החלום שלי

smailie

New member
החלום שלי

אני רוצה לעשות משהו מסויים ולהגשים שאיפה, שלגבי כל אלה שמכירים אותי אין לי סיכוי. תקראו את הסיפור האישי שלי ואח"כ אספר לכם מה הייתי רוצה להשיג. בעזרת מאמן אישי, מן הסתם.

האלי

New member
סיפור עצוב

שנוגע לי במקומות של התנגדות לדברים רבים שקורים במערכת "בריאות הנפש" שלדעתי היא מערכת דיכוי משוכללת למדי. הכרתי לפני שנים צעיר שהיה מכונאי ימי מהמעולים שהכרתי. אותו בחור, מייק, נולד בלי יד ימין. הוא ביד אחת היה עושה דברים שאנשים אחרים לא יכלו לעשות בשתי ידיים. כששאלתי איך הגיע לרמת כישורים כזו גבוהה הסבירו לי שאביו של הבחור מעולם לא הסכים שיתייחסו אל בנו כאל "נכה" הוא היה אומר לו: "נכון, חסרה לך יד. ולכן אתה צריך להתאמץ יותר מאחרים. אבל אין שום דבר שאתה לא יכול, אתה רק צריך להתאמץ יותר". אם זה עבד בשביל מייק, אין סיבה שזה לא יעבוד בשבילך. צריך רק להשקיע את המאמץ בצורה חכמה ונכונה כדי לקרב אותך אל החלום שלך.

smailie

New member
עכשיו אציג את שאיפתי

כיום, אני בן 32 ולצערי עדיין מנסה, ללא הצלחה, להתקבל לשירות בצה"ל. למרות חווֹת דעת רפואיות חיוביות התומכות בבקשתי, צה"ל מסרב לקבל אותי אפילו בתור מתנדב. וזו המטרה שלשמה ארצה להיעזר במאמן אישי: אחרי שאצליח להתקבל לשירות כלשהו במסגרת צה"ל, אני מתכנן לכבוש יעד נוסף - ולהיות קצין. זאת אומרת, להיות מועמד לקורס קצינים - מבלי להיכשל בדרך; להתקבל לקורס - ולהצליח בו, מבלי להיות מאלה שנמצאים לא מתאימים ומסולקים ממנו ולבסוף - לשרת בתור קצין בצה"ל. אני רוצה שכל המיומנויות הנדרשות כדי להצליח בהגשמת החלום הזה יהיו חלק ממני. שלא יהיה מצב שלא אתקבל לקצונה, משום שאהיה כל - כך טוב והמערכת תרצה אותי. האם יש מאמן אישי שיכול להבטיח לי כזה דבר? אם כן - אשמח מאוד.

shoom12

New member
אין דבר כזה

היי, אני הייתי קצין בצה"ל לא מעט שנים. אני לא חושב שיש מאמן שיכול להבטיח לך להתקבל לקורס קצינים, לסיים אותו בהצלחה. שאול מופז ניסה מספר פעמים להכנס לקורס קצינים , ואם אני לא טועה רק בפעם השישית הצליח. ככה שזה לא בהכרח מעיד משהו. המטרה לכשעצמה מאוד יפה. תנסה לחשוב איזה כלים/מיומנויות אתה צריך שיהיה לך כדי שתוכל להיות קצין טוב. מה דעתך?

smailie

New member
אולי צריך להגדיר באמת

תשמע, אני יודע למשל שחסרה לי אסרטיביוּת. אני מעולם לא הצלחתי להיות זה ש"נותן את הטון" או שאומר את המילה האחרונה. אני לא במיטבי עם אנשים ולא מצליח מספיק להרשים, למרות הכוונות הטובות. אולי בכמה פגישות עם מאמן אישי אוכל להשיג תכונה של כושר מנהיגוּת, ברמה כזאת שגם אופציות שדורשות את היכולת הזאת ייפתחו בפניי ואהיה מסומן כמתאים? למשל, שאתבלט לחיוב בדינמיקה הקבוצתית, בראיונות האישיים ובכל משימה של הפעלת צוות. יש לי גם קשיים מוטוריים משמעותיים ואני מתקשה בפעולות טכניות מורכבות. האם אפשר לשפר את זה? (כלומר, אם זה בכלל עלול להפריע בקבלה לקורס קצינים) בקיצור: שמישהו "יאלף" אותי לכך, שלפחות אהיה "טיפוס" של קצין. שלפחות אצלח את השלבים הבסיסיים ושכולם יסכימו שזה לא ממני והלאה, אלא שיש לי סיכוי.

shoom12

New member
קצין

אין כזה דבר טיפוס של קצין..כי יש המון סוגים של קצינים, ממש ככמות סוגי האנשים שיש. כל קצין הוא קודם כל בן אדם. אני מציע לך לעשות קצת שיעורי בית, אולי לדבר עם 3-5 קצינים בדרגות שונות, ולברר מה הם חושבים שנדרש מקצין. ואז תבדוק עם עצמך במה אתה כבר טוב ומה יש לך לשפר, ואז תוכל לבחור להתאמן על הנושאים השונים. איך זה נשמע לך?

smailie

New member
נכון. באמת יש סוגים שונים של קצינים

יש קציני חי"ר, קציני מינהלה / חינוך, קציני אפסנאות וקציני אג"ם. זה כמו להגיד "דוקטור" ואז צריך להגדיר אם מדובר ברופא או במומחה לתחום מדעי הרוח (שזה קשור לחלום אחר שיש לי). בוא נצא מהנחה, בשלב ראשון, שאני ככל הנראה אהיה קצין מינהלה / חינוך, גם בגלל השיבוץ שאני עתיד לקבל בשירות הסדיר עצמו וגם בגלל ליקויים מוטוריים משמעותיים מהם אני סובל ושמקשים עליי לבצע פעולות טכניות מורכבות. אני יודע שעם מתנדבים, המבקשים להיות קצינים, מחמירים יותר מאשר עם חיילים ששירתו בשירות סדיר בהליך רגיל: אני צריך לשמור על יחסים טובים עם מפקדיי, כדי שימליצו על יציאתי לקצונה. לאחר מכן, נבדק כושר המנהיגוּת שלי - וזה משהו שחסר לי מאוד. נניח, שמהתיק האישי שלי יתעלמו ויסכימו לבחון אותי מאפס - כאן אני רוצה להצליח להרשים ולהימצא מתאים, ברמה האישיותית. להיות אחד שזורם עם הסובבים אותו, דמות של מישהו שאפשר לסמוך עליו ושיודע לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון, אך שבמקביל מצליח להיות אסרטיבי. אין לי ספק, שהחוסר הזה באופי הוא תוצאה של חינוך שספגתי - ולא של שום דבר אחר: הרי אנו שומעים על בעלי מוגבלוית פיזיות כאלה ואחרות, שמצילחים להתקבל לשירוּת בצה"ל וחלקם אף שירתו כקצינים. ומדוע הם הצליחו? כי מגיל צעיר האמינו בהם ולא נקטו הליכים כדי להשאיר אותם מחוץ לחברה הנורמאטיבית, כפי שעשו לי (ראה את הודעתה של האלי מלמעלה). הייתי רוצה להשתחרר מכל ה"רעל" שספגתי - ולהצליח להגיע להישגים גבוהים, שמעידים על היותי אדם איכותי, שלא נכנע למגבלוֹת ולא למה שאומרים עליו. קצונה יהיה בהחלט הישג, שימחוק את כל הרושם המוטעה שהיה לגביי עד היום וכל אלה שמתייגים אותי (כולל בני המשפחה) יאכלו את הכובע ויניחו לי לנפשי.

shoom12

New member
אתה רוצה להיות קצין

כדי שכולם יאכלו את הכובע? או אולי כדי לממש את עצמך?

smailie

New member
בעיקר כדי לממש את עצמי

אבל אין ספק שהישג כזה יוציא אותי מהסטיגמה ומהמעגל הבעייתי - ויפתח לי אפשרויות להתשלב בחברה הנורמאטיבית ולהצליח גם בעתיד. אם אצליח להיות קצין בצה"ל, הרי שהדבר יקבע הרבה מאוד לגביי.

shoom12

New member
למה?

למה החלטת שדווקא להיות קצין זה מה שיעשה את זה? יש עוד דברים כאלה?

smailie

New member
אני פשוט בטוח שאני מסוגל

ושרק קשיים בלתי ענייניים, שאפשר להתגבר עליהם, מונעים זאת. זה גם יתן לי הרגשה טובה ובנוסף מי יוציא אותי מהסטיגמה.

shoom12

New member
ואתה רואה את עצמך..

כקצין בצה"ל לטווח הארוך? זו הקריירה שאתה מייחל לה?

smailie

New member
לא

אבל זה אמצעי שיוכל לעזור לי בטווח הארוך. החלום שלי הוא להגיע לפחות לדרגת "סגן". גם הישג כזה יהיה הרבה מאוד בשבילי.

smailie

New member
כן. וכבר לקחתי את זה בחשבון

אין לי בעייה עם זה. אחרי שאזקוף לזכותי את ההישג ואסיים את השלב הזה, אגש להגשים את כל השאיפות האחרות שיש לי.

shoom12

New member
אני מקשה קצת

ומה אם לא תצליח בדיוק כמו שאתה רואה בחזונך. ונניח ולא תצליח מכל מיני סיבות להתקבל לקורס קצינים? האם זה אומר שאתה לא ראוי/יכול/מסוגל להגשים את שאיפותיך?

smailie

New member
חד משמעית, כן

זו אינדיקציה. אם אצליח להתקבל לקורס קצינים (ולהגיע לקו הסיום, כמובן) זה יתן לי הרבה יתרונות, שכרגע אין לי אותם.

shoom12

New member
אז מה אם לא תצליח

מה זה אומר? איך העתיד שלך יראה? פשוט תשב בבית ולא תצא ממנו?

smailie

New member
לא מן הנמנע שזה מה שאעשה

כרגע אני לא מתארגן ללימודי תואר שני בשנה הבאה (לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת כל ההכנות האחרות שנדרשות), כי ההנחה שלי היא שבשנה הבאה כבר אלבש מדים ואתחיל את שירותי בצה"ל. אם אני רוצה שעתידי יהיה טוב יותר ושיהיו לי אפשרויות אטרקטיביות יותר להתקדם בחיים, להיות עצמאי ולבטל את הסטיגמה - אין לי שום ברירה אחרת. מדוע אפילו כמתנדב לא מוכנים לקבל אותי? האם אני כזה גרוע ובעייתי, עד כדי כך שאפילו בסף הזה אני לא עומד? להיות קצין בצה"ל זו מטרה שאהיה מוכן לעשות הכל בשבילה. אבל הכל. עובדה שיש אנשים שמצליחים להגיע לזה, והם לא מעטים מבחינת מספרם.

shoom12

New member
מראש אני מתנצל

הי אני יודע שאני נראה כאילו אני לא תומך או משהו כזה, אבל אני חושב שחשוב מאוד להתמודד לרגע עם האופציה הנוראית שלא תצליח להתקבל לבהד 1 או לסיים אותו. באימון אישי האחרים לא מעניינים, לא מעניינים אותי הצבא, המפקדים וכו', אלא מה שאתה חושב. אתה הרי לא יודע למה לא מקבלים אותך, אין לך מושג מה הם חושבים עליך, וביננו כנראה שהם לא חושבים עליך באופן אישי, אלא מהעיניים של "האם מבחינה רפואית אנחנו מוכנים לקחת את הסיכון". מה אתה חושב על עצמך?

למעלה