החלומות הצלולים שלי

Winged Horse

New member
החלומות הצלולים שלי

לפני בערך שנתיים, ניסיתי מאוד להגיע לחלומות צלולים. ערכתי יומן חלומות, עשיתי בדיקות מציאות - וכלום!. שנה לאחר מכן, ישנתי צהריים בדירה של בת דודה שלי, וחלמתי חלום, כשלפתע הבנתי שאני חולם. והתעוררתי מייד. המון זמן לאחר מכן, לפני בערך שבועיים חלמתי את החלום הצלול הראשון שלי. ישנתי במיטה של ההורים שלי, שנת צהריים (באמת). וחלמתי. אני לא זוכר מה חלמתי, אבל אני זוכר שישנתי במיטה של ההורים שלי, באותה הפוזה שישנתי באמת. ואני לא יודע איך הבנתי שאני חולם, אבל הבנתי. ואז, ברגע שהבנתי שאני חולם, נהיה לי רטט מוזר בכל הגוף. ורעש כמו של רטט של פלאפון חזק מאוד זימזם לי באוזן. וזו הייתה הרגשה כלכך מפחידה. ורטטתי כלכךךך.. זה היה פשוט נורא ואיום. אז, התהפכתי (בחלום), וירדתי מהמיטה.. ריחפתי כזה בערך 30 סנטימטר מעל הרצפה.. שכבתי, אבל בריחוף.. \= אחרי כמה שניות איבדתי את עצמי והמשכתי לחלום כרגיל. מאז, היו לי עוד בערך 3 חלומות צלולים. שלושתם היו בשנת צהריים, ובשלושתם הייתה לי את ההרגשה המפחידה הזו. עכשיו, יש לי 2 שאלות: 1. למה אני חולם חלומות צלולים רק בשנת צהריים? 2. מה זה ההרגשה המוזרה הזו כשאני מגיע לחלום צלול?

Cloudbreaker

New member
היי Winged Horse

הדברים שאתה מתאר הם בעיות די שכיחות אז אין לך מה לדאוג. לחלומות צלולים יש סיכוי יותר גבוה לבוא בשנת צהריים, או אם אתה ישן הרבה שעות, אז יש יותר סיכוי לחלומות בשעות האחרונות של השינה. דבר שני, להרבה מאוד אנשים יש מחסום פסיכולוגי כזה או אחר כשהם נכנסים לחלום צלול, יש כאלה שסתם מפחדים, יש כאלה שרואים מכשפה בכל אופן הדבר קשור לפחד מסוים מקשר ישיר עם התת מודע, וזה באמת קשר מפחיד. מה שאתה צריך לעשות לפני השינה הבאה זה להבין, לא לדעת אלא להבין, שכל דבר שקורה בחלום נשאר בחלום ואין ממה לפחד. הדבר הכי גרוע שיקרה הוא שתחלום על איזה טרואמה נוראית שקרתה לך בעבר והיא תפחיד אותך מאוד, או משהו מודחק כזה או אחר בתת מודע. אבל אם תשנן לעצמך כל הזמן שזה רק חלום, יש סיכוי שתתגבר על הפחד הזה.

silverhawk

New member
מממ, ערבבת פה כמה דברים

קודם כל, לא ידוע לי על ייתרון מיוחד של שנת הצהריים ביצירת חלומות צלולים. נכון שככל שתישן יותר כך ייגבר הסיכוי לחצלול (מן הסיבה הפשוטה שזמן החלימה הכללי מתארך), אבל זה לא אומר שבצהריים הסיכוי לכך גדל. לגבי החלק השני, אפקט המכשפה לא קשור לדילדים אלא לווילד, וגם זה לפני הכניסה לחלום הצלול עצמו. ונכון, הדבר החשוב בעת קבלת המודעות בחלום הוא שמירה על רוגע. מעבר לכך, מומלץ להשתמש באופן מיידי בבדיקות מציאות ובשיטות להגברת הצלילות.

Cloudbreaker

New member
צודק,

המכשפה זה רק בוילד, אבל לדעתי המכשפה היא מאין "Guardian" שאומר לך אל תיכנס לתת מודע, אתה לא תאהב מה שיש שם

m1311

New member
אני דווקא חושב אחרת....

אני לא חושב שהוא התכוון לסוג כזה של פחדים- המכשפה הזאת.. בווילד מתארים איזה משהו על מכשפה... אבל הפחדים שהשואל מדבר עליהם יכולים להתגלות בצורת מכשפה או כל דבר מפחיד אחר... והתת מודע ישלח את הדבר המפחיד אלינו בחלום למרות שזה חלום צלול... קצת קשה לי להסביר אז אני אתן דוגמא:: אני אהיה בחלום צלול, אבל המחשבות שלי יהיו על זה שה"רשעות" שמחשבות שלי יקומו מול הפנים שלי אז אפילו אם אני יודע שאני בחלום צלול ואני אחשוב לכאורה שאני יכול לשלוט, אז אני אחשוב כל פעם שהדבר שאני מפחד ממנו יהיה מאחורי או משהו כזה ובגלל שאני אחשוב ככה וזה חלום צלול אז זה יקרה.. משהו כזה... לי האמת יש פחדים מ2 דברים: מראות והזונה היפנית מ"הטינה"..משום מה כל פעם שאני חושב על חלום צלול אפשרי שיהיה לי היא ישר קופצת אז אני יודע שבטוח היא תופיע לי בחלומות הצלולים.. Winged Horse , זה מה שהתכוונת?

Cloudbreaker

New member
אנחנו דווקא כן מסכימים

כי כמו שאתה אומר ואני גם חושב שזה לאו דווקא המכשפה זה דוגמא לכל דבר מפחיד אחר שיכול לבוא אבל השתמשתי בה כי הרבה אנשים סיפרו לי שהם חווים אותה.

m1311

New member
המכשפה-"הנבואה שמגשימה את עצמה"

בגלל שבאתרים שמלמדים על חלומות צלולים מדברים על מכשפה, אז אוטומטית אנחנו הופכים את ה"יישות" הזאת למכשפה.. אגב, יש לכם רעיון להתמודדות עם פחדים עם מראות.. מישהו פה דיבר פעם על יצורים שהוא היה רואה במראה ומאז יש לי פוביות רציניות מזה...אני מפחד להכנס לחלום צלול, לפגוש שם מראה תועה בדרך ולקום עם בעיות נפשיות למשך כל החיים..

MetalSinagouge

New member
אגב מראות...

לפני בערך חודש היה לי סיוט (וזה מאוד נדיר אצלי, לצערי) שבו נתקלתי במראה ולא ראיתי בה כלום וזה היה כ"כ מפחיד בחלום. אני מציע לך לא לפחד, כי אם תתחיל לחשוב על זה זה יתגשם. פשוט תחשוב על הדברים הכיפיים שאתה עושה סד"כ בחלום צלול. אצלי בחצלולים המעטים שהיו לי צופה מהצד היה הולך לאיבוד מיד כי אני מנסה לעשות כ"כ הרבה ודברים ובד"כ אני מוותר על האתיקה של חיי המציאות הערה. ואו זה יצא כזה לא ברור. שורה תחתונה על תפחד, ותהיה בטוח שגם אם משהו יקרה מקסימום תתעורר ותרדם שוב אחרי שנייה. המוח ישמור עלייך.

Winged Horse

New member
זה לא בדיוק פחדים

ההרגשה המוזרה הזו מלווה אותי במשך כל החלום הצלול. והיא כלכך חזקה ומפחידה, אבל אני לא מפסיק ולא מפחד ממנה. עובדה שאני מקווה כל שינה שיהיה לי חצלול.. רק רציתי הסבר לזה.. נמנמ.. ואמ.. מה זה תרגילים להגברת הצלילות?

silverhawk

New member
גם אני לא נתקלתי במשהו מפחיד במראה

זה עניין מאוד אינדיבידואלי (כנ"ל לגבי תופעת הנכשפה, אגב. ואם כבר, אני מסכים עם עניין הנבואה המגשימה את עצמה).

Roy1232

New member
שאלה מעניינת שיש לי..

וסליחה שבשבוע הראשון שאני פה כל הודעה שלי היא פילוסופית
יכול להיות שהמראה בחלום משקפת את הצדדים של האישיות שלך שאתה מדחיק? איך שאתה רואה את עצמך באמת?

silverhawk

New member
לא רק המראה

כל דבר בו אתה נתקל במהלך החלום נוצר מתת המודע שלך, וכפועל יוצא משקף פנים באישיותך. מדריך חלומות יכול לסייע לך בעיבוד המידע הזה. ואין על מה להתנצל, זה מעניין. :)

MetalSinagouge

New member
מצד אחר...

יש אנשים שלא ידעו כלום על התופעה וראו הזיות דומות. אני חושב שאלה פשוט ישויות בעלי קיום חצי עצמי, שאומנם נולדות בגלל בני האנוש אבל הן פה בשביל האפרופו.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo9.gif

אנשים מרגישים את זה. אנשים שומעים את זה. אנשים רואים את זה. זה קיים.

למעלה