חוסה לואיס בהחלט אציל נפש וזה רק הולך ומשתפר בויוה
לא מבין מדוע הצופים המקסיקנים לא רצו את מוסנראט עם חוסה לואיס, למרות שבתכלס היא לא ראויה לו. אגב הקטע שאת כותבת עליו היה גם באהבת אמת, אבל באיך שחוסה לואיס עכשיו בפרקים בויוה עוזר לאלחנדרו לא היה באהבת אמת.
אבל בניגוד לאהבת אמת שבאמת למנואל לא הייתה סיבה לשנוא את אדולפו שלא עשה לו כלום, כאן דווקא יש סיבה, כי היה אפשר לבטל את הנישואין וחוסה לואיס ומונסראט לא היו צריכים לנסות לברוח כמו ילדים ולחוסה לואיס בניגוד לאדולפו הייתה אפשר להילחם בגלוי ולהתעמת עם אלחנדרו אפילו בחתונה עצמה ולכן גם הכומר קוטל את חוסה לואיס כפחדן ואכן חוסה לואיס בניגוד לאדולפו לא האמין שבאביה של מונסראט והעדיף לברוח בלי לנסות בטוב ומונסראט התעקשה שידבר איתו. אבל בהמשך מנסים להלביש את העלילה של אהבת אמת והוא הופך לאצילי כמו אדולפו.
פדרו בהחלט מפלצת והאמת באהבת אמת המקביל של ויקטור נשאר עם אנטוניה ואחרי שהפכו את מריה לאישה שטנית כמו הדוד שלה, חששתי לויקטור שבניגוד לאהבת אמת היה מאוהב במריה מההתחלה, אבל מהר מאוד מצאו לו אהבה חדשה ומריה יכולה להיות מפלצת ולפלרטט עם אדולפו בניגוד לאנטוניה שלא שכבה עם אף גבר חוץ ממנואל.
ויקטור ונדיה וגם אסמרלדה ורפוחיו, לא יודע עד כמה הגעת איתם, הם בהחלט זורות הרבה יותר טהורים הן מאלחנדרו ומונסראט והן ממונסראט וחוסה לואיס. ובכלל כנראה יש לי אנטיפתיה לאנג'ליק כשגם ליביה בריטו, גם נדיה וגם מרגריטה מגניה נראות לי כמו מלכות יופי לעומתה.
מה שגרסיאלה חושבת זה הדבר הצפוי ביותר, היא לא אישה שמרנית כמו מקבילתה באהבת אמת היא פשוט זונה וסרסורית שאין בה שום דבר חיובי, אבל שאמליה מאמינה ותומכת בשידוך ולא רואה את הכוונות של דמטריו וגרסיאלה זה מוזר כי היא הרי בין הבודדים שיודעים שגרסיאלה כבר לא עשירה אז היא תומכת בבן טפיל שיתחתן עם ביתה הגוססת? האמת בנקודה מסוימת אני את הוריה של אנחליקה כי לא יודע אם דיברו על זה, אבל יש טיפול שיכול להאריך את חייה של אנחליקה, וזאת בחירה של אנשים במצבה טיפול הרסני ומטיש שיאריך את החיים ויש אומרים יאריך את הסבל או חיים קצרים ואיכותיים וברור שבני המשפחה ירצו את האופציה הראשונה, אפילו לכלב אוסקר ז"ל שהיה כמו אחי מאוד לא רציתי לעשות המתת חסד והצטערתי שאין בשבילו טיפולים כמו לבן אדם במצבו. וגם סבתא שלי ז"ל ביום הולדתה ה-85 בכתה שהיא לא רוצה לחיות, אבל נפטרה אחרי שלושה חודשים בדיוק והצטערנו על כך וגם במוסד הגיאטרי מנעו ממנה את רצונה לשכב ולחכות למוות. אבל סבתא שלי לא הייתה חולת סרטן, אבל ברור שבני המשפחה ירצו חיים ארוכים ככל האפשר, ופחות יחשבו על הסבל שהטיפול מאריך החיים גורם ולכן ברור שהבחירה של אנחליקה מפריעה להוריה.
מריה הייתה עבוד אלחנדרו כמו אחות ולכן הוא רוצה להאמין בה כי הוא אוהב אותה כמו אחות ואחרי שכל משפחתה של מוסנראט חוץ מאביה שיקרו לו, הוא בוטח יותר באנשים שהוא גדל איתם. והשאלה אם אביה של מריה היה מצליח לכוון אותה ולמנוע ממנה להיות מה שהיא אם דודה לא היה רוצח אותו, כי השאפתנות היא ירושה או חינוך של הדוד.
אני מבין שאלחנדרו קשה להיות זה שיפקח את עיני מונסראט לגבי אימה וזה נושא כאוב, אבל זה שהוא מנצל את הסוד כדי לסחוט את גרסיאלה שתספר את האמת על המוות של ברונו זה באמת לא בסדר שהוא מטהר את שמו על ידי הסוד הזה וסחיטה, אבל בנושאים כאלה קשה להיות כן, וגם אין לו ממש הוכחות שאם כל המשרתים יגידו את זה, מונסראט יכולה לחשוב שהוא אמר להם להגיד את זה. כי הרי אין באחוזה תמונות של גרסיאלה שיכולות להוכיח. ומצד שני עד עכשיו מונסראט לא יכלה להיות כנה עם אלחנדרו כי הוא היה מסוגל לרצוח את חוסה לואיס ולשבת בכלא. כי למרות שלא היה לו אבא שהכה אותו בשוט כמו מנואל מאהבת אמת והוא גדל בתנאים טובים עם הסבא, עדיין הוא צבר הרבה טינה ורוגז ושונא אדם שלא עשה לו כלום, עד כד כך שמוכן לרמוס את החוק.