החיים עוברים

• פותח הנושא PREM
  • פורסם בתאריך

PREM

New member
החיים עוברים

אני בת 34 בעלת מקצוע חופשי והמון זמן בלבטים לגביו - בררתי עם עצמי ועם חברים ומשפחה ואפילו במכון הדסה הייתי (עסק לא זול...). לא מצליחה להחליט מה הכי מתאים לי בעולם לעסוק בו לא כפשרה - אלא כמשהוא שימלא אותי ויעשה אותי מאושרת. אני מנסה להתחבר לעצמי שוב ושוב בעניין הזה והדבר היחידי שעולה הוא דיילות אויר או עיסוק בייבוא מהמזרח הרחוק (בגלל הטיסות). אבל לא ברור לי אם דיילות אוויר תתאים במידה ואחליט להיות אמא ולגבי הייבוא אין לי מושג לגבי המקצוע וקשייו. בינתיים הזמן רץ ואין לי פרנסה. לא נעים. מה דעתכם בבקשה?

אטיוד5

Active member
זאת לא פעם ראשונה ...

שאני מביע דעה בענין הזה, ככה שיאה שאבקש סליחה מאלו שאני משעמם. דעתי היא שקודם כל עלייך להתפרנס, ולא חשוב ממה. לגבי יבוא אין לי מושג. לגבי דיילות אויר אני מכיר יותר - זה מקצוע מתיש ומשעמם ואפוף הילה. אם ההילה עושה לך את זה - בבקשה. עד כמה שאני יודע אין בעיה מיוחדת עם ילדים. אצלנו ביישוב יש אמא לשבעה שהיתה דיילת עד גיל 45, משהו כזה.

צימעס

New member
אין בעיה מיוחדת עם ילדים?!?

מקצוע שדורש המון המון לילות מחוץ לבית מקשה מאוד על אמא לתינוקות/פעוטות. (כלומר - על ילדיה) המשמעות היא קבלת החלטה על סגנון ההורות לפני שיש לך מושג איזו מין אמא את רוצה להיות, ועד כמה אבי ילדיך יתן כתף בענין.

אטיוד5

Active member
שאלה מה זה המון-המון

דיילת עובדת 12-15 ימים בחודש. יום כן, יומיים לא, יומיים כן, שלשה ימים לא, וכו' - מאוד בלתי סדיר. הבעיה מתחילה כשימי החופש שלה הם דווקא בחו"ל. אני לא מכיר את הסידורים הספציפיים לדיילות אמהות. אני רק יודע שיש כאלו. אם את רוצה להניק 3 שנים, אז באמת זה לא עסק. אולי גם אם את רוצה להניק שנה ולא רק את שלשת החודשים הראשונים. לא יודע, אשאל את הדיילת הקרובה.

מוּסקט

New member
הטעות שלך היא

שאת מצפה מהעבודה שתמלא אותך ותעשה אותך מאושרת. תלמדי להתמלא ולהיות מאושרת בלי קשר לעבודה, ותראי איך הלבטים לגביה יורדים. אי אפשר לתלות בדברים חיצוניים את תחושת האושר. כלומר אפשר, אבל אז לא מאושרים.

gitta

New member
שוב אני מסכימה עם מוסקט

ודברים דומים כתבתי לך, PREM, בפורום תקשור.

D o r o t h y

New member
בקשר לעבודת דיילות

בדרך כלל דיילים מתחילים הם צעירים מאד, אבל בחברה שאני עובדת בה זו ממש מדיניות להעסיק גם דיילים שאינם צעירים/נאים/חטובים וכאלה. זה מאד נחמד לקבל שירות במטוס מדיילת "דודה" כזו. אני חא טוענת שאת דודה, אלא רק רוצה להגיד שיש בין הדיילים והדיילות בחברה שלנו לא מעט הורים, והישראלים שבהם מבלים את החופשות בארץ, כך שזה בהחלט אפשרי עם עזרה מבן הזוג.

למעלה