לך על זה...
בתשובתי הקודמת קצת היססתי שכן לא הייתי בטוח עד כמה אתה בראש של להחליף אזור בעיר. תשובתך חיזקה את השערתי.
לגבי החניה מאחר וקודם גרת באזור הכי בעייתי בעיר (זה וגם צפון ישן) אז כל אזור אחר בעיר יהיה בדיחה בשבילך מהבחינה הזו, וזה כולל גם את פלורנטין וגם את כרם התימנים (עם תו מקומי כמובן).
לדעתי פלורנטין כנראה קצת יותר תתאים לך, אבל מאחר ואיני מכיר אותך זו רק השערה.
הסבר:
כרם התימנים הוא אזור "מעניין" ו"בעל אופי". יצא לי לפטפט לפני שנתיים עם מישהו ששכר שם ושחיפש דירה לקניה (או כבר מצא, לא זוכר), לשימושו העצמי, וכמדומני שהסדר גודל עליו הוא דיבר היה מיליון שקל. מקווה בשבילו שהוא סגר משהו כי היום אפשר רק לחלום להשיג שם משהו במחיר כזה. הוא קרא לזה נווה צדק לעניים - שכן זה קצת מזכיר את נווה צדק, אבל בלי המיליונרים הפלצנים ששם.
היום תוכל לשכור שם משהו קטן (יכול להיות 2 חדרים אבל לך זה עשוי להספיק) באזור ה 3500 ש"ח בערך, וגם בפלורנטין תוכל לנסות לגרד משהו במחיר דומה.
אלו 2 שכונות די שונות. ממה שאני זוכר מהסבריו - הפלוס הכי גדול של כרם התימנים זה המרחק מהים. אתה רק חושב על זה, והופ, אתה בחוף. לו זה היה מאד חשוב. נווה צדק לשם השוואה רחוקה בהרבה.
מאחר ולא רשמת את זה כפרמטר עיקרי (ומי שזה באמת, אבל באמת, חשוב לו - לא שוכח להזכיר את זה) אני לא בטוח עד כמה זה עניין כ"כ מהותי עבורך. זה האזור הקרוב לחוף עם המחירים הכי שפויים בעיר (נו, טוף, באופן יחסי). אם הקטע שלך בחיים זה ללכת לשחות מדי יום בים אז אין - זה מיקום פצצה.
עוד 2 מאפיינים זה קירבה לשוק הכרמל. בוא נגיד שאם אתה רגיל לקנות בסופר או ב am

m (כשאלו מאפיינים של חלקים גדולים בעיר) אז זה לא האזור בשבילך. מאידך, אם לקנות בשוק, בתכיפות גבוהה, עושה לך את זה - אז אין, המיקום מעולה ואז זה פלוס משמעותי. מצד שני, השוק מושך טיפוסים מפוקפקים ולכן אם אתה שוכר דירה שם אז כדאי מאד שיהיו בה סורגים, ורצוי קומה 2 או 3. זה מינוס די גדול, ולכן כדאי שהים יהיה פלוס מספיק גדול כדי לכפר על זה.
מאפיין שלישי של כרם התימנים זו תח"צ טובה מאד, הודות למסוף אוטובוסים גדול שנמצא לידה (מסוף הכרמלית). זה אמנם יוצר מטרד לבניינים הממש סמוכים, אולם אם אתה גר קצת יותר רחוק? זה הופך לפלוס (לא כ"כ בשבילך, כי רשמת שיש לך רכב). כמו כן זה גם לא רחוק מדי משדרות רוטשילד או שינקין.
אממה, אם אתה מחפש בארים אז זה אמנם אפשרי שם, אבל פלורנטין הרבה יותר חזקה במובן הזה. בפלורנטין גרים הרבה יותר צעירים ויש בה שפע של בארים, כך שהיא תזכיר לך במובן מסויים את מה שאתה רגיל אליו במרכז העיר. גם היצע הדירות בפלורנטין גדול בהרבה (זה חשוב בשביל יכולת המיקוח שלך מול המשכיר). היא אמנם כבר לא כ"כ קרובה לים (נו טוב, גם לא יותר מדי רחוק), אבל לא רשמת שזה פרמטר שחשוב לך.
נסה להכניס סעיף לחוזה השכירות שיש לך אופציה לפנות את הדירה לפני תום שנה, במקרה שתגלה שהאזור לא לטעמך. לפעמים המשכיר מסכים לכך (פשוט תסביר לו שאתה בא לנסות את האזור). אם לא תצליח אז אל תתפשר לפחות על אפשרות למצוא דייר חילופי ליתרת התקופה (בהסכמת המשכיר כמובן).