החיים כמבחן

החיים כמבחן ../images/Emo32.gif

פתאום ישבתי וחשבתי לי שכן אנחנו במבחן יומיומי עצם היותנו פה וכולנו בקלחת יחד ולבד ילדים הם שאלה מכשילה לפעמים ואני אוהבת להסתכל על זה כעל מבחן לפעמים כשעושים מבחן בבית ספר נותנים לעשות אותו עם ספר פתוח אבל אז מפספסים את כל הלחשושים שיש מסביב אני אישית העדפתי תמיד לעשות מבחנים בהעתקות לומדים טוב יותר גם מטעויות למה אני כותבת את זה לפעמים יש לי תחושה פה בפורום שיש בנות שהולכות לפי הספר לא מסתכלות לצדדים לא בודקות מה קורה אם הילד אלא מה שכתוב בספר אין לי שום ביקורת ואין לי שום כוונה להצתדק או להתנצל זה סתם הרהור של הלב תודה שהקשבתם

cookie1

New member
הן דווקא נראות לי המיעוט

לי יש תחושה שהרוב כאן הן אמהות שזורמות עם הילד, מסתכלות, בוחנות ומצרפות את כל הנתונים גם לדברים הכתובים. קשה לי להצביע על מישהי שהספרים הן המדריך שלה. אולי אני טועה ???

מתרגשת

New member
מסכימה עם איילת בנושא של רוב האמהות

ואל לנו לשכוח שרבות מן האמהות הולכות לפי הספר כי הן לא מכירות דרך אחרת או שמא מפחד מסוים כי להן זו פעם ראשונה שהן אמהות ולא סומכות על אינסטינקטים... ויש לקחת בחשבון מה שכל אחת מביאה מהבית (או מחסור בבית) בדרך כלל אמהות חדשות נוטות או לשמר מה שהן למדו בבית או לעשות ההיפך ממה שהיה בבית מסיבות השמורות עימן.... וזו דעתי בלבד

אור100

New member
אולי את מתכוונת לזה שרוב החוויות

פה הם חוויות כיפיות עם הילדים ואין יותר מדי דיונים על תקופות קשות, דכאונות, חוסר שעות שינה, וכו' וכו' וכו'. דווקא גם לי יש תחושה שהמשתתפות ממש לא מתנהגות כמו בספר.

shirka

New member
מסכימה עם לימור ואיילת...הרוב פה

לדעתי זורמות עם הילד...

dafgol

New member
הנה ההרהורון שלי.....

כל אחת\ד פה מתייעץ משתף שומע רופא אחות קורא ספר משווה...בסופו של דבר לדעתי צריך לזרום עם הילד....עם כל הכבוד לכל העולם ואחותו.....אני בתור אמא של בר יודעת מה הכי טוב לו , וכל אחת\ד פה יודע\ת מה הכי טוב לילד\ה שלה.וגם לוקחים ת'אחריות. גם אם זה לא תמיד מתאים למה שכתוב בספר , ואפילו גם פה בפורום. מה שנכון לגביי תינוק אחד לא חייב להתאים לתינוק אחר. ( אני הרגשתי את זה במיוחד כשסיפרתי שאני מתחילה לתת לבר מיצים ורסקים בגיל 4 חודשים ). העיקר שהבייביס שלנו יהיה בריאים ומאושרים

talsh

New member
כמבחן

אני דווקא חושבת שכל אמא שמסתובבת פה איתנו, שומעת דיעות שונות ומגוונות לגבי כל דבר. רואה שכל אמא מתנהגת קצת אחרת עם ילדה/תה. יודעת שכל ילד הוא שונה ורואה שאין באמת דרך אחת בלבד שהיא נכונה. לי נדמה שזו כבר התחלה של חשיבה עצמאית
וחוצמזה מי צריך ספרים כשאפשר לשאול כל דבר בפורום
(נשבעת שקניתי איזה שניים אבל תום לא רוצה לקרוא אותם...)

טוטי30

New member
על הנושא הזה יש סקר עכשיו בראש הדף

לא יודעת אם הצבעת או לאו, אבל 35 כן הצביעו ודווקא מסתמן שרוב המשתתפים (שהצביעו לפחות) שואבים מידע מכל הבא ליד, שוקלים ובוחרים מה שמתאים להם... שאלת הסקר - ליתר דיוק היא: מאיפה אתם שואבים מידע וחיזוקים לגבי התפתחות וגידול הילדים? מחר הסקר מתחלף כבר - מי שלא הצביע מוזמן להשפיע!!!! הצביעו כאן

ענתש

New member
ג'סי - מעתיקה במבחנים ?? ../images/Emo8.gif

האמת קראתי איזה 3 פעמים וכל פעם הבנתי משהו אחר ממה שכתבת. אז המחשבות שעלו אצלי בעקבות הקריאה הן (ואולי הן לא קשורות באמת למה שכתבת בכלל ?): קודם כל דווקא מבחן זו לא המילה שהייתי מתארת את זה... אני בן אדם ששונא לדחות סיפוקים ולכן מבחן בעיני הוא דבר נהדר - מהר מאד את יודעת אם צדקת או טעית. נכון או לא נכון... להיות אמא זה מאד שונה, קודם כל יקח שנים עד שאני אדע אם צדקתי או טעיתי, חוץ מזה זה קצת מבחן עם "שאלות פתוחות" במובן הזה שצריך לנמק את התשובה כדי לראות אם היא בכלל היתה שגויה מראש (או במילים אחרות - צדקתי או טעיתי זה עניין מאד סובייקטיבי). חוץ מזה - אין מועד ב'. לגבי ללכת לפי הספר - טוב, לא יודעת למה את מתכוונת. יש דברים שבהם אני מאד נוקשה ולא מתפשרת וכן הולכת לפי הספר - ראי מקרה בטיחות באוטו (נגה החזיקה את הצואר שלה מצויין בגיל חודשיים והיא מפותחת מאד מאד מוטורית - אז בגלל זה אני אקח סיכון ואהפוך לה כיוון עם הכסא בגיל שנה ?) וגם בכל הנוגע לאכילת מוצקים שאני ידועת שזה נושא שבו אנחנו לא מסכימות... היה חשוב לי כן ללכת לפי הספר כי בעיני לחכות עוד כמה חודשים, למרות שהילדה מתה לחטוף כבר אוכל מהשולחן, שווה לי את כאב הלב שיגרם לי אם אני אגלה שהיא אלרגית פתאום - וכן, אלרגיה מחמירה ככל שנחשפים אליה מוקדם יותר ולפני שהגוף "בשל" לזה. אבל בהרבה מקומות אני גם זורמת עם התחושה והאינסטינקטים שלי - להרים בידיים, להניק עד גיל מבוגר (עד הצבא כמו שזה נראה כרגע
) ועוד הרבה דברים אחרים... בקיצור - אני לא חושבת שיש בן אדם בעולם שקורא איזה ספר והולך לפיו (סליחה, אולי חוץ מכמה אנשים שחיים לפי התנ"ך
, זה של אלוהים, לא זה של ד"ר בר אני מתכוונת...) שום דבר לא שחור ולבן. נ.ב: בחיים שלי לא העתקתי במבחן מתוך אידיאולוגיה טהורה. לא מתכוונת להתחיל עכשיו - ובטח שלא חושבת שזה קשור לאיזו שהיא גמישות בדרך החיים...

tonti

New member
גם אני אף פעם לא העתקתי

אבל אני כן הולכת לפי איזשהו ספר

למעלה