החלטה לעזוב

Crema86

New member
החלטה לעזוב

סיפרתי לכם רבות על התחנת הדלק שבה אני עובדת כמה שנים וכמה מקופחת הרגשתי כל השנים כשגזלו ממני את האפשרות לעבוד בחנות כי לדעתם אני ילדה לא רגילה מה שהם כמובן לא אמרו לי בפנים אבל שיקרו לי וגיליתי את זה איכשהו. כמו כן , גיליתי גם שעובדים בחנות גם מקבלים בונוסים של 500 שח ומכייון שלי אין אפשרות לעבוד שם אז הכאב היה כפליים. כשבאתי בטענות למנהל הוא סיפר לי שגם בדלק היה עובד שהיה מקבל בונוסים יפים אבל הוא עמד יפה במכירות והציע לי יעדים תמורת 200 שח ועדיין סירבתי למכור בכלל כי מה זה 200 שח לעומת 500 לעובדת ותיקה שבכל זכאית שיעלו לה את השכר..
כשביררתי מאותו עובד בדלק איזה סכום היה מקבל התברר שהוא גם היה מקבל 500-600 שח אבל לא עזר לי לבוא בטענות כי לבוא לקראתי ולתגמל אותי בצורה שכזאת הם לא רצו ואפילו איימו לפטר..
אפילו לפני חודש קיבלנו תלוש משכורת יחד עם דף בה מפורטים כל הבונוסים שקיבלו העובדים בסניפים השונים של רשת תחנת הדלק שבה אני עובדים והיה רשום לסניף שלנו 2 עובדים שראויים לשבח שקיבלו 200 שח ואחת מהן כבר התפטרה כי נמאס לה מהתחנה הזאת והרגשתי כאב נפשי עצום..

שלשום הרגשתי רע וביקשתי על הבוקר מהמנהל שישחרר אותי הביתה. הוא ניסה להתעלם ולמשוך אותי לעבוד ככה כל המשמרת אבל הצקתי לו והוא אמר שבשעה 12:00 הוא ישחרר אותי.
כשהגיע השעה הודעתי לו שכפי שקבענו אני הולכת הביתה והוא ענה לי שלא אני לא הולכת הביתה כי הוא לא מצא לי מחליף !! ושאם אני ילך מרצוני מחר אני לא יעבוד ומבחינתו התפטרתי.. התחלתי להתווכח איתו שאין לי כוונות להתפטר ואני רק רוצה הביתה כי לא מרגישה טוב והוא אמר לי לשרוד שעתיים ואמרתי שלא שאני לא חשה בטוב..אמרתי לו שאם הם רוצים לפטר אותי אז שיפטרו..הוא התרגז ושאל אם אני בטוחה במה שאני אומרת ואמרתי שכן..כעבור כמה דקות הוא הביא לי לחתום על נייר התפטרות או פיטורים לא בדיוק הבנתי ואפילו נלחצתי ואמרתי לו במפורש שאני לא חותמת על מכתב התפטרות אלא אם זה מכתב פיטורים..הוא אמר הכל בסדר תחתמי , יפטרו אותך ומחר יש לך שימוע ואת תפסיקי לעבוד..
בבית אכלתי תסביכים שמה הוא רימה אותי והחתים אותי על מכתב התפטרות ..
בערב התקשרתי אליו ואמרתי לו שלמה הוא מחתים אותי על מכתב פיטורים לפני השימוע ושאם הם מפטרים אותי אני זכאית לעבוד עוד שבועיים !!!
הןא אמר שאני חתמתי על מכתב התפטרות ושיקר ואמר שאמרתח לו שנמאס לי לעבוד ואני רוצה להתפטר ואמרתי שממש לא !!!
אז הוא אמר תירגעי מחר יש לך רק שימוע ואץ עובדת מחר כרגיל !! ושהוא ידבר עם הסמנכל שיפטרו אותי אבל זה יהיה לפי התנאים שלהם או שאני משנה גישה או שאני לא נשארת..
כשהגעתי לשימוע וביקשתח לראוץ שוב את הדף שהןא החתים אותי שלשום הוא נתן לי לדעתי דף אחר שזה נייר טרום שימוע לפני פיטורים עם הסיבה חוסר מוטיבציה לעבוד ודיבור לא מנומס ללקוחות ושעה התייצבות לשימוע..אבל זכור לי שהדף שאני חתמתי הוא ביקש גם לרשום תעודת זהות וחתימה מה שלא היה בטופס הזה. טמרתע למנהל שלדעתי זה לר הנייר הנכון שהוא החתים אותי והוא אמר שזה אותו הניר !!
הוא גם אמר שאין להם שום בעייה לפטר אותי ושאקבל כל הפיצויים שלי ושהם לא רוצים להחזיק אותי בכח בתחנה..
אחרי זה הוא הוציא מהקלסר דף שהיה רשום בכותרת מכתב פיטורים ואמר שהנה תראי אני מפטר אותך אבל מה תעשי כשתתפטרי ? תעבדי במפעל , תחנת דלק או מסעדה ? בכל מקופ עבודה יקרעו לך את הצורה ולא יתחשבו באילוצים שלך שאת לא יכולה לעבוד ואילו אצלנו בתחנה אנחנו משפחה.. התחיל להלחיץ אותי והיום אני אמורה לחזור עם תשובה אם אני רוצה שיפטר אותי או לשנות גישה
.ויהיה לי קשה לשנות גישה ולחייך אני חסרת אנרגיה
העובדת אמרה לי שהיא דיברה עם המנהל ולדעתה אין להם באמת בעייה לפטר אותי והם לא מנסים לרמות אותי ושאני סתם חושבת שכולם נגדי..
מרגישה שמצד אחד לא טוב לי בתחנה ומצד שני הפחד להתחיל דף חדש בגיל 28 ..מלא פחדים וחששות

sharpantie

New member
כבר אמרו לך כאן מזמן שהגיע הזמן

והנה הגיע הזמן. הרי עבודה בתחנת דלק זה לא קריירה לכל החיים, בכל מקרה זו עבודה זמנית שאת
הצלחת להחזיק בה כמה שנים. את כל הזמן מתלוננת שלא טוב לך בעבודה שם ובכל זאת ממשיכה.
יתכן ויהיה לך קשה למצוא עבודה חדשה אחרי שנים שהתרגלת לתחנת הדלק אבל לפעמים אין ברירה.
גיל 28 זה לא ממש מאוחר להתחיל דף חדש. את יכולה למשל לפנות ללשכת העבודה ולחתום על אבטלה
( את צריכה בשביל זה מכתב פיטורין), ולקבל מענק אבטלה. אחרי שתעבור תקופת המענק תבקשי
הפניה לקורס מקצועי של משרד העבודה. תלמדי מקצוע שתוכלי להתקדם בו ולהרויח שכר מכובד
יותר מאשר בתחנת דלק. והכי חשוב שיהיה לך בהצלחה.

Crema86

New member
בדיוק..

נכון עבודה בתחנת הדלק היא לא לכל החיים וגם לא טוב לי שם..
איך שהגעתי למשמרת ערב היום נטפתי זיעה בעוד מתדלקת חדשה ישר נכנסה לחנות כמוכרנית במזגן וזה חוסר כבוד כלפיי..
גם הפכתי להיות חסרת אנרגיה בעבודה וחסרת סבלנות ויש ים של עבודה..
אני חושבת שבמקום עבודה אחר לא תהיה עלי כזאתי סטיגמה כמו שיש עליי בתחנת הדלק הזאת ואולי אמצא עבודה כמוכרת .
לגבי הפניה לקורס מרצועי אני שוקלת לאמץ בחום
אמרתי למנהל שחשבתי היום ואני רוצה לקבל מכתב פיטורים..אתמול הרי הוא עשה לי מניפולציה כדי לגרום לי להישאר ואמר לי להחזיר לו תשובה היום..
הוא אמר שבכל מקום עבודה יקרעו לי את הצורה בין אם זה תחנת דלק, מפעל או מלצרות ושהוא מתחשב בבקשות שלי ובשום מקום אחר לא יעניין אותו שאני לא יכולה לעבוד ערב ביום שני כי יש לי זומבה..
וגם היום קרעו לי את הצורה בתחנה הזאת מבחינת כמות העבודה. אני חושבת שאני מסוגלת למצוא עבודה טובה יותר..
אני רק רוצה לקבל את הפיצויים לטוסב לשבועיים לטיול מאורגן לתאילנד ולחפש עבודה בצורה רגועה יותר עם אנרגיות חדשות שאין לי עכשיו..אני פשוט סחוטה
חשבתי אולי ללמוד איפור מקצועי בהמשך השאלה אם אני יוכל למצוא בזה עבודה לחיים מרוב שיש כל כך הרבה מאפרים בתחום

כל הכבוד!

כל הכבוד לך שהפעם לא ויתרת על הזכויות שלך, וביקשת מכתב פיטורים!
אכן, אנחנו כבר שנים מחכים שתעשי את הצעד הזה.

אני רק חושבת על עבודה בתחנת דלק בחום הזה... אני לא מבינה איך בכלל עשית את זה - ועוד פחות מזה -- למה??

ברור שכמו כל מה שסיפרת בפעמים הקודמות, גם מה שאמר לך המנהל הפעם זו רק מניפולציה נוספת שמטרתה להנמיך אותך. יש הרבה מקומות שמתייחסים לעובדים הרבה יותר יפה מהגועל שתיארת כאן.
יכול להיות שכמה ימים יהיה לך קשה, כי את כבר רגילה כבר שנים לנשום דלק במקום אוויר.
אבל אני בטוחה שאם בעוד שנה תסתכלי לאחור, תביני שזו הייתה ההחלטה הכי טובה שעשית בחיים שלך. מגובה כזה נמוך, ממילא תוכלי רק לצמוח.
רעיון מעולה לצאת קצת לחופשה, ואחר כך ללמוד מקצוע מתאים יותר.
מגיע לך להיות במקום שבו יתייחסו אלייך כאל בן אדם!

נשמח אם תעדכני אותנו איך את מסתגלת לנשימה באוויר החופשי.

Crema86

New member
כן זה רצוני לעזוב אבל..

שלשום המנהל עשה עליי מניפולציה שבכל מקום עבודה אחר במפעל או במלצרות יקקרעו לי את הצורה אבל אין לו שום בעייה לפטר אותי וששאקבל את הפיצויים והוציא דף מהקלסר שבו היה רשום "מכתב פיטורים" ותוך כדי שהוא רושם מספר תעודת הזהות שלי ומציין שכמו שאני מקבלת יחס מתחשב בתחנה שהיא כמו המשפחה אני לא יקבל במקום אחר ושבשום מקום לא יעניין אותו שביום שני בערב יש לי זומבה ולכן אני לא יכולה לעבוד..התחיל להלחיץ אותי ואז עצר את הכתיבה של תעודת הזהות ואמר לי להחזיר לו תשובה..
חישבתי וחשבתי בבית וכשהגעתי למשמרת הודעתי לו שאני רוצה שיפטרו אותי והוא אמר שנדבר היום על הנושא וכלום!!
כל המשמרת הוא התעלם ואפילו הוציא סידור עבודה חדש שאני מופיעה בו הפעם רק 4 משמרות וללא סופי השבוע שאני טוחנת ובמקומי הוא שם את המתדלת החדשה..
החלטתי לפנות אליו ולשאול מה עם המכתב??
והוא שיחק אותה בלי זיכרון ואמר "אהה אז חשבת כבר על זה? את באמת רוצה שנביא לך מכתב פיטורים ועניתי שכן..הוא שאל אם מצאתי עבודה ועניתי שלא..
ואז הוא אומר לי שביום ראשון הוא ידבר עם הסמנכל שיאשר לו לפטר אותי וזה היה לי ממש מוזר כי שלשום בשימוע כביכול שהיתה אמורה להיות גם עם הסמנכל המנהל בקלות שלף את המכתב פיטורים ובא להחתים אותי..עכשיו אני מבינה שזה היה נסיון שלו להפחיד אותי כי הוא כל הזמן ציין שאני ממהרת להתפטר וציין עובדת שהיא בלי עבודה והעיקר התפטרה ושאלה שמתפטרים חוזרים בסוף לתחנה בחזרה כי הם מבינים שבתחנה זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות להם.. נכון הם חוזרים אבל גם מתפטרים שוב
וגם לפני השימוע הוא החתים אותי לדעתי על מכתב התפטרות ולא טרום שימוע כמו שהוא טוען שהוא נתן לי דף כמו שהוא טוען..
ואז התחלתי להציק לו למה הוא מחתים אותי על מכתב התפטרות הרי בפירוש אמרתי לו שאני לא מתפטרת ורוצה שהם יפטרו אותי!!
ואז הוא אמר אבל את אמרת שנמאס לך ושאת רוצה להתפטר ביום שלא הרגשתי טוב..התחיל לשקר לי
אני מקווה שלא יעשו לי איזה תרגיל מלוכלך
בשימוע ביקשתי לראות את המסמך שהוא נתן לי לרשום שם ומשפחה ותעודת זהות שלי ולא היה לי ברור אם זה מכתב פיטורים או התפטרום והוא הראה לי מסמך אחר של התייצבות לשימוע עם הסיבות חוסר מוטיבציה ודיבור לא מנומס ללקוחות ..
מקווה שהכל יסתדר על הצעד הטוב ביותר..כי אני חשדנית מאוד...
אני מאמינה שכמו שהם התקמצנו להביא לי בונוסים קבועים לעומת בונוסים שהם מחלקים בחופשיות לעובדות החנות אז בטח לשלם לי פיצויים זה נשמע לי עוד יותר לא אמין..
העיקר לפתוח קלסר ולשלוף מכתב פיטורים..סתם משחק משחקים כדי להפחיד אותי

אופירA

New member
מנהל
נסי לפנות למישהו מעליו. היה לך שימוע, ואת אמורה להיות מפוטרת

דרשי את הזכויות שלך, ולא ממי שאינו נותן לך אותן בהגינות.
הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה, מפה ועד להודעה חדשה. את יודעת שקיבלת יחס איום, שפוטרת, ושאינך מקבלת את זכויותייך.
פני למנהל גבוה יותר והסבירי שאם לא תקבלי את מכתב הפיטורין בצורה מסודרת תפני לבית הדין לעבודה.
הייתי מפסיקה להגיע לעבודה לאחר השימוע.

לא פשוט...

עד שאזרת את האומץ וביקשת לעזוב מקום עבודה שדופק אותך כבר שנים, עכשיו מנסים לדפוק אותך גם בפיטורים.
וסליחה על הניסוח.
אבל אני שמחה שאת כבר מבינה שהיחס שלהם לא תקין ושזה הכול מניפולציות.
לפי מה שתיארת פה לאורך השנים, הם מתייחסים אלייך לא כמו למשפחה אלא כמו אל עבד!

מאחר שאת נמצאת במצב רגיש, ובאמת חשוב שתקבלי את דמי הפיטורים כדי להמשיך הלאה, אני מציעה שתתייעצי עם מישהו שמבין בדיני עבודה.
למשל בפורום כלשהו שעוסק בדיני עבודה, או עם עורכות הדין הנחמדות האלה בפייסבוק.

רק בבקשה אל תתייאשי.
תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר

קישורים:
פורום דיני עבודה
עורכות דין בפייסבוק

new face

New member
את צריכה לעבוד באיזה משרד או משהו

תנסי למצוא. אפילו זמני. אני עבדתי בגילאי 18-22 במשרדים בלי שום נסיון בתחום.

למעלה