החלום שלי היום

החלום שלי היום

היום היה לי חלום שזכרתי מעולה. למעשה היו לי שניים אבל אני מתמקד יותר בראשון.
שיחקתי לפני כמה זמן במשחק שקוראים לו: STAR WARS: THE OLD REPUBLIC ואחרי כמה ימים של
משחק התחילו להופיע לי חלומות לגבי זה. אני במין אקדמייה לג'דיי. אני עובר מבחן שבודק באיזו רמה הכוח שלי
ונכשלתי בו קשות. החליטו לתת לי את העבודה הכי גרועה: שומר על מערה. גיליתי שמישהו גנב משהו מהמערה,
אז המנהל מגיע ומשום מה היא מזיז את ידו וכל המים והאגמים שיש באזור מתחילים לזרום לכיוון המערה, עד
שמציפים אותה. אני בורח למקום גבוה ואני צועק לכל חבריי שצריך לעצור את עליית המים. אנחנו חוסמים את
המערה והשיטפון נגמר. אחר כך החלטנו להחזיר את המים למקומם אבל החלום הסתיים.
היו לי כל כך הרבה הזדמנויות להבין שאני חולם, ועדיין זה לא היה חצלול (נכון? אני כבר מבולבל)
איך פספסתי כל כך הרבה הזדמנויות?

makron2

New member
עדיין חלום רגיל....

זכרון החלומות הרגילים שלנו הם כלי להכרת החלומות באופן מפורט,הדגש במרקר את סימני החלום שלך ביומן.

כמו
"אני במין אקדמייה לג'דיי" - יכול לקרות רק בחלומות
"אני עובר מבחן שבודק באיזו רמה הכוח שלי" - רק בחלומות
"אני שומר על מערה"
"היא מזיז את ידו וכל המים והאגמים שיש באזור מתחילים לזרום לכיוון המערה"

אחריי כמה זמן של סימונים אתה תפנים את ההבדל בין חלום למציאות בצורה טובה יותר.

"פספסתי כל כך הרבה הזדמנויות?" בחלומות שלנו ההגיון רדום ואנו נוטים לקבל כל מה שמתרחש כמובן מאליו - בשביל זה יש כתיבת יומן שעוזרת להפנים מה ההבדל בין חלום למציאות ובנוסף שיטות כמו המיילד שאתה יכול לבצע אחריי שאתה מתעורר מחלום רגיל ויש לך עוד זמן לחזור לישון.

מיילד מבצעים לאחר חלום רגיל אחריי כמה שעות שינה בעיקר בגלל שמחזורי החלום ארוכים יותר ותכופים יותר לאחר מספר שעות,דבר שמסייע לזכור את המטרה במיילד שהיא "בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם" - יש הגיון מאחוריי זה.

עוד חלק נוסף ביומן החלומות

אחרי זמן מסוים אני אמור לזהות סימן שמופיע לי ברוב החלומות וחוץ ממקומות או אנשים
(שגם במקרים האלה זה לא קורה הרבה) לא זיהיתי עדיין. איך זה יכול להיות?

makron2

New member
בערך....

בספר שהמלצתי יש פרוט מדוייק על איך עושים יומן חלומות,בדרך כלל *מחלקים את הסימנים שמוצאים לקטגוריות* ואז במהלך היום מנסים לחקור את המציאות בהקשר של הקטגוריות האלו.

למשל קטגוריות כמו פעולה:ז"א פעולות מוזרות שאני או אחרים ביצועו או תחושות,מחשבות,מיקום אובייקטים,תפקיד שלך בחלום(מוזרים/מוזרות)- כמו למשל פעולות:אני משתמש בכוחות כמו ג'דיי. - ז"א יש לבחון במהלך המציאות את הפעולות שלך(לדוגמא)כדיי לפתח מודעות/הבנה.

לחלק לקטגוריות זה שוב ע"מ להכיר את החלומות שלך טוב יותר - אני אישית חושב שלסמן במרקר ולקרוא לפניי השינה ע"מ להזכיר לעצמך איך נראים החלומות שלך זה מספק בנוגע לעבודה על היומן - מיילד(לשיפור נוסף של זכרון המטרה+מודעות)זו תוספת יעילה מאוד כל עוד אפשר לבצע.

אישית במידה ואני מתעורר ב*אמצע הלילה וזוכר חלום אני רק *משתמש בזכרון של הפרטים המוזרים שבו למיילד ובמידה ויש חצלול אני כותב אותו ביומן - *חלומות רגילים אני כותב בקצרה במידה ואני מתעורר ממש בבוקר ואין זמן למיילד. - למרות שבהתחלה עדיף להקפיד על פרוט רב ככל האפשר בעת כתיבת החלומות.

איך זה יכול להיות?האם אתה מסמן במרקר אותם?

בעט

אני אשנה את זה למרקר
דרך אגב, לעשות את זה בכמה מרקרים? מרקר לכל קטגורייה?

makron2

New member
בגדול...

מרקר לכל קטגוריה או מרקר אחד - בסוף היומן אפשר להקדיש דף לכל קטגוריה ולהמשיך משם - כמובן שלמיין את הסימנים ייקח קצת זמן אז אפשר לדחות את זה למתי שנוח לך. - זו השיטה המלאה לכתיבת יומן חלומות,אפשר גם לצמצם לפי הנוחות.

חלום מגניב

באמת היו בחלום הזה הרבה הזדמנויות להבין שאתה חולם, אבל למרבה הצער זה פשוט לא עובד ככה.
אם היה אפשר לגרום להיגיון להיות עירני בכל זמן השינה (ואז להבין שאתה חולם כשמשהו מוזר קורה) היית קורא פה כל בוקר על חלומות צלולים.
זה פשוט לא עובד ככה. בשינה באופן טבעי ההיגיון שלנו רדום, ואפשר לראות את זה אפילו בסריקות מוח של אנשים ישנים (הקורטקס הפרפרונטלי שנמצא ממש מאחורי המצח הזה שלך מראה ירידה משמעותית בפעילות. בגלל שזה החלק שאחראי לחשיבה הגבוהה שלך, לביקורתיות ולהיגיון פשוט יש מעט מאוד מכל אלו כשאתה ישן).
השאלה היא לא כמה החלום היה מוזר, אלא האם היה לך רגע של מחשבה הגיונית כדי להבין את זה, ועל זה אפשר להתאמן.

כשאנחנו מרגילים את עצמנו לבצע בדיקות מציאות אנחנו בעצם מתאמנים בביקורתיות. אנחנו מסתכלים על העולם ואומרים לשניה "האם זה אמיתי?".
כשאנחנו מבצעים בדיקת מציאות בחלום אנחנו בעצם מגבירים לרגע את הפעילות של החלקים שאחראים על ההיגיון והביקורתיות וככה יכולים להבין שאנחנו חולמים
(אגב, בחלום צלול יש עליה בפעילות של הקורטקס הפרפרונטלי בין השאר).

שורה תחתונה- אל תצפה להבין שאתה חולם רק בגלל שהחלום מוזר, כי זה פשוט לא קשור. רק רגעי הצלילות האלו שאנחנו יוצרים על ההרגל של בדיקות המציאות יכול לעזור פה, וזה כבר עניין של התמדה.

May the force be with you

למעלה