החלום שלי

moshe010

New member
החלום שלי

שיבוא איזה פלנטרופ עשיר ובעל אידולוגיה שיבין את הצורך הגדול שיתרום אלפי יחידות דיור (ולו קטנטנות,דירת חדר)לצורך החוזרים בשאלה וכן התחיבות לספק את צרכים המינימלים השכלה, תשלום דמי מזונות, וביגוד, עד שיסתדרו לבד

אין לי שום דבר אישי נגד החלום שלך

אבל סתם שתדע פישר נשאר פישר אם איו לך את היכולת לסדר לעצמך דירת חדר וצרכים מינימלים להשכלה שום פילנטרופ עשיר לא יעזור לך

sec op

New member
זו בדיוק חוסר העצמאות שהחברה החרדית מטפחת.

חלק גדול מהמבנה של החברה החרדית הוא של פיתוח תלות של הפרט בחברה, וכך אנשים שרוצים לעזוב ממש קשה להם, עד שאתה נעשה עצמאי אתה כבר עמוק עמוק בחברה החרדית, וגם אז העצמאות שלך תלויה בהרבה מקרים בחברה החרדית (משרה תורנית, מקומות לימוד של הילדים). החשיבה הזו שאתה רוצה שיהיה מי שידאג לכולם היא מאוד ילדותית, שיאכילו אותך, שילבישו אותך, וישכיבו אותך לישון (מגורים). רבים מהסטודנטים הצעירים בארץ ממנים את הלימודים שלהם בעצמם, עובדים ולומדים תוך כדי, רק כך קונים עצמאות. חלק מהיציאה מהעולם החרדי, זה לדעת שאתה לוקח אחריות לעצמך, ולא מצפה כל הזמן לתמיכה מהסביבה בכל דבר, למצא את החברה שתתמוך במידה, אבל אף אחד לא יעשה בשבילך את העבודה, כמו שנאמר באבות "אם אין אני לי מי לי".

moshe010

New member
אני קראתי ואני גם חושב שאחד מהערכים

הדמוקרטים /ההומנים הוא כבוד האדם ולמרות שאינני קומניסט ואינני דוגל בשוויון כלכלי , אבל אני חושב שעל המדינה לדאוג לצרכים מינימלים של האדם החלש המסכן שמשום מה (גנים ,סביבה) לא הצליח להשיג את זה בעצמו אני יודע גם שיש הרבה מדינות שזה אכן כך, כגון מדינות סקנדינביה ואפילו לונדון וניו יורק הקפטילסטיות יש תשלומי שכר דירה למי שאין ידו משגת לזה אז אם במדינה שלנו לא נוהגים כך אזי לפחות שיהיה פלנטרופ שינהג כך, ועד כמה שההצעה נשמעת ילדותית בעיניך עדיין אני חושב שליוצא הפונטציאלי יש קושי אוביקיטיבי יותר מאשר בחור סטנדרטי, שיכול לישון בבית הוריו ויכול לחכות אם נשואיו עד שיתבסס לעומת היוצא הפונטציאלי שפקח את עיניו למציאות של התחיבות לאשה וילדים כשאין לו כלום על הנשמה ואין לו השכלה מינימלית גם מבחינת הציבור החילוני כדאי מאוד שיקלו ליוצא הפונטציאלי לצאת בשאלה ובכך להפחית את הדמוגרפיה של הציבור החרדי אחרת תוך זמן קצר אירן תהיה גן עדן לעומת ישראל

moshe010

New member
עוד תשובה

אתה כתבת "רבים מהסטודנטים הצעירים בארץ ממנים את הלימודים שלהם בעצמם, עובדים ולומדים תוך כדי, רק כך קונים עצמאות" אכן כך אבל יש עוד רבים יותר שאינם עושים זאת, או שאינם מסוגלים לעשות זאת רובם המוחלט של הסטודנטים הם רווקים שהוריהם ממנים להם את שכר הלימוד, ואת המחיה וגם אם לחלקם יש עבודה זה לא בהכרח מכסה את הכול, וגם אם זה מכסה את הכול הם לא חיים בפחד כי הם יודעים שבמקרה הגרוע יש להם איפה לישון בבית הוריהם תמיד יש בחתך אוכלוסיה מסוים אנשים בעלי אופי חזק בעלי עצמאות ובעלי כישורים בין אינושים מצוינים, ואכן האנוסים מבין האנשים האלו יצאו בשאלה אבל תמיד יש גם אנשים יותר חלשים שקשה להם לעשות את הצעד הזה בלי עזרה, אז צריך להפקיר אותם?

sec op

New member
אכן נתוני הפתיחה קשים יותר

אך, יש גם עזרות שונות, בגרויות אפשר להשלים במימון העמותה לקידום החינוך, אפשר גם על חשבון העירייה. ולאנוסים המצב יותר קל. יש היום הרבה מאוד מלגות ללימודים אקדמים לבוגרי ישיבות. אבל א"א לצפות שמישהו יגדל אותך כמו ילד. אוכל, לימודים, מגורים, ביגוד. בן אדם צריך לדאוג לעצמו, ולכל אחד הקשיים שלו שעליו להתמודד. ולגבי הסטודנטים בארץ, ממש לא בטוח שלרובם ההורים מממנים את הלימודים. רבים הם הסטודנטים שעובדים בשביל לממן גם לימודים וגם מחיה.

אני בספק אם זה מוסרי

שאנוס ישתמש במלגות המיועדות לחרדים, אלא אם כן הוא מתכונן להישאר ולחיות כלפי חוץ כחרדי כל ימיו. כי אלו שתורמים למלגות אלו, יש להם אינטרס מובהק לתרום דווקא לחרדים. המלגות מהממשלה ייתכן וזה משהו אחר.

Namespace

New member
המלגות שמיועדות לחרדים

חלקם אכן נועדו ע"מ לעזור למשפחה החרדית, אך חלקם נועדו למשוך את החרדים החוצה לעולם, אם כך, אע"פ שגם הם מיועדות לחרדים, ברור שזה לא מתוך אהבה אלא מתוך רצון לשנות את אורחות חייהם.

למה?

חשבת על זה באיזה תנאי פתיחה את ושכמותי פותחים את החיים - לעומת תנאי החיים של אדם מן היישוב? אסביר. סתכלי על חברותייך וחברייך ללימודים, האדם הממוצע הלומד באוניברסיטה (למעט חריגים) הוא אחד שגר אצל ההורים במקרה הטוב, או דירה בשכירות, עם עבודה כמו מלצרות (או ניקיון במקרה הרע) כשההורים משלמים על הלימודים לרוב. את רואה את עצמך עובדת במסעדה? אני לא, ויוצא טרי גם לא, מכל מיני סיבות. אין לנו להבדיל מהם עזרה באוכל/דיור/שכר לימוד. אני בהחלט רואה את עצמי אמור להתחיל חיים שלמים ממינוס תנאים. קיצרתי. אבל חושבני שהדברים ידועים

לחוד

New member
תוכל לפרט

מדוע יוצא אינו יכול למלצר או לנקות? יש לו דם כחול?

תלוי מי ואיפה

אבל אחד שיצא אתמול מהישיבה לא יתקבל בארומה, וגם אם יתקבל הוא לא יתאים שם. אני כמעביד לא הייתי מעסיק אחד החסר אינטואיציה מינימלית עם המגזר החילוני. ואלו שהייתה להם אינטואיציה מעיקרא הם חריגים ולא באו ללמד על הכלל. לא אלך ואמנה כרוכל את כל האנקדוטות המשעשעות שקרו לי כנציג שירות בזכות שנות חדלוני הממושכות בישיבה אתה מוזמן לחשוב אחרת, בכל מקרה אני מקווה שזה נעשה על סמך היכרות אישית

נרניה4

New member
סליחה?

מה זה חוסר אינטואיציה עם המגזר החילוני? נשמע לי משפט סתמי ולא ברור...הרי כולם בני אדם וגם חילונים שותים את הקפה עם עוגיה בצד.... כשאני יצאתי, עבדתי במלצרות ושירות לקוחות ועבדתי די קשה בשביל לא להזדקק לאיש, זה חיזק וחישל אותי והרגשתי שאני מחזיקה את כל העולם בביצים - כי יש לי כסף! לכן מאוד ממליצה לשנות פאזה ולהתחיל לדאוג לעצמך כאילו אתה לבד בעולם, עצמאות נותנת כוח ובטחון וצריך להתחיל ממשהו אפילו אם זה לא נראה לכבודך ולידיך הענוגות. עברו 8 שנים מאז והיום יש ברשותי כמה נכסים, ואני זאת שעוזרת למשפחתי ולא ההפך, זה לא היה קורה אם לא הייתי לוקחת את עצמי בידיים, ואני אישה ואמא! קל וחומר....

רק על עצמי לדבר ידעתי

יצאתי מישיבה עם אפס אינטואציה חילונית. שזה אומר שלא ידעתי מה זה "היי" או מתי מחייכים או איך מדברים. ולא שאני טוב או משהו מיוחד, אבל פירנסתי את עצמי בכוחות עצמי כנציג שירות ובעוד כל מיני עבודות. ועל סמך זה כתבתי את מה שכתבתי. וזה די מבאס לראות את החברים ללימודים שלא צריכים לעבוד קשה כמוני, ושנהנים מתנאי חיים הרבה יותר טובים.

לא יפה

אתמול דיברנו כאן שמקימים עיר מיוחדת לאנוסים,לא יפה לגנוב לנו את העשירים...

moshe010

New member
לא הבנתי

אם עיר מיוחדת אז למה אנוסים ואם אנוסים אז איך ולמה עיר מיוחדת אולי הכונה לעיר חילונית בעלת מאפינים מסוימים של התרבות החרדית

למעלה