החלוק

החלוק

נו, זהו, סוף סוף איתמר מצא לי את הספר הנפלא: מנורת הזהב מאת אשר ברש. לכבוד המאורע הקלדתי לכם סיפור יפה מתוך הספר: החלוק. לילה טוב לכולם יורם

EYTAN155

New member
מנורת הזהב - נס חנוכה התשס"ז

מי שמכיר אותי בפורום ( ולא רק בפורום ) יודע שאני סובל מביבליופיליה כרונית, כלומר אספנות ספרים כפייתית. בערב חנוכה התשכ"ז (בשנה שעברה) הגיע לידי ארגז ספרים ובתוכו מצאתי את הספר "מנורת הזהב" מאת אשר ברש. דפדפתי בספר . בדף הראשון למעלה היה כתוב (בכתב ילדותי) מספרי לוי פייגנבוים. הלב שלי החסיר פעימה . ב16.03.1948 יצאו שמונה לוחמי פלמ"ח חברי קיבוץ בית קשת לסיור בגבעת השהב , שטח הסמוך לקיבוץ (הגבעה עליה ממוקם הקיבוץ היום). הם נתקלו במארב של אנשי כנופיות ובדואים מהסביבה. נרצחו שבעה לוחמים (אחד הצליח להמלט) אחד מהם לוי פייגנבוים השאיר אישה בהריון וילד. חודש לאחר מותו נולד בנו ונקרא לוי על שמו . ביוני 1974 נפטר רב סרן לוי פייגנבוים במהלך שרות במילואים. לספר צורף פתק המציין שהספר ניתן ללוי פייגנבוים ליום הולדתו ה- 11 מאגף כלשהו במשרד הביטחון (אני לא זוכר איזה). בעוונותי הרבים אני מיודע ומיודד עם בני, אחיו הצעיר של לוי. מיד התקשרתי אליו . בני יש לי ספר של לוי ! תוך פחות משעה בני היה בביתי , בדרכו אלי הוא ביטל פגישה חשובה. בהתרגשות רבה הוא אחז בספר והבטיחני שהוא יקריא ממנו לנכדיו לכשיגדלו . אם זה לא נס חנוכה , אני לא יודע מהו נס חנוכה !!!

חיבור בין אנשים ומקומות

יש לי סיפור דומה לסיפור המרגש שלך. אחד מסיפורי הקרבות בנגב המערבי קשור לחוליית פלמ"ח ששמרה על קו המים. החולייה בפיקודו של אסף שכנאי טעתה בדרכה ונכנסה לכפר "שועוט" במקום להגיע לנירים. בשועוט התנפלו עליהם והרגו את כולם מלבד שניים שהצליחו לברוח לנירים (אני מקצר את סיפור הקרב למשפט אחד, כי רוצה להגיע למה שקרה לי בהקשר זה). לזכר השבעה שנהרגו הוקמה אנדרטה בצומת גבולות בנגב. הסיפור עצמו מופיע בכמה ספרים מהתקופה כשאני מדריך אני קורא מתוך "הזורעים במדבר" מאת בני מייטיב (שהיה מספר סיפורים בפני עצמו). באחד הטיולים - כשאני יורד מהאוטובוס ומתכונן לספר את הסיפור ניגש אלי ילד בן כ - 11 ואמור לי: אתה יודע איך קוראים לי? לא - אני לא יודע - איך קוראים לך? קוראים לי אסף - אתה יודע על שם מי? לא על שם מי קוראים לך אסף? על שם אסף שכנאי - הוא היה אח של סבא שלי ואני נקרא על שמו. מה לומר לכם חברים הצמרמורת עדיין אוחזת בי כשאני כותב לכם זאת נתתי לילד לקרוא את הקטע מתוך הספר קשה היה לעצור את הדמעות של חברי הקבוצה באותם רגעים. זה היה אחד הרגעים המרגשים שלי כמדריך טיולים. חיבור בין מקום - שם - אירוע - ואדם. פתאום זה לא סיפור - לא מיתוס - זה זה. זה אמיתי זה חי זה כאן לידי. תודה לאיתן שעוררת אותי לסיפור הזה.

החלוק-מקסים../images/Emo140.gif

היי יורם. למרות יופי "ההקרבה" הנדושה כביכול של האישה יפה עוד יותר מעשהו של הבעל.מאוד נהניתי.תודה. פרי גן העדן

האמת

שבספר יש עוד פנינים אני צריך כוח וזמן להקליד עוד כמה מהפנינים הללו בינתיים נסתפק בזה לילה טוב

למעלה