יהיה הכי גדול בשנה הבאה.

אותי זה לא מטריד, אבל, שוב, זה מאד תלוי בילד, וגם בך. לי יש תחושה, שלאורי יש מספיק מקום להיות בו קטן (בבית), ובבית אין שום בעיה שיהיה גדול. יש בגן של אורי עוד ילדים קרובים לגילו (חודשיים עד ארבעה חודשים פחות ממנו), למרות שהוא יותר מפותח מהם גם מהבחינה המוטורית (או לפחות מבחינת הנכונות שלו למתוח את גבול היכולת שלו) ועוד יותר מבחינת יכולות הדיבור (וזה, כמובן, באופן אובייקטיבי לחלוטין
). לא יודעת. אותי זה לא מטריד. ו"אין מה להשוות" נשמע לי נוטה מאד לטובת השארות בגן הנוכחי. נשארים עוד ילדים בני גילו? נשארים ילדים שהם חברים שלו? איך יהיה הרכב הקבוצה בשנה הבאה? ואולי שווה לך לשוחח גם עם הגננת על החששות שלך?

מירי,

New member
לא נישארים החברים שלו...

בעצם בן לא ילד עם המון חברים , יש לו רק חבר אחד טוב והוא עוזב - אבל אם לא השנה הם ייפרדו בשנה הבאה... נשארים ילדים בני גילו - צעירים ממנו בחודשים שלושה , אבל רוב ילדי הגן יהיו בני 3-4 כשהוא יחגוג 5.

מירי,

New member
למה?

רק בגלל הגיל? מההורים משתמע שהגן שאליו אני אמורה להעביר פחות טוב לדעתם (וזה לא שאני אומרת שהוא לא טוב), אחד הייתרונות שלו יהיה שהוא לא יהיה עמוס ילדים... אני באמת תוהה - כי אני לא ממש יודעת... מה גם שאולי עכשיו שהגן הזה לא "מלא ילדים" הגננת תוכל באופן טיבעי לתת יותר תשומת לב לילד הפרטי שלי.. או! אבל הוא "יפסיד" גננת שהיא... יהלום!

חני ב

New member
יש ילדים

שעוד שנה באותו הגן זה ממש בזבוז זמן, ולפי התאורים שלך את בן (וגם אצלנו), הוא אחד מאלה שחבל על השנה הזו. ומי אמר שהגננת ההיא לא טובה? אולי פחות מהנוכחית אבל האם שמעת שהיא גרועה?

חני ב

New member
ועוד דבר

למעט דמות הגננת, אין שום דבר אחר שבעד השארתו שם. נכון?

נעה גל

New member
אני יכולה לענות לך על משהו אחר?

כתבת התברר שהגן עמוס ולא בטוח שבן יוכל להתקבל תשמרי על קשר רצוף עם הגננת בגן שאת רוצה שהוא יכנס אליו (כל שבועיים טלפון של "מה נשמע?") ואולי הדברים יסתדרו מעצמם? הורים רושמים ולפעמים התוכניות משתנות. תמיד יש כאלה שהתוכניות משתנות עבורם - את צריכה לדאוג להיות בראש של אותה גננת. שכאשר יתפנה מקום היא תחשוב עליך ותכניס את בן. ולשאלה שלך (ואני מתייחסת גם לחני באותה "מכה") - אני הייתי משאירה בגן הנוכחי (בהנחה שהוא בסדר). מכמה סיבות: א- את אומרת שעכשיו הוא לא הכי גדול, זאת אומרת שלגננת יש ניסיון עם ילדים גדולים יותר והיא תדע איך להפעיל אותו. ב- אני מסכימה עם לאה - החויה של להיות גדול היא חויה טובה וחשובה עבור ילדים - כל הילדים. ג- אני לא חושבת שיכול להיות מצב שבו ילד נמצא בגן וזה "בזבוז זמן". כנראה שחני ואני מסתכלות אחרת על מה גן צריך לתת לילדים (וזה כמובן בסדר גמור). אני חושבת, שבמסגרת בזבוז הזמן הוא יכול ללמוד להתייחס לילדים קטנים ממנו, ללמוד להנהיג קבוצה, לנוח קצת מחברה לוחצת של בני גילו, לחוות את ההנאה של להיות הכי גדול בגן ולכן גם מאוד מוערך על ידי הצוות ובני הגן וכו'. לי נשמע אחלה...

מירי,

New member
מסיון של שנה שעברה...

זה לא "עשה טוב" לבן... כנראה שילדי הם לא מנהיגים או שאין להם צרוך בכך , בסוף שנה שעברה הוא כבר לא ממש רצה ללכת לפעוטון , היה לו משעמם והוא לא ממש נהנה (אחרי 3 שנים של כיף...)- קשה לשים את האצבע ולתמלל את ההרגשה, הגננת השנה היא בסדר גמור , אבל לא יותר מכך. מהתבוננות שלי בגן בהרכבו היום ובפעילויות של הילדים , אני לא בטוחה שהננת פועלת בהפעלת הגדולים , הפעילות היא של הקטנים. זה לא ביזבוז זמן אלא ילד שלא ממש פורח כבר בגן. לגבי לשמור על קשר עם הגננת - אוי , אם זה רק היה בשליטתה... זהו גן חובה וגן עירוני אין לה שום "יד ורגל" בנושא, אני נפגשת איתה פעם בשבוע , היא אהבה מאוד את דוד ומחכה לאחיו (איזו הפתעה שמחכה לה
), אבל אני עדיין מקווה שדברים ייסתדרו מעצמם!

חני ב

New member
מנסיון אישי שלי

השארנו את בני שנתיים באותו הגן (דחינו את עלייתו לכתה א') והדבר עשה לו רק טוב. לעומתו, בן של חברה שלי שהושאר עוד שנה נוספת בגן, הדבר הזיק לו מאד. שוב, הכל תלוי אישיותו של הילד.

חני ב

New member
הוא ילד מאד חכם

והגננת לא איתגרה אותו. היא חזרה על אותם תכנים של שנה קודמת. בנוסף, פיזית הוא ילד מאד גדול, כך שזה גם השפיע על מצבו החברתי. דבר הוא לא הרויח מאותה שנה. בעיות התנהגות לא היו חסרות לו גם קודם אבל הן התרבו מאד מאד. בדיעבד, אני חושבת שאימו עשתה טעות שהשאירה אותו שנה נוספת.

למעלה