החיים

ayali

New member
החיים

ומה אם? החיים הם בלוף אחד גדול ואין שם כלום? מפחיד הא...... האדם בשביל לשרוד, ממציא לו משמעוית לחיים. אבל למרות שהאדם ממציא לו משמעויות עדיין, אף פעם לא תיהיה לו שליטה בחיים עצמם במציאות. לכן..... המשמעויות של האדם משתנות בהתאם לחיים, המציאות שלו, והיא משתנה גם כן.... תובנה: קיים בנו יצר הישרדות, רצון לחיות וזוהי תכונה מולדת ולא בשליטה. האדם מסביר תכונה זו במשמעויות שהוא בוחר לו בחיים. כאשר אדם מאבד את משמעות חייו החיים לפתע ניראים כמו ריק אחד גדול ושום דבר לא יכול לכסות לו את התובנה הזאת (שאין שם כלום ). אבל: מה אם נצא מתוך נקודת הנחה שהחיים לא צריכים משמעויות ואנחנו כאן בתוך רכבת-הרים פעם למעלה, פעם למעטה, פעם סיבובים חזקים ופעם סיבובים חלקים ונעימים ואנחנו כאן עד סוף הנסיעה ברצון להישתלב בזרימה הכללית ולהנות כמה שאפשר מבלי לפחד מהמוות כי... האדם צריך להבין שאין טעם להילחם בדברים שאינם בשליטה ואזיי.. החיים יהיו קלים יותר ומהנים יותר. * בחיים כמו בסמים צריך לזרום עם מה שהבא ואז הכל בא טוב. (עדנא,שלווה) צריך להתמסר לחיים ולקבל את מי שאנחנו האמתי ואת המציאות שלנו ואז לא נבזבז אנרגיות במלחמות מיותרות וזוהי נקודת מוצא להתקדמות הכי טובה שיש. ( חומר למחשבה הכל הבל הבלים במובן הטוב של המילה )

מחשבות של ילדות...

פעם, כשהייתי ילדה קטנה.. היו לי כל מיני מחשבות... * ומה אם כל מה שאנחנו רואים נראה ככה רק לנו וכל אחד רואה, בעצם, משהו אחר כלומר: נניח שהיו לך משקפיים סגולים על העיניים. האדום שלך היה אדום אחר מהאדום שלי... ולפעמים הייתי חושבת לי... * ומה אם כל מה שעובר עלינו לא קורה באמת.. אלא שאנחנו למעשה משהו שמתחולל בדימיונו של איזשהו יצור?!... :cool: או - * מה אם כל מה שקורה כאן בכל היקום הזה - הוא רק התחוללות בפינה אחת של יקום הרבה יותר גדול... ועוד כהנה וכהנה דמיונות... ayali מה זה חשוב... כל משחקי הילדות הללו... זה נחמד.. אבל בחיים שלנו צריך להזהר מלשגות בדמיונות הללו. כל אחד צריך למצוא את המשמעות הפרטית שלו בחיים. אפילו אם המשמעות שלך זה לזרום אותם בעדנה... אפילו אם המשמעות שלך זה להתייחס אליהם כאל רכבת הרים (היי, דימוי חמוד!!!...) אבל הדימוי מעולם הסמים הטריד אותי; את הדימוי הזה לא אהבתי. ותוהה... למה אתה חושב שזה ככה??? (בתור ביוכימאית אני יכולה לומר לך שזה בהחלט לא זרימה של טוב!!!... ושיש מקרים שהחוויה לאדם תהייה התגלמותו של סיוט זוועתי)

ayali

New member
הסנדלר הולך יחף לפעמים

לפעמים עם כל המודעות הגדולה שלנו זה חזק מאיתנו. ולדוגמה התוכנית של אילנה דיין על הילדה שהלכה לאיבוד בתוך כל השאלות שאין עליהן תשובה. בתוך כל דבר טוב יש דבר רע והחוכמה היא לדעת היכן הגבול וכמובן שהגבול הוא שונה מאדם לאדם. לגעת במהויות אני מסכים איתך. ואל לך להיות מוטרדת מהדימויים שלי.

יופיאל

New member
ומה אם לסבתא היו גלגלים... :cool:

כשאתה לא מודע , אתה לא בשליטה , אתה לא מבין , אתה לא יודע מה המשמעות מאחורי הדברים שקורים. אתה יכול לחיות בלי משמעות , ולהיות תלוי בחסדי הגורל , בלי שום שליטה- פעם למעלה ופעם למטה , או שאתה מפתח את המודעות , ומתחיל לקבל שליטה על החיים שלך. לפעמים אכן צריך פשוט לזרום עם מה שבא , אבל לא עם כל דבר אתה צריך לזרום , אתה צריך ללמוד להבדיל בין טוב לרע , כדי לדעת עם מה טוב לזרום , ועם מה רע לזרום... גם הגרמנים ``זרמו`` עם היטלר... הם לא עצרו לחשוב על מה שהם עושים , עד שהיה מאוחר מדיי... אני בכוונה נותן דוגמא קיצונית כדי להמחיש את העובדה שלא תמיד זה טוב פשוט לזרום. ובטח שלא בסמים , כי אם אתה מחפש קיצורי דרך - בסופו של דבר הדרך רק נהיית יותר ארוכה. הסמים נותנים סיפוק רגעי , אך לטווח ארוך - רק מרחיקים אותך ממה שאתה באמת רוצה. גם אם כל הזמן אתה לוקח סמים - אז כביכול אתה כל הזמן בסיפוק - אבל זה נחלש ככל שאתה משתמש יותר , ואז אתה תלוי בסם כדי להרגיש טוב , וגם אם אתה חושב שאתה לא מכור - אתה מכור נפשית. הגיע הזמן להתעורר. באור ואהבה , יופיאל המלאך

ayali

New member
יופיאל

יופיאל אני יודע מהיכן אתה נובע הייתי גם שם והייתי בעוד מקומות אתה במקום נפלא אבל ישנו מקום אחד שהייתי בו ומשם למדתי שאי אפשר לשפוט אדם עד שתגיע למקומו והכוונה היא שישנו מצב שבו אם האדם הנימצא בו לא יוכל להתמודד ולעזור לעצמו אף אחד אחר לא יוכל לו.

למעלה