החיים ....

לבטוטית

New member
החיים ....

שלום לכולם. לגמרי חדשה כאן - בעברי סמוייה בכתובתכם הישנה אשמח אם תוכלו לעזור לי. אנחנו גרים ב 7 השנים האחרונות בחול. 3 ילדים 9 6 ושנה. צצה הזדמנות ואנחנו שוקלים לחזור ארצה בקיץ אבל תוהים לגבי החיים. נראה שהדברים השתנו לגמרי מאז שעזבנו ואין לנו מושג מהי הכנסה סבירה לחיים שפויים למשפחה. בעקבות המחאה האחרונה אנחנו מתלבטים אם זה רעיון כלכלי סביר. יש לנו דירה בצפון תל אביב והשאיפה לגור בה. ברור שלאנשים יש סטנדרטים שונים אבל הכוונה מהי המשכורת של שני מפרנסים שתאפשר לנו: -להחזיק שתי מכוניות -לשלם למטפלת - או לפעוטון פלוס צהרונית לשני הגדולים -אוכל+חשבונות למינהם -חוגים לילדים (1-2 חוגים לשני הגדולים) כל המטלות הכלכליות הרגילות של החיים שאולי שכחתי מצטערת אם השאלות נשמעות ממאדים וזה עוד לפני שהתחלתי לברר על אפשריות במערכת החינוך... תודה ושבוע טוב לכולם לבטוטית

מנסה לעזור

צפון תל אביב זה איזור יקר שתי מכוניות - אנחנו עשינו חישוב שמכונית (יחד עם ירידת ערך, כי מחשבים כמה מפסידים מהכסף בזמן שנוסעים עליה) זה משהו כמו 2000 שח לחודש לרכב לא הכי חדש. כך ששתיים הייתי מחשבת כ4000. כמובן שזה תלוי צריכת דלק ואם אתם נוסעים המון או לחליפין נורא מעט זה יכול להשתנות. מה שכן כשגרנו באיזור זה דווקא זה היה הסעיף שחסכנו (הסתדרנו עם רכב אחד כי יש שם תחבורה ציבורית מצוינת, האמת שגם היום אנחנו עם רכב אחד) מטפלת - למשרה מלאה ממש באיזור הזה (רק לבן/בת שלך) כ6000 שח לחודש. פעוטון/משפחתון כ3000-3500. צהרונים בסביבות 1000 (תלוי אם פרטי או עירייה) אוכל - הייתי סופרת 3000 לחמישה נפשות, לנו יוצא 2500 ל4. כל חוג משהו כמו 200 טיפה פחות או יותר לפי אם החוג דורש חומרים מיוחדים וכו' חשבונות - פה זה כבר ממש תלוי ארנונה תלויה בגודל הדירה... חשמל תלוי מאוד בשימוש... בקיצור קשה לי לענות לך בסעיף זה

אם אתם לא נעולים על תל אביב והמרכז

ואם המשכורות שלכם לא גבוהות במיוחד אפשר גם לשקול השכרת הדירה ומעבר לאזור יותר פריפרי. כמובן אם אפשרי מבחינת העבודה. בהצלחה

koketka7

New member
אוף האיפון הזה

מה שעניתי שעשרים אלף נטו בלי משכנתא לדעתי יכולים לאפשר לכם רמת חיים טובה לא של עשירון עליון אבל כן רמת חיים שתאפשר בילויים וסהכ חיים נוחים לנו לפחות זה מספיק

פישים

New member
בערך ככה

צהרון עולה כ-1000-1100 ש"ח לחודש לילד. קחי בחשבון עלויות אחרות לקייטנות הקיץ, קייטנות במהלך השנה כלולות בתשלום הרגיל. בן השנה יכול להיכנס למשפחתון או לחלוק מטפלת או להיכנס לויצ"ו נעמ"ת. גודל ההוצאה 3,000-4,500 ש"ח תלוי בקונסטלציה. מטפלת במשרה מלאה תעלה לכם (עלות מעביד) בסביבות 7,000 ש"ח לחודש. אני לא לגמרי יודעת מה מחיר חוגים, החוגים שלנו בקצוות (שחיה בצד אחד שזה מאד יקר, וחוג נוסף שעולה בערך 200 ש"ח לחודש). ארנונה בסביבות 300 -400 ש"ח לחודש מכונית - מאד תלוי בקילומטראז' ובעלות הביטוח. בכל מקר שתי מכוניות יחד לפחות 2,000-2,500 ש"ח לחודש בממוצע אם לא יותר (לא כולל טיפולים דרמטיים). כל השאר עוד כמה אלפי ש"ח. וכמובן לקחת בחשבון שמתלבשים, חוגגים, מבלים, קונים מתנות פה ושם, ועד גן ועד כתה, תשלומי הורים מסוגים שונים וכו'. זה שהדירה שלכם - יתרון כמובן.

JJ2004

New member
כשאנחנו עמדנו לפני חזרה (לא התלבטנו)

זוכרת שבדיוק היה שרשור גדול מסוג זה ב- YNET והמסקנה היתה שנטו של 20,000 ש"ח בחודש מספיק לחיים טובים. ההתרשמות שלי דומה, בעיקר אם אין משכנתא. אגב, לא בטוח בכלל שבמגורים בצפון תל אביב יש אכן צורך בשתי מכוניות - (העלות של שתי מכוניות מאוד גבוהה). ובהצלחה (גם אנחנו חזרנו לפני שנתיים אחרי 7 שנים, עם בת 2 ובת 4.5. היה ממש לא קל (הרבה יותר קשה משחשבתי. זה לא באמת "חזרה" זה יותר הגירה), אבל אני מאוד מאוד שמחה שעשינו זאת. ) את מוזמנת לכתוב אם אני יכולה לעזור בשאלות יותר ספציפיות.

נאנא3

New member
מנסה לנות

השאלה אם יש משכנתא או אין האם מדובר על הישארות בפון ת"א מטפלת או צהרון- הבדל של 2000-4000 בהנחה שאין משכנתא ושולחים לפעוטון 15000 נטו מספקים חיים חביבים+ (כולל חוגים וקצת בילויים-) כמובן שמעבר זה מבורך

koketka7

New member
רק עצה

לפני שאתם חוזרים, תתתיעצו עם מומחה מס לגבי הזכויות שלכם כתושבים חוזרים. בדיוק אתמול היה אצל בעלי זוג שחזר ועשו כמה שגיאות בהתנהלותם מול הרשויות ויצא שהפסידו סכומים גדולים כי לא ידעו מה לעשות. ואם לא תלכו לאיש מקצוע אז לפחות תלמדו מהרשת על זכויותכם

rnavina

New member
אני לא בטוחה שבגיל 9 יש אפשרות לצהרון...

ממה שהבנתי צהרון יש עד כיתה ג' וגם אז חלק מהילדים לא מעוניינים להיות בצהרון. נשמע לי שהכי כלכלי זה לקחת מטפלת לתינוק ושני הגדולים יגיעו בצהריים מבית הספר, והיא תחמם להם אוכל. אם תרצי, אברר לך כמה מכרה משלמת על משהו דומה בתל אביב. צפון ישן או חדש? נראה לי שבחדש הכל עולה יותר. הדלק יקר והוא פונקציה של כמה תסעו. האם מקומות העבודה יהיו קרובים יחסית? ככה חוסכים זמן ודלק, ואולי גם תוכלו להחזיק רק רכב אחד. אנחנו מסתדרים בתל אביב בלי רכב בכלל. האם תסעו נסיעות רחוקות בסופ"ש? שיהיה בהצלחה

איך אתם מסתדרים בלי רכב?

אם אתם נוסעים לטיול או סתם לסופ"ש למשפחה / חברים, איך אתם מתניידים?

rnavina

New member
מסתדרים מצוין

היה לנו רכב עד לפני כמה שנים וראינו שרוב הזמן הוא בחנייה ואנו משלמים הון על טיפולים ותיקונים במוסך. אז מכרנו אותו. אני דתייה אז אנו לא נוסעים בשבת ובחג. משתדלים להיות בבית. לפעמים שוכרים רכב, לפעמים מקבלים את האוטו של חמותי, משתמשים בcar2go (השכרת רכב לפי שעות באמצעות כרטיס מגנטי. הרכבים פזורים ברחבי העיר. מזמינים באינטרנט) ובתחבורה ציבורית.

יפה לכם

בתוך עיר מוצאים את האפשרויות. כאן אנחנו כל כך מנותקים בלי רכבים, מרגיש קצת כמו כת אמיש פה...

לבטוטית

New member
הי

כרגע מדובר לחזור עם עבודה אחת באזור צומת כ"ס. סיכוי סביר שלא נצליח למצוא עוד עבודה בשלט רחוק. כמובן שאין לי מושג איפה תהיה השניה לכשתמצא... בספק אם אוטו אחד יהיה ראלי אני אשמח אם תוכלי להגיד לי סדר גודל של מחיר מטפלת. הדירה באזור צומת כיתן. לא מצליחה להסתגל לרעיון שילדים בני 9 מסתובבים לבד אחרי בי"ס. כנראה שבאמת ביליתי יותר מדי זמן בגלות. אוף, לא רואה איך נוכל לארגן את כל זה תודה.

רק להבהיר - ילדים בני 9 בד"כ לא

"מסתובבים לבד אחרי בי"ס". אבל נכון שהרוב כבר לא בצהרונים (אם יש קצת שכן), אלא חוזרים הביתה. או שמחכים קצת עד שמישהו מההורים חוזר, או שנמצאים עם אח/ות גדולים, או, אם עם בייביסיטר שמטפלת גם באחים הקטנים. בכלל, גם לפני גיל 9, אני רואה שככל שעולים בגיל פחות ילדים נשארים בצהרונים ויותר משפחות מוצאות פתרונות אחרים. ולעניינך - אם אתם חוזרים, אתם רוצים בכל מקרה לגור בתל אביב? ואתם יודעים מה המשכורת והתנאים שמוצעים לך/לו בעבודה המדוברת?

rnavina

New member
באזור הזה המחירים יותר גבוהים מבמרכז תל אביב

וגם התחבורה הציבורית שם לא להיט למיטב ידיעתי. אני מניחה שמטפלת לתינוק במשרה מלאה באזור שיכון דן לוקחת בסביבות 6000 ואף יותר. עלות מעביד גבוהה יותר כי צריכה לכלול ביטוח לאומי וגם פנסיה. אשאל את המכרה כמה היא בעצם מוסיפה על האחים הגדולים. אני חושבת שהעלות מאד משתנה לפי סגנון החיים. יש אנשים שקונים הרבה בגדים, קוסמטיקה, גאדג׳טים, יש כאלה שנוסעים לעתים קרובות לחופשות בארץ או בחו״ל, יש כאלה שקונים אוטו חדש ויש כאלה שקונים אוטו זול, ועוד ועוד. איפה אתם גרים כעת?

לבטוטית

New member
באסה

הרעיון להתגורר לפי מקום העבודה שנמצא. אנחנו לא בזבזנים גדולים אבל עם משכורת אחת בהתחלה זה לא נשמע ראלי.

למעלה