החלב של הפרה

החלב של הפרה

רוב התזונה שלנו נשענת על החלב לפחות שלי עד לפני כמה שנים (משנת 1995 ) עד אז אכלתי המון מוןצרי חלב ותוצרת של מעדני קצפת, תמיד העדפתי מוצרי חלב ולא בשר או עוף כיום יש לי כתחליף את מוצרי הסויה וחלב הסויה שאני רואה את השפע במקררים הלב כואב, אבל יודעת שאם אוטעם חלב או מוצרים מחלב המצב של הנשימה יהיה קריטי קונה לקטנה שוקו ושומרת במקרר , שהיא באה יודעת איפה זה לוקחת שותה ונהנית אבל יום ששי שלא הייתי ערוכה להשארות שלה אצלי, ראיתי כמה קשה היה למצוא לה משהו לאכול הטעם של חלב הסויה שהתרגלתי אלחיו זר לה , לכן שאוכלים שונה מהכלל קשה לארח אורח לא מתוכנן התחושה היתה קשה , מזלי שהיה לי גחנון מוכן שחממתי לה על הפלטה עם עגבניה מרוסקת בעבר ששלושת הגדולים באו אלי תמיד היה חלב בבית ולא קשה היה לארח אותם בצורה לא צפויה בלית ברירה התקשרתי לאחי בערב השבת והוא בא לקחת את הקטנה שלא מצאה מה לכרסם אצל דודה ורצתה הביתה

אוי נסיכוש....רק ג'חנון ועגבניות זה מה שהיה

חסר...את יודעת כמה קלוריות ופחמימות יש בג'חנון??? הידעת שבעגבניה יש דיי הרבה סוכר??מה אומר לך את בבעייה ...אז תחליטי מה יותר כדאי..א ו ל י להחריף את המצב הנשימתי [למרות ששוקו קטן זה לא מה שיחריף] או לאכול ג'חנון שלם עם עגבנייה ולהעלות את רמת הסוכר..

אחייניות מתוקות מארחים תמיד

ושהן באות הן מבקשות לאכול, אז מכינה במקפיא דברים עבורם ,שמה שצריך לעשות זה לחמם במיקרו ולהגיש , או לחמם על הגז כמו חביתה או פסטה עם פטריות ,ככה אני לא פוגעת בהם, שהן רגילות לאכול אצל דודה ויורדים למכולת קונים חלב או מעדנים לאורחות החביבות והמון פעמים הן היו באות לצהרים שהאמא עבדה , כי זה רק שתי תחנות באוטובוס והן אצלי כיום האמא לא עובדת אז באים פחות , לכן לא היה לי משהו עבורה , לא קונה כדי לזרוק אבא שלה בא לקחת אותה , היא רצתה להשאר לשבת , פעם ראשונה, זה לא היה מתוכנן בכלל

את לא קוראת את מה שכתבתי !!!!!!!

אני אכלתי אוכל שלי הגחנון עם העגבניה נועד לקטנה אני אכלתי ארתישוק מבושל בעוף ולימון , לא אוכלת גחנון זה SOS עבורם במקפיא , כך שאפשר לחמם על הפלטה לאורחים לא קרואים לצערי נגמרו הבורקסים בפעם האחרונה שהיא היתה פה ואני לא מדליקה אש בשבת היא החליטה שהיא נשארת כבר היה שבת אחרת הייתי מכינה לה פסטה שהיא אוהבת

מודה ומתוודה ש"הקשבה"אצלי טעונה שיפור..

אבל...כשקראתי אותך תיכף עלה לי התסריט שהיה אצלי אורח חיים קבוע....קונה כל מיני גאנק \[כך אני מכנה] את כל המוכנים למינם] למקרה שיגיעו אורחים..אממה....לא אחת מצאתי את עצמי אוכלת בעצמי את מה שקניתי "עבור אורחים"

כיום מצטיידת בשפע של ירקות פירות...

ואם "מגיע אורח" אני מתנצלת מראש ..ומכבדת בפרי ,שתייה, מי שרוצה פתית יקבל גם פתית..ומי שרוצה ארוחה ממש [בדרך כלל יש אוכל מבושל תמיד במקרר ] ואם לא סלט גדול עם כל מיני דברים טובים [גבינות טובות אחוז נמוך של שומן, קצת אגוזים, זרעי גרעינים או חמנייה קצת שמן זית..יאמי...]

אם את יודעת להתאפק....שאפו ..אני לא.. מודה...

אתמול למשל כשהבת חזרה הבייתה קיבלה את כל השאריות שהכנתי שעבורי הם אסורים...עוגת היומולדת, פשטידת האטריות המתוקה [קוגל] שוקולדים ובמבה לה ולפשושים אפילו הבננות ..חולה על בננות ...]

זו גם דרך להתמודד

למדתי לא לאכול מה שמזיק לי , פשוט להגיד סליחה אוכל הזה לא מתאים לי דברים יבשים עבורם , תמיד יש בארון ובמקרר וירקות תמיד יש בבית פירות שיאכלו אצל ההורים שלהם כי אני לא מתקרבת לפירות אני אמורה לאכול חצי בננה ביום ,אז קונה בננה אחת בלבד מדי פעם מזלי שהם אוהבים חביתת עין עם מלפפון ועגבניה חתוך קטן (אבל בערב שבת זו בעיה כי לא מדליקה אש בשבת ) דואגת שתמיד יהיו ביצים במקרר ופיתות מוקפאות עבור החביתות וכך האוייבים נשארים במקרר קפואים

עגבניה פרי טעים

פרי שיש בו לקופן שהוא אנטיאוקסדנטים , מעולה לחולי סרטן , החומציות שלו טובה למעי ויטאמין סי מעולה בדיאטה יש לפחות עגבניה אחת ליום שמצוננים אפשר יותר

אכן...לסכרתיים בהגבלה..

עלה לכותרות בעיתון המקומי גבר אחד שהיה מטופל שלי בזמנו חולה סכרת קשה מאוד....כיום הוא קטוע שתי רגליים [לא מאחלת לאף אחד] ומקבל דיאליזה....אני לא מתיימרת לחשוב אפילו שלו היה מקשיב להדרכות שלי בעבר היה נמנע ממנו הסבל הזה...3 אבל אני זוכרת שהוא דיי זילזל..

לרוב יש תקופה של הכחשה..[לא כלולם כמובן]

רק כשמתחילים הסיבוכים מתחילים להבין את חומרת המצב..ואז לרוב זה כבר בלתי הפיך וחבל לכן אני נודניקית בנושא..סליחה..

אכן הנזקים הם לאט לאט

לכן בתחילת הדרך ישש הכחשה , אבל אני הקפדתי מההתחלה הנזקים אצלי התחילו בגלל טראומה וחוויות קשות שעברתי, זה עוד גורם להתפרצות המחלה לא רק האוכל ולמרות שאני לא גונבת אוכל , אוכלת לפי הדיאטה הערכים אצלי גבוהים מרגע שגילו את המחלה

למעלה