החיים שלאחר המ"ת!

האשמדאי

New member
החיים שלאחר המ"ת!

גבירותיי ורבותיי. אני גאה להכריז על פתיחת משחק התפקידים של פורום טרי פראצ'ט! נכון לעכשיו, התפקידים הם ככה: דיבלר – דניאל ספרן – סייבה נני אוג – סמדר רידקולי – מלדיקט המצטיין הראשי – נטע נובי – טריליאן מי שרוצה להצטרף לאחר פרסום הודעה זאת, אין שום בעיה. רק שיעשה את זה מהר. ועכשיו, ככה. ההקדמה הפעם היא ארוכה למדי. אבל אל תדאגו, זה רק בגלל שזאת ההתחלה. בהמשך העניינים ילכו בצורה הרבה יותר מיידית ונראה לי שאפילו נצטרך להשתמש בצ'אט לחלק מהדברים (לא צריך את הצ'אט של תפוז, אני מארגן לנו חדר צ'אט פרטי לגמרי). נוסף לכך, כל מי שמגיב לשירשורים האלה צריך להגיב בתור הדמות שלו. אתם יכולים אם בא לכם לפתוח שמות משתמש חדשים בשביל הדמויות, אבל זה לא חובה. בכל אופן, אני מציג לכם פה סיטואציה. אתם צריכים לענות בהודעה, כל אחד בהתאם לדמותו, מה הוא עושה בנוגע לסיטואציה. תשתדלו שהתשובות יהיו רציניות ויכללו פעולות ארוכות, לא דברים כמו "אני מתיישב" אלא דברים כמו "אני הולך ברחוב ואם אני פוגש את משה אני אומר לו שלום ואם הוא מגיב בצורה ידידותית אני מספר לו על כל הצרות שלי." מעכשיו כל שאלה פרטית שיש לכם לשלוח לשם המשתמש הזה בלבד. הודעה שלי בשירשור יכולה להיות או תיאור סיטואציה חדשה או איזו תגובה של נפס. זכרו, בגלל שאני אלוהים אני יכול להעניש שחקנים שלא מתנהגים כמו שמתאים לדמויות שלהם. נסו לשים לב לרמזים שאני מפזר, הם יעילים. אז הכל ברור? בואו נתחיל! לילה ירד על אנק מורפורק. זה היה לילה שקט במיוחד. חוץ מנשים צורחות, כרכרות זזות בהמולה כללית, קולות ההיאבקות ושירי השתייה מהברים לא נשמע אף צליל. ולא היה דבר שהיה מחריד את העיר אנק מורפורק ממנוחתה השלווה, אולי חוץ ממשהו קיצוני כמו התפוצצויות וזיקוקים באוויר. ואכן, בדיוק באותו רגע, זה מה שקרה, התפוצצויות וזיקוקים ענקיים באוויר. לרוע המזל, זה קרה בקרול, על שפת הדיסק, הרחק מאנק מורפורק, אז למי אכפת? אז כן, לא היה דבר שיחריד את תושבי אנק מורפורק הישנים (בערך חצי מאוכלוסיית העיר) משלוותם. אבל בכל זאת היה. הלילה הזה היה לילה מיוחד, בדרכו השקטה. הרבה לילות היו מתים לקבל אירועים מיוחדים כמו שהלילה הזה קיבל. רובם פשוט נאלצים להסתפק בכמה רציחות קטנות, לא משהו שלילה באמת יכול להתגאות בו. אבל כשהלילות עמדו בתור לחלוקת אירועים, הלילה הזה לקח את כל הקופה. דיבלר עמד עם הדוכן שלו בסמטא אחת, צועק עוד כמה פעמים "נקניקייה בלחמניה! קנו אותן כשהן חמות!" כדי לוודא שכל הקונים הפוטנציאלים כבר הלכו מזמן לישון. לאחר מכן הוא התחיל לקפל את הדוכן. בדיוק אז הגיע איש בריצה. הוא עצר ליד דיבלר והביט מאחוריו בעצבנות. הוא לבש שחור על כל הגוף, מה שעזר מאוד לזהות את דמותו בחשכת הלילה. אבל לא השחור של התנקשים, זה היה סתם שחור רגיל, לא מקטיפה ולא בגוונים האחרים של השחור. אפילו שחור דהוי מעט. הוא הוריד מהר את הברדס, מגלה שיער קצר וחום ופנים מלאי צלקות. הוא הזיע והתנשף. הוא הוריד את המעיל השחור ונשאר בחולצה כחולה. לאחר מכן הוא פנה אל דיבלר וסינן "אני רוצה נקניקייה בלחמניה." בקול שלא השתמע לשתי פנים, ושהעביר את ההודעה הברורה שאם הוא לא יקבל נקניקייה בלחמניה, מישהו הולך למות כאן הלילה. בינתיים, סמטא אחת בלבד ליד, נובי התנשף וניסה לשמור על הקצב עם ויימס. הרבה מהתכשיטים שלו כבר נפלו במהלך הריצה והשמלה נתפסה לו ברגליים כל הזמן. ויימס עצר בפתאומיות. נובי עצר לידו, מנסה לסדר את המחוך. הם כבר עוקבים אחרי ג'ס כל הלילה, הוא חשב לעצמו. ג'ס היה מסוג הפושעים שלא ייתן לעצמו להיתפס בקלות. ויימס עמד כעת במפגש רחובות, מנסה להחליט לאיזה כיוון ללכת. בפינת הרחוב דיבלר מכר נקניקייה לאיזה מישהו. חוץ מזה איש לא היה ברחוב השומם. ג'ס היה פושע קשה, לא אחד מהחובבנים. מספר הרציחות שהוא ביצע בעיר היה מדהים. אפילו מתנקשים שראו לא מעט בחייהם קיוו לכזה מספר. הוא התנהג כמו מתנקש, עם המעיל השחור שלו והבגדים השחורים. אומנם לא לגמרי בסטייל כמו מתנקש אמיתי, אבל מספיק דומה. רק שמה שהיה הכי מפחיד בג'ס הוא שהוא לא היה מתנקש. גם לא גנב. הוא היה מהסוג הפסיכופטי. הפושעים שהורגים סתם, מתוך איזה יצר פנימי. הפושעים הפנאטים שיהרגו את אמא שלהם אם יתחשק להם. מתנקש עובד בשביל כסף, אפשר לדבר איתו. עם פנאט אמיתי אי אפשר לדבר. נובי ראה שויימס עדיין עומד בצומת, מנסה להחליט לאן לפנות. ג'ס כנראה הצליח לבלבל אותם. נו, מילא, לפחות דיבלר עוד פתוח. נובי כבר הוציא מכיסו דולר כדי ללכת לקנות נקניקייה בלחמניה כשפתאום הוא ראה ליד האיש שקונה אצל דיבלר מעיל שחור זרוק אל הרצפה, מוחבא בין רגליי הדוכן. זה היה לילה שקט גם בספריה של האוניברסיטה הנעלמת. זה היה מסוג הלילות בהם הספרן התעטף באיזו שמיכה חמה, שם לו בצד אספקת בננות וניגש אל שולחן הטיפולים. בניגוד למה שאנשים רבים חושבים, ספרים צריכים תחזוק כל הזמן, צריכים תיקונים וטיפולים, ובטח ספרים בספריה הזאת, שנהגו להיות שונים לגמרי מספרים נורמליים. הוא בדיוק סיים לתת אנטיביוטיקה לשפעת קלה שהתפתחה אצל "מחלות של מכשפים – כרך ב'". היום היו לו מחלות קלות למדי, לא משהו רציני. אכן לילה שקט בבית חולים עם כמה עשרות אלפי מטופלים, חלקם במימדים אחרים. הוא עבר על הרשימה שלו, בה נכתב בכתב מקושקש: 1. אוק 2. אואוק 3. אוק אוווק 4. אוק אייק! הוא סימן וי קטן ליד מספר שלוש. נותר רק עוד אחד. הוא התחיל ללכת לעבר המדף בספריה. חוצה כמה מימדים בדרך, הולך קצת על התקרה מדי פעם ועובר בין מדפים עם צורות מעוותות למדי, לא משהו בלתי רגיל. לבסוף הוא הגיע למדף. הוא ספר בשקט את מספר המדפים וחיפש אחרי הכותרת. והוא גילה אותה, או ליתר דיוק את המקום בו היא נמצאת. ההבנה הגיעה למוחו והכתה בו. הוא צעד צעד אחד אחורה בזעזוע. הו! האימה! הו! הזוועה! זה לא ייתכן!!! היה חור. מישהו לא החזיר ספר למקום... (טאם טאם טאם!!!)

האשמדאי

New member
המשך (זה פשוט די ארוך)

נני אוג התכרבלה במיטתה, חולמת חלומות שלא מן הראוי להעלות כאן על הכתב. פתאום היא התעוררה בבת אחת. קמה לישיבה ומהר מתחילה לנעול נעליים וללבוש בגדים, מתכוננת לצאת החוצה. רק לאחר כמה שניות היא הבינה שלא הייתה שום סיבה שהיא תתעורר. היא חלצה את הנעליים וחזרה לשכב. זה בטח היה עוד שרידי חלום או משהו. הרי אין שום סיבה שהיא תצא החוצה בלילה שקט שכזה. או שאולי כן הייתה? נני אוג הייתה, בכל זאת, מכשפה. וברגע זה כל החושים שלה אמרו לה שמשהו בהחלט לא נכון. היא לא יכלה להגיד בדיוק מה. מן תחושה כללית שמשהו השתבש. לא שמשהו השתבש בה או בביתה. משהו השתבש לחלוטין בעולם כולו, ובצורה קיצונית. בדיוק אז נשמעו דפיקות נמרצות בדלת שלה. באמצע הלילה, מי עדיין ער? אבל היא כבר יכלה לזהות מהדפיקות. דפיקות נמרצות, שהעידו שהדופק הוא בפאניקה מוחלטת. אך בה בעת דפיקות עדינות, כמעט מתנצלות, כאילו מי שמהצד השני של הדלת התפלל שנני לא תתעורר כדי שהוא יוכל לחזור לביתו ולשכנע את עצמו שהכל בסדר. היא פתחה את הדלת, מאגרט עמדה בפתח. היא הביטה בעיניה המימיות וידעה. "אז," אמרה נני ביובש, "גם את הרגשת את זה?" "כן." אמרה מאגרט בדרמתיות, "משהו לא נכון." ברק הבריק בשמיים. למרות שלא היה אפילו סימן קלוש לסערה. "הממ..." אמרה נני, "תזמון נחמד, קול דרמתי מדי, אבל את ממש צריכה לעבוד על המשפטים האלה, 'משהו לא נכון'... קצת בנאלי מדי אם תשאלי אותי." מאגרט שתקה. "טוב, נו, בואי תיכנסי, אני עוד מעט אכין תה." המצטיין הבכיר קם ממיטתו לקול זמזום. הוא לחש כמה מילים כדי להדליק את העששית ואז הסתכל טוב טוב על הרצפה, על השמיכות, על הכרית ועל כל רהיט בחדר. לאחר שהוא וידא שאין שום מלכודות הוא ניגש אל הכוננית, אל מקור הזמזום. על הכוננית הייתה קובייה מזכוכית כחולה כהה. על הקובייה הייתה חוגה. המצטיין הבכיר החזיק אחד מאלה בכל מקום. טאומומטר, מכשיר רגיש במיוחד שמודד את סמיכות השדה המכושף. המכשיר זימזם בעצבנות ואפילו רטט מדי פעם, משמיע נקישות על הכוננית. המצטיין הבכיר הרכיב את משקפיו והסתכל. במצב כזה של זימזום הוא ציפה לגלות מספרים מאוד גבוהים. סמיכות גבוהה של שדה מכושף. אבל החוגה על המכשיר הצביע על 0. טאומומטר לעולם לא מתקלקל. הוא שפשף את עיניו והביט שוב. שום דבר לא השתנה, המכשיר המשיך לזמזם. משהו כאן לגמרי לא בסדר. ומוסטרום רידקולי, היועץ הראשי של האוניברסיטה הנעלמת, לא היה צריך טאומומטר כדי לספר לו שמשהו לא בסדר. הוא כבר היה ער כשעה. כמה מעגלים שונים וחפצים קסומים היו מפוזרים על הרצפה. הוא סיים להגיד את המילים האחרונות שבלחש, עומד ליד אחד מהמעגלים, ואז חיכה. במהרה הופיע שם שדון קטן. "מ'תה רוצה?" הוא שאל. "אני צריך לדבר עם אוגי, אל הניירות הממוחזרים." אמר רידקולי. "אוגי לא נמצא פה! נא להש'יר הודעה 'חרי הצליל!" השדון השמיע צרחה קלה ואז נעלם. "הו, שכח מזה." אמר רידקולי וטשטש עם נעלו את המעגל, מנתק את הקשר. הוא כבר פנה לכל האלים שהיו חייבים לו משהו. כולם לא היו בבית. במהרה הו התייאש מלהשאיר הודעות. משהו לא היה נכון בעולם, משהו לחלוטין לא נכון. הוא לא ידע מה זה, או מה הולך לקרות. אבל הוא ידע שהלילה הזה לא הולך להיות משעמם... שוב, להזכירכם, זה ארוך כל כך רק בגלל שזאת ההתחלה. הנה קצת הנחיות: דיבלר - נתת לאיש שמולך נקניקייה בלחמניה. הוא אוכל אותה בשלווה מאולצת, מתרכז באמת בניסיון נואש לא להביט מאחוריו ולא להסגיר את עצמו. אתה רואה את נובי וויימס עומדים שם ואתה מבין שהם מחפשים אותו. נובי - ויימס מסתכל לכיוון אחר. נראה לך קצת מוזר שאיש יקנה אצל דיבלר באמצע הלילה. הוא נראה כאילו הוא אוכל והכל נורמלי, אבל המעיל שמתחת לדוכן גורם לך להתחיל לחשוב שאולי זה ג'ס. רק למען הבהרה, ג'ס הוא מסוג הפושעים כמו קארסר במשמר הלילה. לא כדאי לנהוג בפזיזות, הוא יודע מה הוא עושה. ספרן - אתה מסתובב בספרייה ומגלה את הספר שנעלם במקום אחר. כמו כן אתה מגלה עוד ספרים שנעלמו ונמצאים במקום אחר. מדי פעם אתה בטוח שאתה שומע טפיפות רגליים. נני אוג - מאגרט נרגעה קצת וסיימתם את התה. משהו עדיין מרגיש לא נכון. המצטיין הבכיר - אחרי המון בדיקות קטנוניות ומיותרות של הטאומומטר אתה מגיע למסקנה שהוא גילה שמשהו מוזר קורה, אבל זה לא כישוף. זהו טאומומטר משוכלל במיוחד שמסוגל להרגיש גם בדברים מוזרים שהם לא כישופיים לגמרי. רידקולי - כבר אזלו לך כל האלים ואין עוד הרבה קסמים שאתה יכול לעשות לבד כדי לגלות את הסיבה להרגשה המוזרה שיש לך. אזלו לך האפשרויות כרגע, במצבך הנוכחי. אז... ספרו לי כולכם... מה תעשו???

lordsot

New member
ספרן-

אני אולך בשקט אל דלתות הספרייה, ונועל אותם אם שרשרת גדולה במיוחד. אחרי זה אני עושה מספר קליקים אם העצבאות שלי ואולך לחפש את הפולש. מישהו אולך לחתוף כאן.

האשמדאי

New member
ספרן ספרן...

כבר כחצי שעה אתה מטייל לך בספריה. זה לא שלא מצאת כלום, מצאת הרבה דברים, רק את הפולש לא. מצאת עוד ספרים שנמצאים במקום אחר. מלבד לכך, תיפופי הרגליים נשמעים מדי פעם מכיוונים שונים לגמרי, ופעם אחת נדמה לך ששמעת שני תיפופים בו זמנית. זה כנראה איזה תעלול של סטודנטים, מכיוון שנראה שהמטרה היחידה סתם להוציא ספרים מהמקום היא לשגע אותך. הם כנראה משתמשים באיזה קסם או משהו כדי להתחבא ממש טוב. אתה לא יודע קסמים, ולא יודע איך למצוא אותם. אתה יכול להמשיך לחפש או להחליט על פעולה אחרת.

האשמדאי

New member
...

ממשיך לחפש ולא מוצא, אתה כבר לגמרי מתחיל לאבד סבלנות. יש משהו מוזר בסטודנטים האלה, כבר יותר משעה הם משגעים אותך. פתאום אתה שומע תיפוף רגליים ממש ממש קרוב. מהמדף הסמוך למען האמת. אתה מתגנב לאט לאט לאורך המדף, התיפוף מתחזק. הוא מגיע ממש לכיוונך, מהצד השני של המדף. אתה מגיע לסוף המדף ומסתובב כדי למצוא... כלום. איכשהו הם הצליחו להיעלם. משאירים ספר זרוק על הרצפה, לא במקום, כרגיל. מה תעשה עכשיו?

האשמדאי

New member
... (!!!)

אתה מתחיל להרגיש מן כזאת תחושה מוזרה, תחושה שאומרת בכל החושים שלך שאם אתה תמשיך לחפש ולא תתחיל לעשות משהו אחר תיפול עליך כספת במשקל שמונים טון מהתקרה. הבנת?

lordsot

New member
לא צריך להצאצבן, מושה...

אני מחכה לבוקר, ואז אולך למנהל.

lordsot

New member
*להתהצבן

אוף פליי: רק רציתי לציין שזה היה הדאוס אקס מכינה אכי גרוע ששמתי אליו מאז מהרת הציקלופים.

דיבלר מותק

אפשר להציע לך עוד נקנקייה אדוני... אנחנו לא רוצים להתגלות נכון אדוני? רק תקנה 10 נקנקיות ב 50 דולר ואתה מסודר... and im cuttin me own....

האשמדאי

New member
המשך + הערה לטריליאן (נובי)

האיש שותק לאחר שאמרת לו את זה. ביד אחת הוא עדיין אוכל את הנקניקייה בשלווה. הוא מחווה בעזרת סנטרו אל היד השנייה, בה אתה לפתע רואה רובה קשת שמכוון אל הגרון שלך. "לחתוך גרונות, הא?" הוא אומר, "חה, חה, כמעט חשבתי שאתה רציני..." שוב הקול הזה, שלא משתמע לשתי פנים. אתה מבין שאין לך יותר הזדמנויות לקרוא לעזרה. עכשיו נותר לראות מה נובי יעשה... הערה לנובי מהכיוון שלך אתה לא רואה את רובה הקשת. חוץ מהמעיל על הקרקע זה נראה סתם כאילו מישהו קונה מדיבלר נקניקייה. אומנם השחקנית יודעת שדיבלר בסכנה, אבל אתה לא, לכן אסור לבסס את החלטותיך על המידע הזה.

trillian

New member
אגב.. אה.. בשבועיים הקרובים

כמו גם בשבועיים האחרונים, אני קצת נמצאת במחסור במחשב ואינטרנט חמור, עקב שמירות, מטבחים ועמידה אינטנסיבית בחי"תים. אני מתנצלת מראש, וכן ברטרוספקטיבה. אך אני אשתדל לתת ממיטב מרצי בזמן הדל שנכון לי. לגבי המשך הזמנים (יש כל כך הרבה זמנים, איזכיף), אני סבורה שאין דאגה, ויהיה לי די זמן לשחק אותה נובי.

דיבלר

אההההמממממ אתה יודע מה רק בשבילך ורק היום הנחה ועוד שתי נקנקיות 10 ב 100? *דיבלר מחייך את חיוך הרוכל המנצנץ*

האשמדאי

New member
כנראה שלא הייתי מספיק ברור...

הוא מכוון קשת אל הגרון שלך. המבט שלו הוא לא של איזה גנב מתחיל. לדיבלר אומנם יש חוש עסקים מפותח, אבל הוא לא אידיוט. אז בכל אופן, האיש הנ"ל מניח את הנקניקייה ומוציא סכין בשקט ובמהירות. לפני שאתה שם לב עושה לך חתך בזרוע, קורע את השרוול. "אתה תשתוק." הוא אומר, מכניס את הסכין וחוזר לאכול את הנקניקייה. קודם כל, כואב לך מאוד, ואתה לא מעז לנסות לעצור את הדם. בשלב זה נובי כבר אמור להחליט מה לעשות, לכן אסור לך לעשות פעולה נוספת. נחכה עד שטריליאן תחליט, ובמקרה שלא אני פשוט אהפוך את נובי לנפס עד שיהיה לה זמן לשחק אותו.

trillian

New member
הו, דיבלר

קר לי קצת. איך לעזאזל הנשים האלה מסתובבות עם השמלות האלה. כל העסק פרוץ לרוחות, לא הגיוני בכלל. אני מסתכל על ויימס, שנראה מעט כחוש היום, שלא טורח להחזיר לי מבט. האיש הזה מול דיבלר נראה מעט חשוד.. אחרי הכל, לקנות נקניקיה בלחמניה מדיבלר הוא מעשה חשוד לכל הדעות גם באור יום, קל וחומר בשעת לילה שכזו. כמובן שאם אני אקנה אחת, אף אחד לא יחשוד. אני שוטר עז ואמיץ. אני מקווה שהוא לא גמר את כל הנקניקיות של דיבלר להערב.. אני אלך לראות מה קורה שם.

האשמדאי

New member
מה אתה עושה עם ויימס?

משאיר אותו סתם לעמוד והולך לקנות נקניקייה?

האשמדאי

New member
ממשיכים...

נובי ניגש אל הדוכן של דיבלר. לפני שהוא מצליח להתחיל את המשפט "אפשר נקניקי..." האיש השני ליד הדוכן מסתובב ומתקיף אותו. זה ג'ס. אתה שומע את ויימס מתקרב בריצה. מה תעשה? האם תישאר להילחם מול ג'ס? האם תתרחק אחורה? האם תעמוד במקום ותחשוב על בננות???

למעלה