החלום שלי

antiwar

New member
נתניה חוגגת 77 שנים-מבקש מידע

שלום לכולם!העיר נתניה חוגגת 77 שנים,הייתי רוצה לדעת באיזה תאריך נוסדה העיר,מי היו המתיישבים הראשונים וגם מי היה נתן שטראוס. תודה.

shirleyrozental

New member
החלום שלי ../images/Emo9.gif

מכירים את הבית קולנוע הישן והנטוש
נראה לי קולנוע אסתר או קולנוע השרון קראו לו... ראיתי בו שהייתי קטנה את כל סרטין של יהודה ברקן
כבר שנים שהוא עומד נטוש ומסכן, מכער את העיר. ואני לא מבינה למה לא פשוט משפצים אותו ובונים אותו מחדש או בונים משהו אחר
אם היה לי כסף, זה מה שהייתי עושה לו
תראו כתבה נחמדה על נתניה מא' ועד ת'

אנסה לסייע לך../images/Emo8.gif

כפי שבנך יודעת עירנו אכן חוגגת 77 שנים להווסדה "ילדה גדולה".
ולשאלתך: העיר נתניה נוסדה בשנת 1929 ע"י "בני בנימין" אגודת צעירים מבני המושבות הותיקות בארץ.
המתיישבים ראשונים שהתיישבו בעיר: היו אנשים שהגיעו מהישובים הסמוכים לעיר
נתן שטראוס היה עסקן ציוני ונדבן ידוע מארה"ב. מקווה שעזרתי.

galb1212

New member
לא יודע עם אני מכיר

יכול להיות שזה קולנוע כוכב?כי אבא שלי ראה שם סרטים שהיה ילד קטן.

shirleyrozental

New member
משרד הפנים כרגע זה ברמז

המבנה הגדול הזה שאני מדברת עליו הוא "קלנוע שרון", שזה ברחוב סמילנסקי - שער העמק (או הגיא(
)
) אם הולכים לגלידה ריאו - ב"רח' הפלאפל" כפי שאני מכנה אותו (זה שמוביל לתחנה המרכזית), רואים אותו. יש סביבו המון פחונים כאלה של בנייה שתמיד תלויות עליו מודעות ... יותר ברור

בית הקולנוע הישן

נקרא אז קולנוע "שרון".את כל סרטי טרזן ראיתי שם[זה היה אז להיט שלא פספסנו]זוכרת את הסרט שובר הקופות "סאלח שבתי" שהוצג שבועות רבים בקולנוע ,המחזמר "קזבלן" וכו' .בפורים כל רחבת בית הקולנוע והמדרגות היתה מלאה באנשים מחופשים עם הפטישים.אי אפשר היה לזוז. הנושא של שיפוץ המקום דווקא עלה . עד כמה שידוע לי הבעלים של בית הקולנוע אינו מעונין. חבל........כי ההזנחה של המבנה והפחונים מסביב מכערים מאוד.

בית הקולנוע שמעלה בי נוסטלגיה../images/Emo8.gif

אני אמנם לא נתנייתית במקור, אך משפחתי מתגוררת כבר עשרות שנים בעיר המקסימה הזאת, ואני זוכרת כילדה שבחופשות הייתי הולכת עם משפחתי לבית הקולנוע דאז לצפות בסרים לרוב ישראלים . כיום לצערי הרב המבנה נטוש וחבל, מקווה מאד שבעלי המקום ישפצו את המקום והמקום יהווה אטרקציה לתושבי העיר כמו בעבר.

אלמרה

New member
קולנע שרון הישן והטוב...

אימי עוד מספרת לי על הגבעה הקרחת שעליה הוקם בית הקולנע... ואני נזכר בערגה בבית הקולנע שהיה הכי מהודר בעיר, הינו צריכים לעלות במדרגות שנראו אז אינסופיות... משמאל היתה רחבה למשחקי ילדים עד תחילת הסרט ולוח המודעות הענק... ולמטה מצד ימין היו "ניצה" ו"ריו" שם קנינו פלאפל, גלידה וגם דוכן פופ-קורן ליד "סיגנאל" - מה שהיה ביתן למכירת כרטיסים (למי שהיה כסף לסרט וגם ל"ביזבוזים"... לא לי.) את טכסי גמר המחזור של ביה"ס התיכון ערכו שם ושם קבלתי את תעודת הגמר של טשרניחובסקי... ועוד... אלא שהמקום נועד להישאר מוזנח ולא משופץ כל עוד היורשים של משפחת הבעלים עדיין בחיים שכן הם מסוכסכים ולא מוכנים לדבר זה עם זה או להתפשר. נצטרך להמתין לדור הבא....

אלמרה

New member
לא נורא מאז נפתחו עשרות אולמי קולנע

בעיר ויש בית קולנע איכותי מאוד באבן יהודה... אבל פעם בקולנוע "שרון" למשל, אסור היה להכניס אוכל ושתיה לאולם... היום כולם באים לאכול בבית הקולנע ובמקרה וכבדרך אגב גם צופים בסרט כאילו היו בסלון ביתם ולכן גם לא מתקשים בכלל בעת שהם מפטפטים בקול ומפריעים למי שרוצה להנות רק מהסרט... לכן אני מעדיף לפעמים את מערכת הקולנוע הביתי שלי...

פריצי123

New member
אין כמו פלאי הטכנולוגיה הDVD ועוד

מאז שייצרו את מערכות הDVD, וכל מערכות הקולנוע הביתיות אני ממעט ללכת לבתי קולנוע מה שבעבר הירבתי המון וגם בגלל שכל הסרטים שמורקנים בבתי קולנוע תקופה מסוימת מוקנים לאחר תופה די קצרה בDVD.

לדעתי ...

היה נחמד אם היו בונים שם איזה פאב לצעירים. בנתניה בעיר, אין מספיק פאבים לדעתי. אין מקומות בילוי.

שובבה24

New member
ממש עצוב...

שאין בילויים בנתניה ונאלצים לנסוע עד להרצליה או ת"א בשביל לבלות שם בפאב או במועדונים... הגיע הזמן שגם נתניה תתחיל לפתוח פה מועדונים ופאבים באזור תעשיה ויבואו אנשים בארץ מהסביבה באזור השרון וגם שת"א יבואו עד לנתניה.

אני מסיכמה איתך../images/Emo45.gif

אני אמנם עברתי את הגיל של כל הבילויים של המועדונים והפאבים אך אני תקוה שמישהו יפתח פאב או דיסקוטק במקום אטרקטיבי .

פריצי123

New member
באמת אין מספיק מקומות בילוי

והלואי שמישהו יפתח איזה פאב, או מועדון ונתניה תהיה מקום עליה לרגל.

באיזור תעשייה החדש

דווקא יש כמה. מצאתי אותם באתר של בילויים. מקום נחמד. נקרא KISMA. אבל לא יזיק כמה מקומות גם במרכז נתניה. יש כל כך הרבה מקומות שאפשר לעשות מהם פאב או באר/דאנס בר ... לצערנו הנתנייתים מגילאי 23+ נאלצים לנסוע עד להרצליה או ת"א בשביל משהו שמתאים להם. צירפתי את האתר למטה

למעלה