החינוך

Pikachuu

New member
החינוך

אני יודע שכתבתי על זה טיפה בפורום אחר ,אבל זה הדליק אותי. איך זה שכל המפלגות מדברות על הכלכלה ועל הביטחון.. אבל שוכחות את אחד הדברים הלא פחות חשובים וזה החינוך. למה אף מפלגה לא באה ומציגה את הרעיונות שלה לשיפור בחינוך ,שממש ממש זקוק לתוכנית שכזאת. החינוך נמצא בשפל המדרגה בשנים האחרונות , לפני כמה שנים חשבנו(תי),שאי אפשר לרדת יותר נמוך , אבל שתי הנשים , אחת מהליכוד ואחת מקדימה , הצליחו להשמיד את החינוך לגמריי. מ-דוברת ,שבאה לשנות את הכלכלה בחינוך ולא את שיטות החינוך עצמן,ועד שרת חינוך שלא בטוח שבכלל סיימה 12 שנות לימוד , ורק מקלה את המבחנים בישביל שאנשים יוכלו להשקיע פחות ולקבל ציונים יותר גבוהים , והכל בישביל להראות "שיפור בציונים". החינוך נמצא במצב קשה ביותר , כאשר האלימות רק גדלה, ומגיעה לרמות פשוט מדהימות,בני נוער שלא יודעים פעולות חשבון פשוטות. מה שאני לא מבין הוא ,איך במדינות עולם ראשון (שכן אנחנו לא כזאת) מלמדים דברים בכיתות א-ב-ג שנלמדים בארץ רק בכיתות ז-ח-ט. החינוך זקוק למנהלה משכילה , שבראשם עומד אדם שמבין בחינוך , ואני לא רואה מפלגה אחת שמעמידה אדם שכזה. אז נשיג בטחון ,אז נגיע לאבטלה נמוכה יותר , אבל רמת ההשכלה שלנו תירד , ואותי עוד ניסו לשכנע לפני מספר שנים שהיהודים הכי חכמים(?!).

עיין במצע יהדות התורה ושס

שתי המפלגות החרדיות מציגים במצעם חינוך במקום הראשון!

מפלגת העבודה

למפלגת העבודה יש מצע מאוד מפורט לגבי החינוך, וגם מועמדת לשרת החינוך היא יולי תמיר. למר"צ יש אג'נדה ברורה גם כן ויוסי שריד מוכר (גם בקרב הצד הימני של הקשת הפוליטית) כאחד משרי החינוך הטובים שהיו למדינת ישראל. כמו כן, אני חושב שלימור לבנת היא אכן שרת החינוך הגרועה ביותר שנפלה עלינו, אבל אני לא חושב שהיא פעלה ללא מצע. אני חושב שבמידה רבה היא הגשימה את המצע של הליכוד ושל קדימה (במובן זה שתי המפלגות זהות הן), והוא שחיקה וביטול של השיוויוניות בחינוך, ומתן חינוך רק לבעלי האמצעים, וזאת כחלק מהשקפת עולם קלוויניסטית שמחלקת אנשים עם לידתם אם הם יהיו שייכים לגזע האדונים או שנגזר עליהם להיות חוטבי עצים ושואבי מים.

אכן. אבל זה בדיעבד

אמת, יולי תמיר מועמדת נאותה. אבל שאר המפלגות לא באמת מעונינות בחינוך אלא בשביל שיהיה מה ´למכור´ לבוחרים כמו המצע החברתי של שינוי...

shay or eli

New member
דווקא מפלגות מתייחסות לנושא החינוך

לקדימה והליכוד באמת יש מה להתבייש בנושא, כי לימור לבנת ורונית תירוש נמצאות שמה. אבל העבודה בפירוש שמה את פרופ' יולי תמיר כמועמדת לשרת החינוך, ורואה בנושא הזה קלף אלקטורלי. גם המפד"ל ומרצ שמות לעצמן למטרה להגיע למשרד החינוך ולשלב את הערכים שלהן בחינוך של הנוער. כנ"ל גם לגבי יהדות התורה, רק שהם לא רוצים שר חינוך (הם לא מכהנים בתפקידי שרים מסיבות אידאולוגיות).

Pikachuu

New member
אוקי כולכם צודקים..

אבל אף מפלגה לא מציעה הצעה לשינוי בחינוך.. לפחות לא משהו שהגיע לכלי התקשורת או אליי (הציבור) הם מציעים אנשים.. שמות שלא אומרים לי כלום , אני רוצה שיגידו לי בפרוש מה הם רוצים. לדוגמא שינוי שיטות הלימוד, ללמד מתמטיקה בקצב יותר גדול מאשר מכפלה בכיתה ו.. ובתגובה לזה שאמר שלימור לבנת הרסה את החינוך כי היא הביאה לכך שהחינוך רק לעשירים , כמו שאמרתי לימור עשתה רק שינוי כלכלי.. אני רוצה לשמוע משהו מוחשי , לדוגמא אצל פרץ ידוע שהוא רוצה לעלות את שכר המינימום , למה אין משהו מפורש כמו זה?

shay or eli

New member
מרצ ומפד"ל בפירוש מדברות על ערכים

שלדעתן צריכים לעמוד במרכז מערכת החינוך.

Pikachuu

New member
ערכים זה ערכים זה לא הדרך..

קל להגיד : צריך להוריד את האלימות , לא ראיתי אותם מציעים דרך..

motyka

New member
מרץ מציעים דרך

אולי לא ברמה של "נוסיף עוד שעה לאזרחות" אבל מציעים דרך מוגדרת לשיפור החינוך

bhnadav

New member
בקשר לקדימה -

פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי בהרצליה וחבר קדימה, היה אמור להיפגש עם ראש הממשלה בימים אלה ולהציג לו את טיוטת נוסח המצע בנושא החינוך, אך כידוע בגלל הנסיבות המצערות הפגישה לא תתקיים.

Pikachuu

New member
השאלה היא

האם אותו פרופ' יהיה גם המועמד להיות שר החינוך , ולא תירוש! כי כבר ראינו מה היא יכולה ומה היא עושה..

וגם רייכמן לא כזה להיט גדול...

אל תשכח שהרעיון של המרכז הבינתחומי הרצליה הוא לא להיות תלוי בסובסידיות ממשליות... כך סביר להניח שהמדיניות שלו כשר חינוך די תהיה תואמת את הרעיון הזה.

Pikachuu

New member
לא מכיר אותו

אבל אני די בטוח שהוא עדיף עליה

bhnadav

New member
פרופ' אוריאל רייכמן, ע"פ הפרסומים,

הוא היחיד שקיבל הבטחה מפורשת מראש הממשלה לגבי תפקידו בממשלה הבאה, אם תרכיב אותה קדימה, והוא תפקיד שר החינוך, כך שרונית תירוש אינה מועמדת לתפקיד.

אבל היא בטח תהיה יו"ר ועדת החינוך

ככה שהיא תוכל לעשות עם רייכמן את כל הקומבינות שהם רק רוצים כדי להרוס את החינוך במדינה!

Pikachuu

New member
נדב ..

כמו שהבנתי , כל המפלגות ב"מצע החינוך" שלהן מדברות רק על תקציבים , אז אני די בטוח שזה גם מה שאותו פרופ' מדבר.. כך שזה לא יעזור...

למעלה