החיים על פי אוהד

lollapalooza

New member
החיים על פי אוהד

חזרתי עכשיו מהסרט... זה היה בום רציני. אפילו לי, שמכירה את הנושא די לעומק.

כביכול הסרט מדבר על אוהד, ועל כמה שהוא "קיצוני" או על כך שהוא מתקשה להיות בקשר עם המשפחה שלו, אבל דווקא כל מה ש"מסביב", כביכול, תפס אותי. צילום העבודה המדהימה של הפעילים בתוך משחטות, מדגרות, שחרור תרנגולים ומה לא - זה מה שעשה את האפקט המטורף. כל אלה שאומרים "אצלנו בארץ זה לא ככה", או מנסים להתחבא מאחורי תירוצים, אני לא יודעת איך עוד אפשר, מול סרט כזה. ודווקא אוהד מעלה טענות ממש טובות גם מול בני המשפחה שלו. חששתי שזה יהיה סרט שאנשים יראו ויגידו "וואלה, קיצוניים אלה" (ויש מראות קשים מאוד כמו מיצג הצריבה למשל) אבל אני בכלל לא יודעת איך אפשר לחשוב על שום טיעון מול מה שמתרחש שם. מטורף.

l coyote l

New member

l coyote l

New member
למען הגילוי הנאות, עוד לא צפיתי בסרט

אבל מהכרות של שנים עם הבחור, הוא השראה מטורפת.
מתקבל לי הרושם שהסרט הזה הוא ה"מאחורי המסכה" המקומי שלנו
(מי שלא ראה עדיין את "מאחורי המסכה", שימהר לעשות זאת. סרט דוקומנטרי חזק, ערוך היטב, מעורר השראה ומעניין, על אנשים שהקדישו את חייהם לאקטיביזם).

lollapalooza

New member
לא שמעתי על הסרט הזה, אבדוק.

זה באמת היה מדהים, מצאתי את עצמי בוכה באולם, פשוט מרוב תסכול, בסצינות שבהן הראו בתי מטבחיים או חיפוש אפרוחים חיים בתוך פח זבל ענקי מלא אפרוחים מתים, ואני חושבת שהדמות של אוהד מעבירה את התחושה הזאת הרבה יותר משהיא מעבירה מסר של "קיצוני", בעיני. הוא פשוט זועק לחמלה באופן הכי אמיתי וכן שיש, ומדבר בכנות על הקושי הנורא הזה לחיות בין הרצון לשנות לבין החיים במשפחה שזה לא מעניין אותה בכלל. מדהים, באמת. כולם צריכים לראות את הסרט הזה, ובעיקר לא טבעונים.

subatoi

New member
וגם ב-00:20 באותו לילה, ובשבת 22:40

וב-2:35 בלילה בין שבת לראשון.

lollapalooza

New member
לא הרבה.

ההקרנה הייתה ב - 12:15, והסינמטק לא היה כזה עמוס באופן כללי. אני מניחה שבהקרנה של אתמול כבר היו המון אנשים.

מחר יש הקרנה בבר קיימא בשעה 20:00 וביום שישי בסינמטק בשעה 20:45, רק כדאי לבדוק לגבי כרטיסים, כי בדוקאביב יש נטייה לחסל כרטיסים לשעות הערב.

snupkin

New member
מצויין!

היינו אתמול בהקרנה בבר-קיימא, והיה חזק ומרגש ומעניין . סרט טוב.
כמו שאמר הבמאי - זה לא סרט הסברה שבא לטבען אנשים אלא סרט שבא לספר סיפור. לא בטוח שמי שלא בעניין יצליח להתחבר לאוהד ולהבין את הקושי שלו מול מהשפחה - אני (ונראה לי שכל הקהל בבר קיימא) לגמרי הבנו.
התלבטתי לפני שראיתי אם לשלוח את אחותי לראות את הסרט בטלויזיה. אחרי הסרט מישהי אמרה שהיא לא חושבת שזה יעזור אם ההורים שלה יראו את הסרט, אבל בכל זאת סימסתי לאחותי שתראה - אני מאמינה שבגלל שהסרט נעשה מנקודת מבט מאוד ברורה, אוהדת ואוהבת, זה עובר בסרט.
ורק אזהרה - יש הרבה צילומים קשים לצפייה. רבע סרט בערך הייתי עם עיניים עצומות, אבל זה עדיין שווה.

lollapalooza

New member
חייבת להגיד שלראשונה בחיי

לא הסטתי את המבט אפילו פעם אחת. הסתכלתי על כל הקטעים הקשים - ובהחלט יש המון כאלה. אני חושבת שגם אם הסרט לא נועד לטבען אנשים, נורא קשה לשבת מולו ולא להרהר לפחות בזוועות שרואים מול העיניים. כשהראו את הקטע של חיפוש האפרוחים החיים בפח, שהיה ממש נוראי, האנשים שישבו לידי היו די בהלם שיש דבר כזה בכלל. אני חושבת שאם אנשים ישבו לצפות בסרט כדי לחזק לעצמם את הדעה שהטבעונות היא כת קיצונית, נראה לי שלמרות הכל משהו מהתמונות הקשות האלה חייב לחלחל פנימה. חייב.

l coyote l

New member
אולי לא התמונות הקשות כמו הנחישות

של הפעילים להציל כל נפש יחידה שאפשר.
אולי כששמים את הפעילות הזו מול העיניים זה יצליח להעביר את המסר או לפחות לגרום להזדהות או הבנה למה להרבה טבעונים יש פתיל קצר בנוגע לקרניזם וקרניסטים.

snupkin

New member
עדיין יש מקומות פנויים להקרנה הערב בסינמטק

אנחנו אוהבי קולנוע , והלכנו לדוק-אביב לעוד סרטים, אבל משהו בחיבור האישי שלי לנושא של הסרט עשה לי משהו. מקווה שיהיה אולם מלא הערב.
ולאוהבי הסרטים שיהיה ברור - מדובר בסרט טוב, ולא בסרט מגויס (גם אם נעשה לגמרי מנקודת מבט מסוימת).
הבנתי שיש גם שידור חוזר מחר ביס דוקו בערב.

למעלה