מנורת הזהב - נס חנוכה התשס"ז
מי שמכיר אותי בפורום ( ולא רק בפורום ) יודע שאני סובל מביבליופיליה כרונית, כלומר אספנות ספרים כפייתית. בערב חנוכה התשכ"ז (בשנה שעברה) הגיע לידי ארגז ספרים ובתוכו מצאתי את הספר "מנורת הזהב" מאת אשר ברש. דפדפתי בספר . בדף הראשון למעלה היה כתוב (בכתב ילדותי) מספרי לוי פייגנבוים. הלב שלי החסיר פעימה . ב16.03.1948 יצאו שמונה לוחמי פלמ"ח חברי קיבוץ בית קשת לסיור בגבעת השהב , שטח הסמוך לקיבוץ (הגבעה עליה ממוקם הקיבוץ היום). הם נתקלו במארב של אנשי כנופיות ובדואים מהסביבה. נרצחו שבעה לוחמים (אחד הצליח להמלט) אחד מהם לוי פייגנבוים השאיר אישה בהריון וילד. חודש לאחר מותו נולד בנו ונקרא לוי על שמו . ביוני 1974 נפטר רב סרן לוי פייגנבוים במהלך שרות במילואים. לספר צורף פתק המציין שהספר ניתן ללוי פייגנבוים ליום הולדתו ה- 11 מאגף כלשהו במשרד הביטחון (אני לא זוכר איזה). בעוונותי הרבים אני מיודע ומיודד עם בני, אחיו הצעיר של לוי. מיד התקשרתי אליו . בני יש לי ספר של לוי ! תוך פחות משעה בני היה בביתי , בדרכו אלי הוא ביטל פגישה חשובה. בהתרגשות רבה הוא אחז בספר והבטיחני שהוא יקריא ממנו לנכדיו לכשיגדלו . אם זה לא נס חנוכה , אני לא יודע מהו נס חנוכה !!!