החיים יפים

טנטרי

New member
החיים יפים

שלום אנשים יקרים, כ"חופשי" טרי (3 שנים) אני עדיין מרגיש שאינני שיך לא לעולם הדתי ולא לעול החילוני. מצד אחד, זה נחמד, כי זו המשמעות האמיתית של חופש, היכולת לא להיות "שייך" למסגרת מסויימת. מצד שני, זה לפעמים קשה (בעיקר כשמחפשים בת-זוג). אצל ה"דתיות" אני פסול כי אני נהנה מכל עבירה (שבת, יום כיפור, חמץ בפסח ....). יש כאלו שמוכנות להתפשר על חילוני שישמור שבת וכשרות אבל אני לא כזה. אצל ה"חילוניות" אני קצת "מפגר חברתית". אני לא מכיר את כל השירים. אני "מוסרי" מידי. אין לי הרבה נסיון ... בקיצור, דוקא הפורום הזה נשמע לי מקום מעניין, כי יש בו אנשים שעברו את החוויה שלי. אז נשתמע ...

טוב

New member
ברוך הבא טנטרי חביבי

אז אין לי מה להוסיף אחרי שהגדרת יופי "הפורום הזה נשמע לי מקום מעניין, כי יש בו אנשים שעברו את החוויה שלי". צודק במאה אחוז. עכשיו תתרווח ותקבל כוס חלב (דיברו על סרטים, אז אני מושפעת מ"ליאון"). חלוץ סנדליך מעל רגליך, ופרוק את אשר על ליבך: מי אתה, מאיזה רקע דתי, וכו´...

טנטרי

New member
"ליאון"

אני שמח לראות שיש פה אנשים עם טעם טוב בסרטים. ועכשיו שהחלב ניגר מפי אני יכול לספר קצת על עצמי: אני ירושלמי מרקע דתי-תורני (בית ספר נעם וישיבה תיכונית). בן יחיד. מכאן נבעו רוב צרותי בעבר והרבה אושר בהווה. כיום אני חופשי לטעות, חופשי לסלוח, חופשי לטעום, חופשי להריח, חופשי לגעת, חופשי לראות ... חופשי לעצב את עצמי כל יום על פי החזון היומי שלי. מה עוד מעניין אתכם ? ואיך אני יכול ללמוד קצת עליכם בלי לגלוש אחורה ?

J u s t y

New member
היי... גם אני למדתי בנעם... ../images/Emo63.gif

קצת אחריך (אני בן 24) בכל מקרה ברוך הבא!!! אני לא יכול להציע לך כיבוד, אני בדיאטה...
אבל אני רואה שכבר הסתדרת...

טוב

New member
טוב, אני רואה שאתה כבר "מקובל" פה,

ולגבי שאלתך איך תוכל ללמוד על מקצת האנשים מבלי לדפדף אחורה, פשוט מאד: למעלה בפס האפור יש תג של "מאמרים", הכנס לשם ומצא חלק מסיפורינו ב"מי אנחנו". אתה יכול גם לספר את סיפורך אתה, ואלי ישמח להוסיף אותו.

טנטרי

New member
בשר בחלב ?

האמת, ניסיתי ולא אהבתי (כמובן שיש עוד אלפי מאכלים ...) ברשותכם אני אוכל קודם את ההמבורגר ואקנח בעוגה עם חלב. תודה לשניכם על קבלת הפנים הטעימה. "אחר" זה על שם ה"בשר הלבן" ?

אחר

New member
ה´ ישמרנו../images/Emo5.gif

מה מלמדים אותכם שם בישיבות הסרוגות? "אחר" הוא שמו של התנא אלישע בן אבויה לאחר שהלה התפקר... ואולי כדאי שתנסה שוב |עם הבשר והחלב|, כמו שנאמר: "מי שלא אכל צ´יזבורגר לא טעם המבורגר אמיתי מימיו". ברוך הבא

טנטרי

New member
אופס איזה ../images/Emo163.gif

התבלבלתי. התכוונתי ל"דבר אחר", שזה חזיר לא ?

טנטרי

New member
../images/Emo24.gif תודה

מי שמושיט לך יד אחת הושט לו גם את היד השניה (ישו, לא?)

היי טנטרי וברוך בואך...

את הפיגור החברתי אנחנו מדביקים בשלב כלשהו ובעניין המוסר, אין דבר כזה "מידי". גם אצל החילונים יש הרבה אנשים מוסריים...אני לא יודע באיזו חברה אתה מסתובב.... אתה מוזמן להשאר איתנו כאן.

טנטרי

New member
תודה

ובנוגע למוסר התכוונתי לדברים ה"דתיים". אתה יודע "רכילות", "קימה לזקן" ... חס וחלילה לא שאין חילונים כאלו ולא שאין דתיים שמתנהגים הפוך, אבל המקום שבאתי ממנו חינך למצוות הללו, שהן מה שניקרא "מוסר פרווה" (כלומר שהם יותר נתונים במחלוקת. התקשורת למשל בנויה על רכילות וכולנו צורכים אותה ...) בעצם אני חוזר בי, איש איש ודרכו ....

yudyud1

New member
היי טנטרי

כן, גם אני מרגיש כך. האם כל אחד שעושה את הצעד הזה מרגיש "תלוש", לא שייך לא לכאן ולא לשם??? ביי

טנטרי

New member
אני משער

שבהתחלה כן. רק שאצלי ההתחלה קצת ארוכה ... אחר כך, נטמעים. אז אני מאחל לך ולכל בית ישראל הטמעות מהירה. ונסיים בפסוק: "עוד ניטמע בהרי יהודה ובחוצות ירושלים ..." (אם כי חוצות תל אביב נשמעות לי מקום יותר שווה להטמעות)

almog4

New member
יש דברים שלעולם תהיה שונה

בהם מ"החילונים". לך יש ידע מסויים, עברת חוויות מסוימות, האישיות שלך עוצבה מגיל צעיר באופן מסוים. זה לא דברים שאפשר למחוק אותם סתם כי רוצים ואם תשאל אותי- זה לא בהכרח דברים ששווה למחוק. אני- לא הייתי רוצה למחוק. מצד אחד מתאים לי המקום שממנו אני מגיע, עם העמדות, הדיעות והידע. ומצד שני (דווקא בגלל זה) אני גאה בבחירות שעשיתי בחיים. אילו היה לי ילד, הייתי רוצה שהוא יידע את כל מה שאני יודע, יבוא מאיפה שאני באתי- ואז יוכל מתוך ידיעה לבחור בדרך הנכונה (=החופשית). ברור לי שזה פרדוקס, כי בשביל שהילד שלי ידע את היהדות על בוריה ועל שורשיה- הוא צריך להיות דתי, ולא הייתי רוצה שהוא יהיה דתי. אלמוג
< אילו היה לי כוח הייתי יוצא לשוק הייתי מכריז ואומר שבת היום לה´ >

למעלה