החלב אוזל..:(

אדווני 1

New member
החלב אוזל..:(

שלום לכן.
ביתי בת חודשיים וחצי ומשנולדה עשתה בעיות בהנקה (בהתחלה ינקה מעט זמן- עשר דקות בסך הכל והייתה נרדמת על השד, הייתה לא רגועה כשהיתה יונקת כי ככל הנראה לא ינקה מספיק, עוד מהתחלה שילבתי לה בקבוקים עם תמ"ל מכיוון שנולדה קטנה- 2800ק"ג וחששתי שלא אוכלת מספיק. לאחר מכן כשמשש לא רציתי לוותר על ההנקה התייעצתי עם יועצת הנקה שהמליצה לי לנסות את הS.N.S של חברת "מדלה" בהתחלה זה באמת עזר והילדה הגדילה את משך זמן האכלה על השד, בהדרגה הורדתי את הבקבוק וניסיתי לתת הנקה מלאה, אך נראה שלא היה מספיק חלב והזרימה הייתה איטית אז הקטנה נרדמה שוב והתייאשה מהמציצה המתסכלת, לכן החלטתי לשאוב כדי שלא ייגמר החלב ולתת לה חלב שלי מבקבוק ובלילה ופעם ביום לשלב גם הנקה וכך היה עד היום). יכול להיות שעוד מהתחלה כשלא פינתה מספיק חלב נוצרה הבעיה בחוסר, היום אני לומדת ולא נמצאת בבית רוב היום. אני לוקחת את מכונת השאיבה איתי ודואגת לשאוב לפחות כל ארבע שעות, בזמן האחרון אני שמה לב שהכמויות שאני מוציאה ירדו. אם בעבר הצלחתי להוציא 70-100 היום הכי הרבה שאני מצליחה להוציא זה 50. לציין שאני לוקחת גם כדורי חילבה אך ככל הנראה גם זה כבר לא עוזר...
איך אוכל להציל את החלב??? אני מודעת לעובדה שהנקה מגבירה חלב אך מאוד קשה לי להניק במהלך רוב היום גם כי אני לא בבית וגם כי הילדה לא אוכלת מספיק, מתייאשת מהר ואז כל הלו"ז שלה לא מסודר כי אכלה קצת ועוד קצת ואז היא לא רגועה כל היום.
תודה רבה לכן מצפה לתשובה.. :)

אדווני 1

New member
לציין..

רוצה לציין שאתמול קיבלתי מחזור.. לא יודעת אם זה קשור להפחתת החלב..
גם היום המשכתי לשאוב ובבוקר יצא לי רק 50 סיסי.

לשמר את ההנקה

אני מבינה שהתייעצת עם יועצת הנקה בעבר.
אני ממליצה לך לשוב אליה כדי לבדוק איך הכי נכון "לנהל" את ההנקה עכשיו.
זה לא משהו שניתן בפורום לתת תשובה מספקת.
אגב, לא ברור לי המשפט: "לא אוכלת מספיק", היא לא עולה במשקל? משך ההנקה לא אומר כלום, בטח לא בגיל חודשיים וחצי.
אם חשוב לך באמת זה מה שהייתי עושה, כי התחושה שלי שמישהי צריכה לעשות לך סדר בעניינים.

אדווני 1

New member
תשובה

הכוונה שלי ב"לא אוכלת מספיק" זה לא מפנה מספיק חלב (יונקת בקושי עשר דקות בסך הכל) מעבר לכך, גם כשהצעתי בקבוק היא אוכלת בסך הכל 60-80 CC כאשר לפי המשקל שלה (5 ק"ג) צריכה לאכול 120 CC זה מה שאמרו בטיפת חלב. אולי לא הבנת את השאלה שלי.. אני לא רוצה לשמר הנקה וגם אם אני רוצה אני לא ממש יכולה מכיוון שכפי שציינתי אני לומדת ורוב היום לא בבית. מה שכן אני רוצה זה לשמר את החלב שהגוף מייצר כי בזמן האחרון אני מצליחה להוציא בין 20-50 CC (ירידה משמעותית). עד היום לא הקפדתי לשאוב כל שלוש שעות, לפעמים היו לילות שלמים בלי שאיבה/הנקה וגם במהלך היום 6 או 7 שעות שלא פיניתי חלב.. ייתכן וזו הסיבה לירידה.
האם כשאני יחזור לשאוב עם משאבה טובה (ספקטרה) כל שלוש שעות ייתכן שהחלב יוגבר? הלא חוק ייצור החלב: ככל שתוציא יותר כך יהיה יותר...??..
מצפה לתשובה, תודה רבה על הכל! שבת שלום :)

משאבה משודרגת

כן, יכול להיות שמשאבה טובה יותר תעשה עבודה טובה יותר.

למעלה