כנראה שכן. אבל לא נראה לי שיותר מאשר
אצל אחרים. זה עניין של בחירה. כפי שאתה יודע - גם לחימה היא חלק ממני. בלחימה צריך להיות רע, אחרת עדיף לחפש משחק אחר. אני בוחר היכן להיות. אני מעדיף להיות באהבה, לכן אני נלחם מתוך אהבה לאקט הלחימה. תאמין לי שעברתי הרבה עם עצמי בעניין הלחימה, לאחר שהתחלתי לטפל...בנפשם של בני אדם. הדילמה שבין הריפוי שבא מתוך אהבה, אמפתיה וכו', ללחימה שבא מתוך רוע, העסיקה אותי רבות רבות. לקח לי הרבה זמן והרבה עבודה עם עצמי על מנת שאדע להפריד ולשלב בניהם. דרך אגב אהבה - תמיד שאלתי את עצמי למה אני עושה דברים, מה המטרה? למה לעבור קשיים שלא חייבים? מתוך בחירה. למה לעבור עם אשתי תהפוכות ומהמורות שאיני חייב. למה עם אשה אחרת לא רציתי לעבור דברים שאני עובר עם הנוכחית? למה אני מתאמן קשה כל החיים? לקח לי שנים להבין - אהבה. אדם עושה דברים בגלל שהוא אוהב - לאו דווקא את הדברים, אלא את התחושה שהם נותנים לו. אם הוא לא עושה מאהבה, הוא ירגיש שמכריחים אותו. היום אני פועל רק מתוך אהבה לדברים, ואם יש דברים שאני חייב לעשות ולא אוהב, אני לומד למצוא את האהבה אליהם. היא נמצאת תמיד שם בתוכי, רק צריך למצוא אותה. הדברים שהכי לימדו אותי מהיא אהבה: 1. הקונג פו. תאמין לי שהקונג פו קשה כל בוקר מחדש. כל יום מחדש, הוא כאילו האימון הראשון. קשה פיזית ונפשית. למה לעשות את זה? למה לסבול? כי אתה אוהב את זה, ובעצם אין בו סבל, אתה סובל משום שקשה לך בפנים, משהו לחוץ, סגור. ברגע שגיליתי כמה אני אוהב את האומנות, לפני שנתיים בערך (לאחר 26 שנות אימונים, מרביתן יומיומיים), הרי אז, הכל נהיה הרבה יותר יפה, פחות קשה, ומהנה. כמובן שזה היה התהליך שלי. 2. אשתי . ראיתי כמה אני מוכן לעשות עבורה, בשבילה, בשביל שהיא תרגיש טוב. לעשות לא רק חיצונית, אלא בתוך עצמי. גם לאהוב לא לאהוב כדאי לדעת. שמע.........בלגן.