החיסון הטוב ביותר לשפעת - הומאופתיה

החיסון הטוב ביותר לשפעת - הומאופתיה

בשבועות האחרונים במעקבים שאני עושה המטופלים מציינים שכולם מסביבם חולים בשפעת והם לא, הם פשוט לא נדבקים. גם בטלפון שאני מקבלת ממטופלים התופעות הן קלות יחסית אצל אלו המטופלים בקביעות (אחת לשניים שלושה חודשים), אלו שנוטלים מנות תכופות, יומיומיות חד שבועיות, חד חודשיות וכיוב', גם הם חווים חורף קל עד עכשיו. כאשר השפעת שמשתוללת אצל אלה שאינם מטופלים היטב היא קשה במיוחד החורף הזה. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - הניה סימון הומאופתית קלאסית לעורר את המרפא שבך 050-9006464

קומרן

New member
מוזר...

פרט למספר מצומצם של אנשים, הרוב הגדול של מכרי לא חלה בשפעת העונה וגם לא "טופל" בהומאופתיה ... האם ניתן להסיק מכך שלחיסון ההומאופתי אין השפעה על מערכת החיסון?

לא מדובר כאן על

חיסון הומאופתי קומרן, מותר לאנשים להביע את תחושותיהם האישיות (והסובייקטיביות) בלי שהם יערכו לפני כן מחקר כפול סמיות? תודה

המונח "אתיקה" אומר לך משהו?

שם היוזר הוא "הניה הומאופתית", והחתימה שלה טוענת שהיא עוסקת בכך. אני לא מכיר אותה כי אני לא מסתובב פה בפורום, אבל כחבר טמבל מהקהל אני אניח שהיא בעלת מקצוע. עכשיו בואי נראה מה טוענת בעלת המקצוע בכותרת: "החיסון הטוב ביותר לשפעת - הומאופתיה‬" עכשיו נראה מה טוענת נעמהמה האפולוגטית: "לא מדובר כאן על ‬חיסון הומאופתי" אני ראיתי אשת מקצוע שאומרת שהומאופתיה היא לא רק חיסון, אלא החיסון הטוב ביותר. את באה וסותרת אותה. אז למי ולמה את בעצם מאמינה, ולמה את מנסה להגן על מוכרי מים?

תשובה

"כחבר טמבל מהקהל" אתה צריך להבין שלמושג חיסון יש כמה משמעויות חיסון - במובן של חיזוק הגוף כדוגמה: "מרק עוף יחסן את גופכם בחורף" חיסון - זריקה גדוגמת החיסון לפוליו חיסון הומאופתי - תרופה הומאופתית המשמשת אצל חלק מההומאופתים כתחליף לחיסון הרגיל חיסון הומאופתי - במובן של טיפול הוליסטי שמחזק את האדם באופן כללי, כל שאמרתי שהניה התכוונה (ללא ספק) לדוגמה הרביעית ולא השלישית והיא מוזמנת להגיב אם אחרת

ברור שללא ספק

כי יש לך ארבעה פירושים שונים לאותה המילה, אז אין סיכוי לספק קל אפילו (כן, זה היה סרקאזם). חיי אדם זה דבר יקר וחשוב. הצלחות או כשלונות של טיפול X מול Y זה דבר מדיד, וטוב שכך כי חיי אדם תלויים בזה, או לפחות איכות החיים. אי אפשר לנפנף באוויר ביטוי כמו "חיסון" בפורום שבו אנשים באים כדי להתייעץ על בריאות היקרים להם, לפעמים תינוקות שחייהם תלויים בעצה הזו, ואז לבוא ולהגיד "לא, רק התכוונתי להגיד שמרק עוף זה טעים, לא אמרנו שהוא חיסון נגד שפעת". את והניה צריכות להבין שיש משמעות פסיכולוגית מאוד עמוקה על המטופלים כשאומרים להם שהומאופתיה יעילה כמו חיסון, כשאין לזה שום רקע מחקרי או הוכחה פשוטה של "50% נדבקו פה לעומת 30% נדבקו שם". טיפול לא נכון יכול לפגוע בבריאותם של ילדים ומבוגרים, לפעמים בצורה בלתי הפיכה, ויש מאות ואלפי מקרים מתועדים של "מוות מרשלנות" שבעצם נבע מדבקות בטיפול לא יעיל ברפואה אלטרנטיבית. אתם צריכים להבין שבשביל עשרות אלפי "חברי קהל טמבלים" המילה "חיסון" איננה בשימוש מחוץ למובן הקליני, ולכן אסור לנפנף במילה הזו בצורה לא אחראית. יש ילדים ומבוגרים שהתבטאויות חסרות אחריות כאלו קבעו להם את מותם מוקדם מדי.

השכל הישר

אומר שאדם שמגיע לפורום טיפול הומאופתי מבין שיש כאן גישה שונה לבריאות וחולי אחרת יפנה לפורום רפואת ילדים http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5044 - האם יש כאן חוסר אתיקה? או שיקולים של נזק תועלת? אתה לא חושב שזה חסר אחריות לחסן ילדים בני יומם? אתה מדבר כאילו יש תמימות דעים בקשר ליעילות החיסונים ובטיחותם יש לך מושג כמה מתים מדבקות בטיפולים קונבנציונליים?

חיסונים

ראשית אתחיל מזה שאין לי הכשרה מקצועית, אבל אני סומך על המדע ככלל, כי הוא מתקן עצמו ומשתפר עם הזמן, וכבר מזמן עבר את אחוזי ההצלחה של הומאופתיה ושאר הטיפולים המסורתיים. רפואה שהוכחה כעובדת לא תשאר עם התו "אלטרנטיבית", ועובדה שאחרי מאות מחקרים ההומאופתיה עדיין "אלטרנטיבית", מעבר לכך שההסברים על דילולים וזכרון מים פשוט לא נראים הגיוניים ומתאימים למה שהמדע גילה על הפיסיקה המולקולרית ולמה שהביולוגיה פיתחה באופן טבעי במאות מליוני שנות אבולוציה. לגבי הצטננות - זו לא מחלה מוגדרת ואין לה גם טיפול ובטח לא חיסון. ויטמין די אולי עוזר לחלק מהאנשים, בשביל זה יש בדיקות דם לגילוי מחסור בויטמינים. המדע גילה, הגדיר, בודד וסינטז את הויטמינים האלו, לא האנמן ויורשיו. יש בהחלט מקום שבו טיפול בויטמין מסוים אולי משפר את יכולת ההתמודדות של הגוף מול שפעת יותר מאשר חיסון (או בנוסף), אבל אם זה יוכח עובדתית, מדע הרפואה יבחר את הדרך היותר טובה מהשתיים - זו הגדולה של תחום הרפואה הקונבנציונאלית. הבעיה שלי עם הומאופתיה היא שאין לה ביקורת פנימית, ביקורת עצמית, שינוי ושיפור, השוואה של יעילות טיפולים. היא גם מתעלמת לחלוטין ממדעים שנעשו בתחום בשיתוף עם הומאופתים. אז לשאלתך - כן, יש לי מושג כמה מתים תחת טיפול הרפואה הקונבנציונאלית, ויש גם סטטיסטיקה מדויקת כמה מזה היה בגלל טעויות אנוש או מחוסר ברירה. האם להומאופתים יש מספרים דומים להציג? לא בפעם האחרונה שבדקתי.

מר אמרמוב

בתור אחד שאין לו הכשרה מקצועית ובכל זאת אני רואה שאתה מכיר את אחוזי ההצלחה של ההומאופתיה לעומת האלופתיה? תוכל לכמת לי אותם? או שאתה סתם יוצא בהתלהמות גורפת בתור אחד שאין לו הכשרה מקצועית אני רואה גם שאתה בקי ברזי הרפואה, מה מחלה מוגדרת ומה לא (הצטננות, מה עם דלקת ריאות? מוגדרת או לא?) בתור אחד שאין לו הכשרה מקצועית אני רואה שאתה יודע האם יש להומאופתיה ביקורת פנימית, מהיכן הידע? מתי היית בסמינר הומאופתי? מתי ביקרת בבתי הספר ההומאופתים? מתי עברת על פרוטוקולי האגודה להומאופתיה קלאסית? ביקרת בקונפרנס עולמי? שוב התלהמות גורפת אפשר לדעת היכן עברת על סטטיסטיקות של טיפולים הומאופתים? והאם תוכל לנקוט במספרי המתים תחת רפואה קונסנציונלית, אמרת שיש לך מושג בקיצור טרוליזם במיטבו

קראתי מספיק מסביב

קראתי על מחקרים בסמיות כפולה שהראו שהומאופתיה איננה יותר מפלאצבו, עוד לא קיבלתי הסבר ממטפל הומאופת איך בדיוק התמיסות עובדות ואיך מוודאים שההכנה עבדה. הנה שאלה פשוטה. אם אתן ללבוראנט כדור פניצילין, כדור מתילפנידאט (ריטלין), כדור אספירין וכדור סוכר, בלי לגלות לו מה הוא כל כדור, הוא יוכל לבדוק אותם ולהחזיר לי תשובה. האם הומאופת יכול להבדיל באיזשהוא כלי, בין תמיסה א' לב' לבין מים? האם אתם באמת מאמינים שהגוף יכול לקבל מזה תועלת כלשהיא?

שאלה בחזרה

אם תיתן לאותו לאבוראנט או כימאי 5 דיסק או קי אחד לא מכיל כלום (פלסבו) השני מכיל הרצאה על הבריגדה היהודית השלישי שיר של מוצארט והרביעי הסרט טיטאניק, בקש ממנו לבדוק מה מכיל כל אחת מהדיסקים הוא יבדוק ויבדוק ולבסוף יגיד לך: כולם אותו הדבר הם מכילים פולימרי פלסטיק אולומיניום ... זה שהמכשור לא מתאים- לא אומר שאין בזה כלום!!!

קומרן

New member
דוגמה מוזרה...

ללא מחשב, כנראה שלאיש הכימיה אכן יהיה קשה להבחין בשינויים , אך כשיביא אותם לאיש המחשבים - איש המחשבים ידע בדיוק מה השוני (בהנחה שאין לאיש הכימיה מחשב בהישג שם). במקרה של הומאופתיה, אם תתני להומאופת מוכשר 5 רמדיס שונים ללא כל תווית אליהם - הוא לא יודע מה כל אחד מכיל ואפילו לא יצליח לזהות אם יש שונות או אין. אם הוא יצליח - הוא מוזמן לגרוף את המיליון מהקרן של ג'יימס רנדי... או לזכות בנובל...

לא יודעת אם

אתה זוכר כבר הראיתי בעבר גרפים המציגים שינויים בקונטראסט של המים שעברו דילול הומאופתי כמו כן היו מחקרי מעבדה שהראו שינויים על תאי סרטן ע"י דילולים הומאופתית וזה התפרסם בג'ורנל אונקולי נחשב העולם המתפתח פעם לא ידעו לזהות גלי רדיו רנטגן... היום יודעים מחר יידעו טוב יותר גם על דילולים הומאופתים קצת אופטימיות

קומרן

New member
תיראי

אני לא יודע מה זה קונטראסט של המים ואני דיי משוכנע שגם את לא (בהנחה שיש כזה דבר?) אך מניסיון אישי בכימיה אנליטית מאוד קשה להגיע לתוצאות זהות גם כשמדובר באותה דגימה. להראות שינויים וגרפים בין מים שעברו דילול לכאלה שלא זה לא מאוד מרשים ואפילו דיי צפוי - אם הם יצליחו להראות שינויים כימים/פיסיקלים עקביים ויציבים במולקולות המים שעברו דילול גבוה, ואף יצליחו להראות את אותם שינויים כל פעם מחדש ולשייך דגימה מסוימת לרמדי מסוים בתנאי מעבדה - זה כבר סיפור אחר, אבל עד אז - אני לא בטוח שהגרפים האלה מספרים יותר מידי.

ועדיין?

אז אתם מטפלים באנשים בשיטה שאתם לא יודעים איך היא פועלת ומתעלמים מכל עשרות המחקרים שמראים שהיא לא יעילה. מלבד הרבה כסף, אני לא מבין מאיפה ההרגשה הטובה שלכם. אם אני אדבר שעה עם אדם, אביע אמפתיה ובסוף אתן לו בקבוקון מים מזוקקים, האמינו לי שירווח לו בדיוק באותה המידה. קצת יותר מאשר ללא טיפול בכלל.

נעמה והמתווכחים למינהם../images/Emo9.gif

אין ספק שהוויכוח מעניין וכולכם חכמים! אבל.. לא נראה לי שניתן להגיע פה להסכמה, כבר ראינו זאת בעבר וזה מיותר להמשיך, והפורום אינו מקום להוכיח את תקפותה של ההומיאופתיה.. בינתיים , ההומיאופתיה רק גדלה והצלחותיה מרובות, אנחנו מרפאים מקלים ומטיבים את חייהם של מליוני אנשים בעולם. אני מוכנה להשאר תחת הצניעות המתבקשת ולהשאר תחת דימוי הקסם שניתן להומיאופתיה, בזכות יכולתה לרפא מחלות שהרפואה הקונבנציונלית מתקשה לרפא בדרך הלא רגילה הזו .. על כן נתפסת כקסם. אתם יודעים, " קדוש" מוגדר כמי שבצע שני ניסים בחיו.. אז כנראה שאנחנו ההומאופתים פשוט כאלה..
אבקש לסיים את הויכוח שכבר נערך פה בעבר. תודה לכולכם!

אוקי, עזבו חיסונים וסטטיסטיקה.

אודה אם הניה, נועה או אחד מבעלי המקצוע האחרים בפורום יוכל לענות לשאלה הטכנית שהעליתי לגבי תהליך הדילול.

guysoft

New member
תשובה - הכימאי יכול בתיאוריה

שלום, אני מקווה לא להפריע לדיון הכללי הארוך, אבל לשאלה הזו כן יש לי תשובה. כימאי כן יוכל להבדיל בין הפלסבו והדיסק-און-קי המכילים מידע. אם היו נותנים לו סתם צ'יפים ריקים הוא היה יכול למדוד את כמות האלקטרונים בגביש הסיליקון ולראות האם הם "מסודרים" או לא. הסדר הזה הוא יחידה פיזיקלית מוגדרת היטב שנקראת אנטרופיה, והיא לא קשורה לאופן בו מאכסונים את המידע. כדי להביל בין הסרט של הטיטאניק והשיר של מוצרט יהיה עליו לקבל מידע נוסף איך לפענח את הסידור, וזה מידע שאי אפשר לאכסון בלי לקודד אותו גם כן. כמובן שכימאי שלא ראה דיסק און קי מימיו לא היה רץ לחפש דבר כזה, אבל לחלוטין אפשרי לדעת דבר כזה באמצעות כימיה.

בתיאוריה

הכימאי לעולם לא יוכל לדעת איזה יופי מרטיט לב במוזיקה של מוצארט זה דימוי למשל המערה של אפלטון המדע לא יוכל לדעת הכל מעצם העובדה שאנו מוגבלים בחושינו

צ"ל החוסן הטוב ביותר - הומאופתיה ונעממה צודקת

קוצו של י' בעיני המתבונן. וכמובן התכוונתי לאפשרות הרביעית שהזכירה נעממה, דהיינו טיפול הוליסטי , הגורם להיות חסין מפני הידבקות. אם כי, אם היתה מגיפה בעלת "גנוס אפידמיקוס" ידוע*) אפשר היה גם לחסן הומאופתית את אלו שאך התחילו להראות סימנים של הידבקות. השפעת השנה נבזית במיוחד, ומשנה את פניה מאדם לאדם וגם לעתים מיומיים ליומיים אצל אותו מטופל. *) מחולל מחלה אפידמית ספציפי. - - - - - - - - - - - - - - - - - - הניה סימון הומאופתית קלאסית לעורר את המרפא שבך 050-9006464 קליניקות בירושלים ותל-אביב

למעלה