החיים כמצגת שווא.

conatus

New member
החיים כמצגת שווא.

לא מצאתי עד כה בחיים מטרה נעלית לחיות עבורה. החיים כשלעצמם אינם מעניקים יתרונות כלשהם לאוחזים בם. כל שנותר הוא להפיק מהם משהו, אך גם עניין זה חסר תועלת הוא לחלוטין, מאחר ועם מותנו הכול יורד לטמיון. אין החיים אלא מצגת שווא. אנו כלואים בתוך מצגת זו מבלי לדעת דבר. הטרגדיה האנושית היא לא לדעת ואנו לא יודעים ואין קשה יותר מלא לדעת. האמת היא שגם לא נדע לעולם כי אין המוח יכול להבין אותו - את עצמו. הגורל שלנו הוא להאזין למוסיקה, להתענג במשקאות ובמטעמים ולצפות למוות ללא סבל מרובה. כל השאר אינו אלא תפאורה במצגת הענק הנקראת חיים.

EdisonGirl

New member
נכון...

המאמינים יגידו לך שאתה חי בשביל החיים שאחרי המוות. אם יש כאלה או אין, רק אלווהים יודע... וגם המתים...

conatus

New member
מספר מילים (לא ספרתי)

אלה המכונים על ידייך "מאמינים" מחכים ל"חיים לאחר המוות" רק בשל מבוכתם הגדולה בעולם הזה. כי אם אני מבין נכון גם בחיים שלאחר העולם הבא הם יחכו שם לחיים שלאחר העולם שבא אחרי הבא וכך הלאה תמיד יוסיפו ויחכו... אני רק יכול לומר על זה שרעיונות הבל שכאלה כמו "חיים אחרי המוות" יכולים להמציא רק בני אדם ומתוך בני האדם רק בעלי הדימיון העושים בו שימוש לרעה (שימוש לרעה בעיניי זה ליצור בדימיון האנושי משהו שאין לו כול אחיזה במציאות ואין הוא מפרה אותה כלל) ובמילה אחרת שרלטנים. לא כולם יודעים למצוא נחמה למבוכת נפשם על פני האדמה ו"יצירות" כאלה רק מעידות על כך. מה שעצוב בדבר הוא שהמונים נוהרים ומאמצים רעיונות כזב שכאלה. על כל פנים אני אישית מתרחק מרעיונות כזב שכאלה ובחפץ לב הייתי מכריז על ביטול הדבר המכוער המתקרא דת. אתמול הייתה לי שיחה עם חבר שבה הודעתי לו שאם אתחתן אי פעם (הסיכוי כה קלוש) ואביא בן זכר לעולם (הסיכוי שאביא ילדים לעולם כזה הוא קלוש עוד יותר) לא אמול אותו בשום פנים ואופן. בכלל אני מתרחק מרעיונות היוצאים ממוחותיהם של בני אדם. אני טוען שהיחסי והזמני אינו יכול ליצור את האבסולוט את המוחלט ועל כן בהכרח התוצר חייב להיות שגוי (בדיוק כמו שדבר יחסי וזמני כמו האדם יצר את הדבר האבסולוט המוחלט אלוהים) ורק ימיט אסון על האנושות. זהו עד כאן להבוקר. אני יוצא ליום עבודה חדש יחד עם זריחת השמש על מנת להשיג את לחמי בכוחות עצמי כנאמן לדרכי לשמור על עצמאותי המלאה. אני מאחל לחברים לעבור את היום שזה עתה נולד שיעבור עליכם בנוחות האפשרית עם מספר הנאות ובעיקר בהרגשה כללית טובה. אחזור לכאן בערב לסכם את היום שעבר עלי ואולי לשתף אתכם בהגיג כלשהו במידה ויהיה כזה שארצה לשתף... יום טוב ומהנה אסף

הרברונן

New member
אני די מרחם על המאמינים שכל מטרתם

מסתנכרנת לחיים שאחרי המוות וודאי שאני מאמין בחיים שאחרי המוות, וודאי שאני מאמין שהם שונים במהות ממה שיש כאן, וודאי שאין אני מבין את טיבם, וודאי שלא אנסה להוכיח את הבלתי ניתן להוכחה - עצם קיומם, אבל, כן אומר כי ה"כלא" בו שרוי האדם נכון גם לתפיסות ניהיליסטיות ולא רק לתפיסות ערכיות מכוננות. שהרי, בסופו של דבר, ההדוניזם גם הוא משאיר טעם רע בפה. סיפור חיינו אינו זה הנצפה על ידינו, אלא זה שאנו יוצרים, כל אחד לפי עניינו. כל פסיכולוג מתחיל יאמר שתחושת מיצוי עצמי, היא התחושה המשמעותית שיש לאדם, וזו לא יכולה לבוא מתוך בטלה אלא מתוך עשייה. אריקסון דיבר על הפיכת הנרטיב הכללי במציאות התרבותית בה אני חי, לסיפור שבו אני הגיבור. תאמרו, אין לנו חפץ בכך? אומר: אולי, לטווח קצר, אבל לטווח ארוך זה לא מחזיק מים. זה הרי החידוש האקזיסטנציאליסטי ופיתוחו בעולמנו הפוסט מודרני. יש משהו פנימי שקורא לנו מבפנים להשאיר חותם, וליצור מורשת. כלשהי. אולי לא תמיד יש לנו את המילים לומר זאת, אבל זה תמיד נמצא שם. והשאלה היא מהו המתווה בו יש ללכת כדי להפוך את עצמנו לגיבורים של סיפורי חיינו. ועוד קטנה בענייני העולם הבא: במשנת החסידות מתוארות הנשמות שהגיעו כבר לעולמות עליונים כמסתכלות על המציאות שלנו, השבורה, בתחושה של החמצה קצת: כי רק פה אפשר לשנות, אבל לא שם. את העוגה נקבל שם, השאלה היא אם אנחנו מכינים אותה כאן או שנקבל מן המוכן. ושאלה מקדימה לכך היא - מה עדיף: לקבל מן המוכן או להכין את המקובל??? שפע אושר וכל טוב, רונן

hikok

New member
יש כאלה

יש כאלה שמטרתם חיים שאחרי המוות ויש כאלה שמטרתם חיים לקראת המוות גם אלו וגם אלו חיים כאילו , שורדים חיים ליד החיים באהבה סיגל

EdisonGirl

New member
אך אם בנ"א מצליחים לדמיין >

את האבסולוטי, יש סיכוי להסיק מכך שיש אבסולוטי (ופשוט אין לנו הוכחות לכך). הרי מושגים שאיננו מכירים, אם יש כאלה, אם לנו אפשרות אפילו לדמיין אותם או לחשוב עליהם. בנוסף, הרי משהו מוזר קורה בתחום הדמיון; אנשים מדמיינים דברים הנראים דימיוניים לחלוטין ומצליחים ליצור אותם. אם נביא אדם מהעבר הרחוק אל ההווה שלנו הוא יהיה המום! מי בכלל תיאר לעצמו שאי-פעם אפשר יהיה לקחת כמות גדולה של אנשים (כ-400 איש) ממקום למקום דרך השמים! מי תיאר לעצמו שדף שנמצא אצלך יוכל להיות מועתק במדוייק תוך דקות למישהו שנמצא מעבר לים? מי תיאר לעצמו שיוכל לדבר ולראות מישהו מבלי להיות באותה העת לידו? והרשימה עוד ארוכה. אנחנו טסים לעבר הדמיון, ומגשימים אותו אט-אט. אם כן, אולי מה שהדימיון אומר לנו בכל זאת יכול להיות נכון...

conatus

New member
אתי.ג

אמר שפינוזה (אשר למד את תורת הסוד) על תורת הסוד היהודית - היא תורת הקבלה - "הבל הבלים". אני, מאמין לו.

הרברונן

New member
אם הקבלה אכן היתה מה שמוצג

באתר הזה, אני עכשיו מבטל את החרם על שפינוזה... כל טוב, רונן

lmatan1

New member
אסף המכונה קנטוס תלמיד שפינוזה.

אם היית מבין עשירית ממה שאמר שפינוזה דיינו. אתה בסך הכל דוחה את האשפוז שלך. החכמה הזאת היא לא המצאה של שפיכוזה זה כתוב בתנך ומיחסים את המשפט הזה, לשלמה המלך המכונה קהלת ציטוט.הכל הבל ורעות רוח אז במקום להאמין לחיקוי כדאי שתאמין למקור. בוא אני אגלה לך סוד. תורת הסוד חסומה לאנשים שמחוברים לזיוף. אל תתלהם תשתמש בשכל המוגבל שלך בתבונה אתה לא יותר מאשר עוור לאמת ועל תצטער על כך אתה בחרת מדעתך ושכלך להיות שם.

Eti G

New member
רוצה לחיות כמו בת יענה

ולטמון ראשך בחול? זכותך המלאה רק אל תעביר ביקורת על משהו שאתה (וגם שפינוזה) לא מבין בו דבר

almanach

New member
היכן נמצאת המטרה הנעלית:

השאלה שלי היא: האם היית רוצה באמת למצוא משמעות לחיים, וכמה היית מוכן "לשלם" עבור זה. אם כן. אומר לך שאינך מחפש נכון, כי דרך המחשבה אכן לא תמצא את התשובה. אתה צריך ללמוד להשתמש בחלקים אחרים של המערכת הנפשית שלך, אשר מכילים את הרגשת המשמעות. לא אכנס לפרטים. אני רק אוסיף את ההודעה הבאה למי שמחפש.

almanach

New member
היכן מתחילה הדרך

היכן מתחילה הדרך הנכם מוזמנים להרצאה בנושא: הפסיכולוגיה של התפתחותו האפשרית של האדם האדם כפי שאנו מכירים אותו, הוא ישות בלתי שלמה מדי יום מוצא עצמו מול התמודדויות שונות ומגוונות, ומול הצורך לפתח איכויות וכשרונות פנימיים, אך ברובם נשארים אלה בלתי ניתנים להשגה ואין באפשרותנו לפתחם ללא עבודה מודעת. הפסיכולוגיה של התפתחותו האפשרית של האדם חוקרת אותו לא כפי שהוא, אלא כפי שהוא יכול להיות, מבחינת הכשרת האדם לפעולה במטרה להגשים את האידיאלים הנעלים ביותר שהוא מסוגל להם. מהי עבודה מודעת? ומה עומד בבסיסה של הדרך הרביעית? פרטים ניתן לקבל בכתובת [email protected] הכניסה חופשית

conatus

New member
שלום almanach

הפכתי בדבריך וראיתי כי טענת את הטענה הבאה : "...האדם כפי שאנו מכירים אותו, הוא ישות בלתי שלמה... ומוחי מרמז לי כי אתה אדם, כלומר על פי דבריך ישות בלתי שלמה המצהיר על עצמו (מאחר ואתה אדם והצהרתך עוסקת באדם) שהוא ישות בלתי שלמה. ואם כך הרי שאין כל היגיון שאאמץ את דבריך מאחר ואי השלמות אינה פוסחת על דבריך ועל רעיונותיך ואם כך אני פשוט מעדיף את אי השלמות הפרטית שלי כאדם על זו שלך...

אולי אתה הוא מצגת השווא?

קל מאד להטיל את חוסר המשמעות של חייך על הגורל, על המזל, על החיים. קל מאד לגלוש לאפטיות, לפטליזם ולניוון רוחני בטענת "הבל הבלים הכל הבל". החיים הם מה שאתה עושה מהם. באם הם חסרי משמעות, צור להם משמעות. באם הם חסרי ערך, מצא להם ערך, הצב להם יעדים הפוך אותם למועילים. הפארקים מלאים בכאלו שהחליפו את את אנושיותם בבקבוק יין אדום, קוראים להם הומלסים. יעקב.

conatus

New member
יין אדום יבש

באיזו זכות אתה משייך לי דברים שכלל לא אמרתי ואפילו לא רמזתי להם. מהיכן בדיוק הבאת את עניין הטלת חוסר המשמעות של חיי על הגורל (כלל לא הזכרתי בדברי גורל) או על המזל או על החיים. מי דיבר על אפאטיות מי הזכיר פאטליזם ובאיזו תואנה ותירוץ אתה משייך למי שאומר את המשפט "הבל הבלים" ניוון רוחני. ובהמשך אתה גם טוען שלוגמי יין אדום מחליפים את אנושיותם ונזרקים על ספסלים. שמע, דבריך מלאים בארס גלוי (אינך מתאמץ כלל להסתירו) המופנה כלפי הדברים אשר כתבתי. אשיב לך כך : המנוון משנינו זה דווקא לא אני כי אם היית דורש באמת בדברי היית רואה שאכן יצרתי להם משמעות בצורה של לא ליצור כל משמעות ולעשות מהחיים כלום כי אני מאמין שהכלום ערכו רב מאשר משהו וזהו היעד המרכזי בחיי וכמובן הערך העיקרי וכך בדרך הזו החיים מועילים לי כפי שלא הועילו לי מעולם. בקשר להארתך לגבי יין והומלסים ובכן צר לי לאכזבך כי לוגמי היין האמיתיים הם דווקא לא ההומלסים אלא אנשים מהשורה הנהנים ממשקה מענג זה...

צר לי באם נפגעת

אין דברי מכוונים נגדך אישית בשום פנים ואופן. נתקלתי ביותר מדי נסיכים המתהלכים בתחושה שהחיים רימו אותם, עד שזה עושה לי בחילה. אני מאמין שהחיים זה סך כל בחירותינו, ואם בחרת בכלום, ואתה שלם עם בחירתך, תהיה דרכך ברוכה. גם אני אוהב להתענג על יין יבש או אחר, רק דומני שהמחיר שאתה מוכן לשלם עליו הוא מופקע. ושוב קבל את התנצלותי. יעקב.

ל נ צ ח

New member
היין שלך מחליף נצח אה? ../images/Emo188.gif

אז ראה מה שהנצח שהוא האלוהים אומר לך על כך: ישעיה ה (כ) הוֹי הָאֹמְרִים לָרַע טוֹב וְלַטּוֹב רָע שָׂמִים חֹשֶׁךְ לְאוֹר וְאוֹר לְחֹשֶׁךְ שָׂמִים מַר לְמָתוֹק וּמָתוֹק לְמָר: (כא) הוֹי חֲכָמִים בְּעֵינֵיהֶם וְנֶגֶד פְּנֵיהֶם נְבֹנִים: (כב) הוֹי גִּבּוֹרִים לִשְׁתּוֹת יָיִן וְאַנְשֵׁי חַיִל לִמְסֹךְ שֵׁכר: כן,כן הוי גבורים לשתות יין ואנשי חיל למסך שכר (כג) מצדיקי רשע עקב שחד וצדקת צדיקים יסירו ממנו: (כד) לכן כאכל קש לשון אש וחשש להבה ירפה שרשם כמק יהיה ופרחם כאבק יעלה כי מאסו את תורת יהוה צבאות ואת אמרת קדוש ישראל נאצו: כן,כן ידידי, עונש על ש: את אמרת קדוש ישראל נאצו בדיוק! וזאת, כי מאסו את תורת יהוה צבאות ואת אמרת קדוש ישראל נאצו

הכל בסדר אבל לָמָה לצפות

תרקוד כאילו אף אחד לא מסתכל תשיר כאילו אף אחד לא מתבונן תחיה כאילו אין מחר ותאהב בלי לחשוב על הכאב שיבוא אחר-כך

למעלה