החיים

החיים

נראה לי שהם גדולים עלי. החיים האלה.
לא מוצאת את עצמי ובמרדף מטורף אחרי משהו שאיני יודעת מהו בכלל. סתם כי כולם רודפים אחריו גם.
מאז שנכנסתי לחיים "הבוגרים" החודשים הופכים לשבועות והזמן מטפטף בין האצבעות.
אני מרגישה בדד-ליין לא מוגדר בחיים.
להספיק, להספיק, לעשות, לבצע, להספיק- עכשיו ומיד!
מרגישה שאולי אני מתבגרת מהר מידי. קולטת כמה אכזרי העולם שבחוץ. חושבת שזה גדול עלי. הייתי שמחה להשאר ילדונת ללא דאגות או רצונות לשאיפות גבוהות.
אני חושבת שהחיים, זה מה שקורה לי כרגע.

חיים זה מה שקורה לכולנו מרגע הלידה...

ואפילו לפני.

את רק יצאת קצת לעצמאות ודי ברור שיש עליך לחצים מכל הכיוונים.
אם התחלת ללמוד במסגרת רצינית, אז בכלל חבל על הזמן.

עכשיו אין לך את אימא ואבא שיגידו לך מתי ללכת לשחק ומתי להיות עסוקה.

את צריכה להחליט בעצמך על שעות שבהם את משתחררת מלחצי יום יום ונחה. פשוט לא עושה כלום. אולי מציירת? יוצאת לשעה לפארק (משהו אחר שעושה לך טוב?). לוקחת לך זמן לבדוק מה את רוצה לעשות בחיים או רק באותו יום... לבדוק את אותנתטיות של ציפיות החברה וההורים ממך.
איזה ציפיות כן מתאימות לך ואת רוצה לאמץ ואחרות לשחרר ומהר.

תתחילי לבדוק דברים וגם תחזרי לשחק קצת כמו ילדה (כל אחד מחליט מה זה בשבילו). להכניס יותר קלילות לשיגרה.
בישראל מצפים מאנשים אחרי צבא להכנס לשיגרה בוגרת מאוד מהר ובעולם המערבי בכלל. לצערי לא מעט צערים לא שורדים את העניין ונכנסים למצב של סטרס ונשארים בבית ההורים לשנים.
אז קחי באיזי.

אשמח לשמוע ממך עוד.

seeyou

New member
. "הייתי שמחה להשאר ילדונת ללא דאגות"

זה מזכיר לי סיפור/בדיחה

איש מבוגר(בפנסיה) מטייל בכן ציבורי
הוא קולט צעיר שוכב מתחת לאץ עם אוזניות על הראש
למחרת אותה תמונה-אז הזקן לא יכול להתאפק וניגש אליו ושואל אותו:

מה אתה עושה בחור צעיר?
הצעיר עונה לו:אתה לא רוא?
הזקן מתעקש ואומר -אתה צעיר-צריך ללכת ללמוד,לרכוש מקצוע,להקים משפחה,לכדל ילדים ואז ביציאה לפנסיה תוכל לשכב ולהאזין למוזיקה

חושב הצעיר קצת ושואל את הזקן:למה לי כול זה כאשר אני יכול כבר היום לעשות את זה?

"להספיק, להספיק, לעשות, לבצע, להספיק- עכשיו ומיד!" זה בגלל שאת נמצאת בחברה מודרנית שנמדדת על השגים/זמן
ילדונת ללא דאגות אפשרי רק אם יש לך הוריים עשירים לממן את החלומות על החיים היפים
אני בטוח שאת קולטת קצת כמה אכזרי העולם-זאת הסיבה שההורים בדרך כלל מספרים אגדות לילדים(בכול התחומים)

יוסי

למעלה