החיים שלפני המוות

michelle 33

New member
החיים שלפני המוות

ביום שנולדנו קיבלנו את העולם כמתנת לידה- קופסת פלאים ארוזה בסרטים נהדרים! יש אנשים שאינם טורחים כלל להתיר את הסרטים,שלא לדבר כלל על פתיחת הקופסא. אז שהם פותחים אותה לבסוף, הם מצפים לראות בתוכה רק יופי, קסם והתלהבות. הם מופתעים לגלות שהחיים הם גם כאב וייאוש. אני החלטתי !!! אינני רוצה להחמיץ את מה שהחיים מביאים לי. אני רוצה לדעת ולהכיר כל דבר הנמצא בקופסא. אתם בודאי תוהים, על מה היא בכלל מדברת? אז היא....(אני) מדברת על החיים... חשבתי לי מה עוד יש להוסיף על הכאב של אתמול..והסקתי מכך...שלעזאזל בואו ננצל כל רגע...מי יודע מה טומן בחובו המחר? החיים הם הדבר הגדול ביותר שיש לנו. היכן שישנם חיים- כך אומר הפתגם העתיק - ישנה תקווה. החלטתי ללכת אתמול למילון ( שכבר כוסה אבק )ולראות מה כתוב שם בערך ``חיים``, וזה מה שמצאתי... ``חיים הם התכונה המבחינה בין יצור חי ומתפקד ובין יצור מת``, יפה, אך לא אומר הרבה. ישנה הגדרה נוספת שאהובה עליי:``חיים הם משך הזמן שדבר מה מועיל במשהו``. חשבתי כי בראיית התועלת כקובעת אם אנחנו חיים או מתים, נמצא שיש הרבה מאוד אנשים מתים המתרוצצים בינינו. הגדרה נוספת : ``חיים הם מעבר או בילוי משך של זמן``. אתם יודעים, רובנו אכן מבלים את משך הזמן ועוברים בו. לא רבים מאיתנו חיים במלוא המובן העמוק ביותר של המילה, חיים את החיים במלואם. ברור לי, שכל עוד מפקידים את החיים בידי אחרים, אין חיים. עלינו לקחת על עצמינו את האחריות לבחירה בחיינו ולהגדרתם. מישל

הוריקן

New member
מקסים...

כ``כ נכון וכ``כ עצוב, חבל שרק כשנופלות עלינו מכות כאלה אנחנו מתעוררים ומבינים כמה החיים קצרים כמה הם מורכבים, מעצב ושמחה איזה מתנה גדולה קיבלנו

למעלה