החיים הטובים . . . .

redroze

New member
החיים הטובים . . . .

היום הלכנו לקחת את האומגה, הרכב פשוט מדהים, למרות שהוא היה קצת מוזנח ולא זז חודשיים ויש קצת שריטות אבל מנוע חזק מאוד, הרגשה בטוחה . . . אני עדיין טוען שהאוטו הוא ייבוא אישי מכיוון שהדגם 2,500 V6 לא יובא לארץ אלא רק 2 דגמים יש בארץ cd 2,500 (ביזנס) סמ"ק ו- V6 3,000 סמ"ק, בחיים לא שמעתי על V6 2,500 סמ"ק בארץ (!!!). עוד גיליתי שהרכב לא cd (גימור רגיל) אלא elegance שזה הגימור הכי גבוה שיש וגם יש באוטו הזה את כל האיבזור שניתן לרכוש- גלגלים 17´´, סאנרוף (ההמצאה הזו פשוט מדהימה), בקרת שיוט, ריפודי עור, רדיו, קלטות, דיסק (כולל צ´ינגר מובנה של 4 דיסקים) וכו´ . . . . האוטו הגיע בשלום הביתה ואז התחלתי להבריק אותו, מבחוץ ומבפנים ולבסוף גם וקס (לקח לי משהו כמו 3 או 4 שעות), עכשיו האוטו נראה כמו חדש . . . redroze, מצחיק לחשוב שעד לפני שבוע הייתה לנו קורולה
. . . .

עתיד18

New member
אין מה לחשוב יא מצחיק

מה סיומת לוחית הרישוי שלו ? 15 ? 00 ? מה רשום ברשיון הרכב ? יבוא אישי ? אם שתי התשובות לפרטים האלו זה yes yes yes yes yes אז הוא יבוא אישי אם אין לו את אחד המספרים המצויינים מעלה בסוף הלוחית ואם ברשיון הרכב לא רשום "יבוא אישי" אז הוא לא יבוא אישי !! זהו...אין פה משחקים בקקי

sronis

New member
מזל טוב, אבל מה אתה חושב שזה

מנוע ה-2500 cd? זה בסה"כ רמת גימור. המנוע הוא אותו מנוע V6. רוני

שי ©

New member
תתחדש ../images/Emo70.gif

ורוני צודק, כל האומגות 2.5 הן בעלות מנוע V6. שי

מזל"ט... ושאלה

אני זוכר שסיפרת שקנית אותה אז בדרך משהו מכירה פומבית... אכפת לך לספר שוב איפה איך ובכמה? (ושוב מזל"ט על האומגה) רוני, שמת למצוא אוטו ראשון, אבל לא יכול כרגע לקנות מסטיק.

redroze

New member
תודה

שנת 2000, V6 2,500 סמ"ק , 30K ק"מ, 115K ש"ח. אני מעתיק את ההודעה שפרסמתי פה לפני שבועיים: אחרי 8 שנים הגיע הזמן להחליף את הקופסת שימורים היפנית שלנו, הרבה דמעות, כולם אוהבים וקשה להיפרד אחרי 8 שנים של שרות נאמן ביותר ללא כל בעיות. כבר כמעט חצי שנה שאנחנו מדברים על להחליף, הדילמה הייתה אם ללכת על עוד משפחתית או לעלות רמה אחת למנהלים, הרבה הצעות זרמו (כולל ליסינג) ולבסוף הוחלט כנראה לוותר על מכונית המנהלים מכיוון שפאסאט ממש לא בא בחשבון (וגם לא מצאנו הצעות טובות), אני ואבא שלי מאוד רצינו 406 אבל לא מוכנים לשמוע את השם פיג´ו בבית הזה בגלל עבר גרוע מאוד עם ה-104 (אם אני לא טועה) ולך תסביר לאמא הפולניה שהיום פיג´ו זה לא מה שהיה פעם (איזה משפט נדוש) . . . . אז החלטנו לחכות לפסח ל"אוטומטור" ולהשקה של הטויוטה קורולה החדשה בגלל הביקורות המצויינות והחיבה המשפחתית לטויוטה (יש עוד 3 קורולות במשפחה). ביום שישי שעבר אבא שלי הראה לי רשימה של מכוניות שמועמדות שבוע הבא (הזה) למכירה פומבית (המכוניות שייכות לאנשים שפשטו רגל), הבולטות ברשימה היו הוולבו s60 והאופל אומגה אז החלטנו לתת הצעות על שניהן (המחירים היו מאוד מצחיקים), אז היום אבא שלי הלך למכירה הפומבית ונתן גם הצעה על רובר 600 נחמדה. ולבסוף קנינו את האומגה !!! 115,000 ש"ח- מחיר מצחיק בשביל אומגה 2,500 סמ"ק cd שנת 2000 עם 30,000 ק"מ, כשהיינו בלונדון השכרנו רכב וקיבלנו גם אומגה אז אמרנו שאנחנו צריכים כזו בבית אבל המחיר שלה היה בעננים בשבילנו אז. ההצעות של הוולבו הגיעו כמעט עד המחירון (אנשים ממש פראיירים), הייתה גם פיג´ו 206 חדשה לגמרי שהגיעה כמעט עד המחירון. אז הגיע הזמן למכור את הטויוטה קורולה (פרסמתי כבר בלוח), קשה לי להאמין שיש למישהו קורולה יותר שמורה בארץ משלנו, ואין לה שום בעיות חוץ מפעם אחת שאוטובוס נכנס בה ברוורס בחניה וריסק את הדלת וגלגל אחד נעקר מהמקום (אל תשאלו אותי איך) אבל לא נגרם שום נזק לשלדה והכל עבודת פחחות (נראת כמו חדשה חוץ מהסריטות שאני ואמא שלי עשינו). אז לבסוף לא נשארנו עם משפחתית ולא קפצנו רמה אחת למנהלים אלא 2 רמות למכונית שאני לא מתבייש להשוות אותה ל-A6 ואפילו היא נכנסת לקבוצה של BMW ומרצדס c. אני רק אוסיף תיקון קטן- התברר שהיא בסוף elegance ולא cd. היום זו הפעם הראשונה שהלכתי למגרש מכוניות, זה נמצא איפשהו בשומקום (גבעת שאול נראה לי, זה 5 דקות מהדר יוסף), את המודעה אבא שלי מצא בעיתון "גלובס" ואם תרצה אני אפרסם טלפון של המקום, יש שם הרבה מכוניות ומה שטוב זה שאתה יודע שזה לא "טרייד אין", אלא אנשים שמחוסר ברירות לקחו את הרכב שלהם וכמעט כל רכב עומד משהו כמו חודש או חודשיים בלי שיגעו בו (האומגה הייתה מכוסה בשכבה עבה של אבק!!!) . . . עכשיו כשהגענו התבררו לנו הרבה דברים, אבא שלי כנראה לא רואה טוב- הוא אמר שיש 30K ק"מ והיה על השעון 62K!!! אין ספר טיפולים, האוטו היה מוזנח מאוד (גם מבפנים) וכל זה בגלל שלא מרשים לך להיכנס לאוטו או לקחת אותו לבדיקה עד שאתה לא משלם עליו (ההורים שלי הלכו לשם ביום שני שזה היה יום לפני שבאנו לתת את הכסף ולא נתנו להם להיכנס לאוטו!!!). אבל היו גם דברים טובים שמצאנו, האוטו מצויין (הכי חשוב), הרמת גימור לא cd אלא elegance וזה מאוד משנה מכיוון שנסעתי על 2 הדגמים (בדיוק גם אותם שנים) ויש הבדל גדול באיבזור כפי שכתבתי בהודעה הנ"ל.

sronis

New member
מה?? לא נתנו לכם להכנס לאוטו?

אין ספר טיפולים? האוטו היה מוזנח?? לא מרשים להכנס לאוטו או לקחת לבדיקה עד שאתה משלם???????????????????????????????????????. בחיים, בחייייייים לא הייתי קונה כזה דבר. רוני

kitt

New member
רוני, זה הסיכון והסיבה למחירים

נמוכים בקניה במכרזים, אתה לא יכול לבדוק את המכונית לפני הקניה.

itzik93

New member
אני מסכים לגמרי עם רוני - ומוסיף:

בחייייייים לא הייתי קונה אוטו שאי אפשר להיכנס או לשבת בו לפני הקניה... בטח שלא האומגה המדוברת (עם כל הכבוד לרכב ולבעל הרכב). עכשיו תבין - המקרה עם האומגה הוא מקרה די פשוט: האוטו המדובר (אומגה 2.5 V6 CD אוטומטית דגם ביזניס) נעמדת במחיר מחירון של 135,000 שקלים חדשים. מצב השוק העגום וחוסר הביקוש לאומגה בפרט רק יכול להוריד אלפי שקלים מהמחירון... בוא נגיד שאוטו כזה יכול להימכר בקלות ב 120-125 אלף ש"ח במקום 135K ש"ח. אתה יודע מה, תחזית אופטימית: 130K ש"ח. לדעתי, לקנות "חתול בשק" (ועוד כזה) ב 115,000 ש"ח, שהם כ-15K פחות (במקרה הטוב) מהמחיר הריאלי של הרכב בשוק (שגם ככה גבוה, כי זה רכב יוקרה) הוא לא מציאה גדולה בכלל. אני היית מתפשר במודל או בכל דבר אחר, רק בשביל השקט הנפשי שאני יוכל לראות, לנסוע ולבדוק את הרכב בעצמי לפני הקניה - זה לדעתי/מבחינתי שווה את ההפרש. דעתי האישית בלבד. איציק

redroze

New member
איפה כל התוספות ??????

זה elegance ולא cd !!!!!!! זה תוספת של בין 5K-10K !!!!!!!! אתמול נכנסתי לאתר של אופל והסתכלתי על "איבזור" וכל דבר שהיה עליו מינוס או "אפשרות" יש לנו, אין דבר כזה תוספת לאוטו הזה שאין לנו (גלגלי מגנזיום, צ´ינגר מובנה של bose (אם אני לא טועה), סאנרוף, רדיו דיסק וקלטות, מזגן מפוצל עם מערכת חכמה שאני לא הבנתי בדיוק מה היא עושה עדיין, 4 רמקולים וכו´ . . .) וזה לא המציאה אבל עדיין זו הדרך היחידה בשבילנו להשיג רכב בסדר גודל של האומגה במחיר של משפחתית קומפקטית, למה כמה עולה 307 חדשה עם כל התוספות שלא מתקרב לחצי מהתוספות שיש באומגה ????? כפי שהזכרתי בהודעה הנ"ל אנחנו חשבנו על 406 או פאסאט וגם אותם בחיים לא היינו קונים חדשות אלא אבא שלי אמר לי בפירוש לחפש שנת 2000 או 2001 וניסינו לקנות כמה אוונסיס ופיג´ו אחת ופאסאט לא היה משהו מעניין וכולם רצו לפחות 125K, אז הנה ההשוואה שהייתה לנו- לקנות אומגה שזה רכב הרבה יותר טוב מה-406 (אני מאוד אוהב את הרכב הזה) והפאסאט יקר וממש לא עדיף על אומגה. תזכור שעד היום נסענו 8 שנים על קורולה ואני בחיים שלי לא דמיינתי שנקנה אוטו בסדר גודל של אומגה (יוקרה סלון), אני כבר התחלתי לשכוח ממכונית מנהלים (406, פאסאט) והתחלנו לחשוב על משפחתיות- 307, 3 חודשים לפני אוטומטור אבא שלי אמר שנחכה לקורולה החדשה בגלל שאז התחילו לדבר עליה כל מני דברים טובים ואנחנו לקוחות מאוד מרוצים של טויוטה !!! אחרי ההשוואה הזו תגיד שזה לא היה צודק ??? גם אם המכונית קצת מוזנחת . . . redroze, מסתבר שאבא שלי מכיר את הבעלים הקודמים של הרכב . . . .

redroze

New member
בקשר למחירים

אומגה cd- 124K אומגה elegance- 137K ויש 8% על ריפודי עור, 1,200 ש"ח על סאנרוף, 4% על חימום למושבים !!!! במקרה הכי הכי גרוע נוכל למכור אותה ב120K-125K ורק נרוויח עליה . . . . גם הרווחנו הפסד על ירידת ערך של משהו כמו שנה שנתיים וזה גם יתרון

עתיד18

New member
אני מסכים עם רוני ואיציק

לקנות רכב בצורה כזאת זאת התאבדות ועוד להתאבד עם 115 אלף שקל ? אני לא רוצה להעליב אבל לדעתי זה ממש טיפשות וטימטום בהתגלמותו !! אבל שוב זאת דעתי - ואני אישית הייתי קונה פאסאט שנת 98 (בלי קשר לזה שבאמת קניתי) שאני יודע מה עבר עליה מיומה הראשון ולא שם 115 אלף שקל על רכב שאני לא יכול לבדוק...עד עכשיו אתה לא יודע מה עבר על האוטו...נכון ? תאחלס יכול להיות שעם כ-ל התוספות, גם קיבלת מכת שאסי, אתה יכול להבטיח שלא ? למה אין ספק טיפולים ? לא מוזר לך שרכב שעבר 60 אלף קילומטר מצוי ללא ספר טיפולים ?, עובד דבר...תחליף את כ-ל הרצועות לדעתי כי רכב שעמד חודשיים שתנאים כאלו (אבק וג´יפה) סביר להניח שהרצועות לא כחדשות, ורצועת טיימינג קרועה תסביר לך יפה מאוד למה לא קונים ממכרזים (התיקון של הראש יעלה לך ים כסף)

redroze

New member
הספר נמצא אצל הבעל הקודם של האוטו

הוא שכח להחזיר את הספר לאוטו לפני שלקחו לו אותו ועכשיו זה שמכר את האוטו יוצר איתו קשר ושבוע הבא יש לנו ספר טיפולים !!! אומרים לך על הרכב הכל (קילומטרז´, ידיים, שנה, תאונות וכו´ ואם הוא משקר אז אפשר לתבוע). אני יודע שמה שאבא שלי עשה זה דבר ממש משוגע וזה הימור אבל עדיין הוא לקח בחשבון שאם האוטו לא ימצא חן בענינו אז תמיד אפשר למכור ובמקרה הכי גרוע ב-120K !!!!!!!! אנחנו לוקחים את האוטו עוד מעט לטסט יחסית מוקדם (אולי נוסיף איזה טיפול במוסך של אופל). . . האוטו נוסע כמו חדש, שום רעשים של מנוע או קרקושים של פלסטיקים ויש לו כ"כ הרבה כח, יש הרגשה כאילו תמיד הוא יכול לתת עוד והוא בכלל לא כמו הפאסאטים החלשות (אני לא מדבר על הטורבו דיזל או על ה-1.8T אלא במיוחד על הדגמים של 98 2.0 ו-1.8 שהיו מאוד מאוד חלשות וכבדות) אלא נותן כח זמין (חזק מאוד) בכל מצב ! ! ! ואני אישית בחיים לא הייתי הולך על פאסאט ובמיוחד לא של שנת 98 (חלש מאוד יחסית לגודל שלו), איך אפשר בכלל להשוות פאסאט לאומגה??? זה כמו להשוות קורולה לווקטרה או 307 לאוונסיס (זה רמות שונות!!!!!). כפי שאמרתי מקודם, זו הדרך היחידה להשיג מכונית בסדר גודל של אומגה עם תקציב של קומפקטית עם קצת איבזור ! ! ! ! !

עתיד18

New member
משפט שאינדיאני זקן אמר לי פעם

מכונית קונים עם הכסף שיש - לא עם הכסף שאין אגב...הפאסאט שלי 98 טורבו דיזל וסבבה אני מקווה בשבילכם שלא תתבאסו מהאוטו ולא תגלו הפתעות ואגב...אם היית נותן לי פיג´ו 307 שאני יודע כל מה שעבר עליה והכל פרוס לנגד עיניי או טויוטה אוונסיס שאני לא יודע מה עברה הבחירה ברורה : 307 אבל זה אני (וגם איציק וגם רוני) אתה (אבא שלך) שונה

redroze

New member
גם אני כנראה שהייתי הולך על 307 אם

אתה משווה אותה לאוונסיס שלא יודעים מה עבר עליה אבל זה הבדל של 2 רמות (אפילו 3 למי שסופר משפחתיות גדולות ולא מנהלים) בין 307 לאומגה (אם מסתכלים מבחינת המחיר) . . . . כפי שאמרתי הטורבו דיזל באמת יש להם מנוע שמתאים לפאסאט אבל לשאר לא . . . והתקציב שלנו היה 115K ולא אגורה מעל ולכן קנינו אומגה 2000 במקום פאסאט שנת 2000 או 406 שנת 2000 ב-130K ש"ח עם קילומטרז´ בערך אותו הדבר . . . . כן ידענו מה עבר על האוטו רק לא יכלנו לעשות לו בדיקה ולכן המחיר נמוך ועושים לו בדיקה עוד מעט ולפי דעתי הקטע של הבדיקה וקצת תיקונים שווה הפרש של 30K-45K . . .

עתיד18

New member
קצת תיקונים ?

חשבתי שהאוטו "מושלם" איך לאוטו כלכך חדש יש כבר תיקונים ? בקיצור - אני מקווה שתהנו מהאוטו, כל אחד וההחלטות שלו...להתאבד על קניה, ואחרי זה לבכות שאכלתי אותה זה לא הקטע שלי, אני מעדיף ללכת על בטוח

למעלה