החינוך

bhnadav

New member
אין לי מושג לגבי שאר המפלגות.

מהתרשמותי, פרופ' אוריאל רייכמן נחוש מאוד בתחום החינוך, ולכן הוא השקיע וניסח מצע ראשוני רציני, שהיה אמור להיות לעיון ראש הממשלה אריאל שרון, בפגישה בין השניים שלצערנו בגלל הנסיבות המצערות לא התקיימה. אני מאמין בפרופ' רייכמן, ומקווה לראות מצע רציני עם עמדות נכונות. ואגב, אל תשכח, ברוב המקרים - המצע הוא לחוד והמציאות והמעשים הם לחוד. אם תראה את מצע מפלגת הליכוד, הוא עדיין תקוע בשנת 1999, ומתייחס להסכם וואי כמרכז המצע בתחום הבטחוני. מפלגת העבודה לא פירסמה מצע מחודש (ולא מצאתי באתרה אף מצע מהעבר), כשמדובר ב-2 המפלגות הגדולות כיום.

למרצ יש פרקים נכבדים על החינוך במצע

מפלגה שהיו לה עד כה שלושה שרי חינוך מראה תמיד שהיא לא זונחת את הנושא החשוב הזה.

Pikachuu

New member
קראתי ונהנתי ...

כל זה יפה , הדברים שהם מציעים הם חשובים , אבל לא מדברים על שום שינוי בדרך החינוך עצמה.. אתה לא חושב שאם בברית המועצות לשעבר לימדו מתמטיקה בכיתות ה ברמה שמלמדים פה רק בכיתות ח-ט-י , אז אפשר ליישם את זה גם פה? אני מבין שהזמנים משתנים , ורואים את זה שהרבה אנשים לא אוהבים את ה"מתמטיקה" , ובוחרים לעשות משהו שונה בחייהם, אבל אם ילמדו את אותו החומר לאורך זמן יותר ממושך , אני רואה רק עלייה בהבנה.. וכך אפשר לעשות גם בכל מקצוע.. בארצנו לימודים עד כיתה י הם פשוט בזבוז זמן אחד גדול , כשגם לא מלמדים את הילדים איך לחיות , ודברים מעשיים , וגם את הדברים שכבר מלמדים , לא נכנסים לעומקם..

snea

New member
אני ממש ממש לא מסכים

הלימודים ביסודי הם כלל לא בזבוז אחד גדול - הם הלימודים שמקנים לך את הידע הבסיסי בחיים ובהמשך הדרך, ולמרות העובדה שהם לא מוצלחים במיוחד, הם בהחלט לא בזבוז זמן. אם כבר בזבוז זמן, אז חטיבת הביניים. לגבי כל עניין הזלזול במורים וכו' - זהו אינו דבר שקשור רק למערכת החינוך. איך אתה מצפה שיהיה כבוד למורה, כשתלמידים שמכים מורים עפים לשבוע מבית הספר, או כאשר אדם אונס מישהי, הוא חוטף מקסימום חמש שנים בכלא? כדי לעשות שינוי בחינוך, יש לעשות שינוי מסיבי בבטחון הפנים ובמערכת המשפט במקביל.

RedCherry

New member
אני לא מאמין,

אבל יצא שאני אכן מסכים איתך על משהו! פשוט נכון! הלימודים ביסודי הם הכי חשובים, אבל לפעמים הם גם לא מועברים בצורה היכ נכונה. חטיבת ביניים, מניסיון אישי זה הרבה שטויות וזבל. בקשר למורים וחוסר כבוד: עוד פעם, אני מסכים לגמריי, העונשים במקרים כאלו צריכים להיות הרבה יותר רציניים. רק דבר אחד שלדעתי חסר במערכת החינוך. לדעתי צריך להיות שיעור שמלמד על התרבות בה אנו חיים, יש כל כך הרבה אייקונים תרבותיים שאנשים מגיעים לתיכון ובכלל לא מכירים. אני מדבר על מוזיקאים חשובים, אומנים, פילוסופים, מדענים וכו'. זה משהו שחשוב מאוד לדעתי שיכנס לשיעורי היסטוריה, שבהם מלמדים בעיקר על פוליטקאים. יש שמות כמו: סטרווינסקי, פינק פלויד, פיקאסו, אנדי וורהול, דקרט, מרי קירי, פרוייד ועוד ועוד שאנשים עוברים 12 שנות לימוד בלי לשמוע עליהם אפילו!

motyka

New member
כסף, כסף, ועוד פעם - תקציב

למערכת החינוך אין מספיק שעות על מנת להנחיל את המינימום הנדרש אין כרגע אפשרות להרחיב מעבר לאותו מינימום - בגלל הקיצוצים בתקציב. רק כאשר יכפילו את תקציב החינוך אפשר יהיה לדון על קדימויות בתכנים.

snea

New member
לא נכון בכלל

ההוצאות של מערכת החינוך על התלמידים היא גבוהה ביותר אפילו יחסית למדינות מפותחות. הבעיה היא ניצול הכסף. ולגבי RedCherry(תמיד אפשר להסכים על משהו:) - ב1997, כשהיה 100 שנה לקונגרס הציוני, היה רעיון ללמוד על אנשי מפתח בציונות ומושגים שונים. אני לא מאמין שבאמת מישהו למד משהו... הבעיה גם בדברים כאלה, היא ההחלטה על מי כן ללמד ומי לא. אתה חושב אולי שללמד על פרויד חשוב ביותר, אבל חצי אחר של העם חושב שרבי נחמן מברסלב חשוב הרבה יותר... יש בזה בעייתיות רבה. אבל בעקרון, הרעיון אכן מבורך.

RedCherry

New member
מאוד חשוב ללמד על רבי נחמן מברסלב

כרגע הייתי אומר לך שאני לא מאמין בדבריו ובדעותיו וכו' אלב למען האמת אני לא יודע עליו כלום כמעט (חוץ מהמטורפים שמסתובבים ומרססים את שמו בכל פלוץ). ולכן, גם על רבי נחמן מברסליו חשוב ללמד. זה גם עוד משהו שחסר לדעתי, לומדים המון תנ"ך אבל לא לומדים בכלל דברים כמו ספרות, שירה ופילוסופיה יהודית שזה חשוב לדעתי לא פחות.

snea

New member
כמובן לא התכוונתי אליך ספציפית...

התכוונתי באופן כללי לחילוקי הדעות שיכולים להיות בנושא האנשים...

Nellie Bly

New member
לחד"ש וגם למרצ

סעיף החינוך חשוב מאוד. חד"ש זו המפלגה היחידה שחוקקה חוקים עבור ילדי החינוך המיוחד-חוק מעונות יום-שיקומיים,המיועד לילדים שנולדו עם נכויות,להקלט במעונות יום כאלו ולקבל את מירב ומיטב הטיפולים הפארא-רפואיים. גם את חוק 'פעוטות בסיכון' יזמה חד"ש,ולא נחה עד אשר עבר החוק(לאחר עיכובים מכוונים והקפאה של הממשלה)כיום ילדים בסיכון עד גיל שלוש,זכאים למקום מסובסד במעון יום. בזכות חד"ש 250 אלף ילדים זוכים לחינוך חינמי בגני טרום-חובה.ו7,000 ילדים בני המגזר הבדואי זכו לראשונה לבקר בגן ילדים.הודות לחוק זה. לפי מצע חד"ש (לבחירות 2003).חד"ש מתחייבת
חינוך חיהם מגיל מעון ועד ללימודים אקדמאיים.
הנהגת מדיניות העדפה-מתקנת לקבוצות מקופחות ומופלות.
הגדלת התקציבים לחינוך ויבטול ההעדפה התקציבית לבתי ספר יחודיים.
הגברת התמיכה בפנימיות שקולטות נוער במצוקה אשר חווה התעללות.
יישום מלא של חוק החינוך המיוחד-חוק שיעניק לילד עם נכות זו או אחרת,את סל הטיפולים אשר הוא זקוק להם (קילנאית תקשורת,מרפאה בעיסוק,טיפול רגשי,ספורט טיפולי,פיזותרפייה ועוד).
השלמתו של חוק חינוך חינם מגיל שלוש. זוהי,חד"ש ללא ספק אחת מפלגה שהחינוך עומד בראש סדר העדיפויות שלה. ואגב,אני לא מסכימה איתך מבחינה לימודית,מערכת החינוך הישראלית נמצאת בתהום.אני חושבת שמבחינת החומר הנלמד,ורמתו-יש לנו הרבה במה להתגאות.בארה"ב למשל,הנלמד בכיתה י' עיונית רגילה מגוחך בהשוואה למה שנלמד אצלנו בכיתה י' בכיתה עיונית רגילה.

Pikachuu

New member
כרגע הוכחת לי לגמרי

שאף אחד לא מבין בחינוך.. בואי אני אסביר לך מה אמרת כרגע.. שתי מפלגות אלה , דואגות לצד הכלכלי של החינוך , כשאני בעצם דורש , שהמפלגוש ידאגו לשנות את דרכי החינוך , יש שיטות חינוך שונות לגמריי המיושמות במדינות שונות בעולם. מעניין אותי הרבה פחות החינוך חינם( נכון שזה חשוב) . לא מדובר כלל במה שאמרת על הרמה ההולכת ויורדת של המורים, כשמורים ביסודי הם מתחת לכל ביקורת, איך את מצפה שהילדים ידעו משהו , הרבה מורים שלא יודעים ללמד בוחרים לקרוא לתלמידים שמתקשים ,"מיוחדים" ואז להעיף אותם לכיתה אחרת , וכאשר ילד זה שהוא רגיל לגמריי לומד עם ילדים אחרים שהם "מיוחדים" , הןא נפגע.. נמאס לי לשמוע על המשכורות ועל התקציבים , למה אי אפשר להכניס אדם שקשור לחינוך למשרד החינוך במקום להכניס אנשים שרק חושבים על הכסף.

motyka

New member
היו שרים שקשורים לחינוך-והעיפו אותם

גם שולמית אלוני וגם יוסי שריד היו מורים בעברם. שולמית אלוני כתבה ספר לימוד ששימש דורות של תלמידים. בלי תוספת משמעותית למכורות המורים מצד אחד, כלים לטפל באלימות מצד שני, והקטנת הכיתות מצד שלישי - אי אפשר יהיה לשפר את החינוך.

Nellie Bly

New member
יוסי שריד היה שר חינוך מצויין!!

את זה גם מתנגדיו המרים ביותר אומרים.

Nellie Bly

New member
קודם כל

אל תכליל.אני עוסקת בחינוך-המיוחד אז יש לי נגיעה מסוימת בחינוך הרגיל.יש מורים ביסודי,שהם מורים בחסד-ויש כאלו שגם לא-זה נכון לגביי כל תחום עבודה,כל עיסוק שתבחר. השאלה שצרכה להשאל-מה מדינת ישראל יכולה לעשות על מנת לעודד צעירים ומוכשרים ללכת לתחום החינוך?שנינו יודעים שלא חסרים חבר'ה מוכשרים כאן,שיכולים לתרום הרבה לתחום החינוך.אבל המשכורות כאן זעומות,כ"כ לא מתוגמלות-למה אני צרכה להרוויח משכורת מינימום שאני עובדת ונותנת את כל כולי לילדים עם פיגור שכלי שמישהו פוחז בגילי עושה בחוטות שהוא פותח סתימה בשירותים? מהנקודה הזו מתחילים.אי אפשר לתת תלוש משכורת מעורר גיחוך ואז להתלונן שלא מגיעים כל המי ומי ללמד בכיתות ג'-אני מצטערת אבל זה לא הולך ככה. ואגב,אני מאוד בעד להכניס אדם שמגיע מתחום החינוך למשרד החינוך.אבל אדם שבאמת מבין בחינוך ויש לו תוכנית מפורטת לשיקום מערכת החינוך הישראלית-לא סתם רונית תירושים וכיוצא בזה. דבר אחרון-אני הוכחתי לך שחד"ש שמה לעצמה לקדם את נושא החינוך,יכול להיות שאתה לא מסכים עם העמדות שלהם-זה לגטימי.אבל,דע לך שעצם העובדה שיש מחוקקים בכנסת שבאופן קבוע ורציף מעלים את הנושא למודעות זה מוכיח שהם יודעים דבר או שניים על נושא החינוך. במקרה,אני יודעת עד כמה הבדיקה שלהם בקשר למעונות יום לילד החריג הייתה מעמיקה ויסודית-ככה שמצא לך נתיב אחר להזרים בו את הזלזול.

RedCherry

New member
ממש לא נכון

הכל נקבע ע"פ משכורות ותקציבים. ה-כ-ל, בעיקר בחינוך. כל בעיה בהצגת יכולה בקלות להפתר ע"י העברת תקציבים אליה, ולכן הכל קשור בכסף, הדרך החינוכית חשובה אבל גם היא בסופו של דבר תלויה בכסף שמועבר.

hugo

New member
קדימה חושבת על החינוך

קדימה היא המפלגה שהתיחסה לחינוך בצורה הרצינית ביותר, את זה אפשר ללמוד מהשיבוץ של פרופסור אוריאל רייכמן ושל מנכ"לית משרד החינוך רונית תירוש.

למעלה