החיים בתל אביב

החיים בתל אביב

שלום לכולם,

אני בן 27, מנהל מכירות בחברת הייטק מצליחה, גר באיזור מכרז בדירת שניים וחצי חדרים יפה עם חניה, 9 חודשים בתל אביב (במקור ראשון לציון).
כל סופ"ש אני יורד למועדונים בצידי הרחוב שלי (דיזינגוף), שותה עם חברים, מדבר עם בחורות לפעמים באות אלי גם הביתה.
הכל טוב ויפה אבל אני מרגיש שחסר לי משהו כי הכל באמת נראה אותו דבר ורוטיני, יושבים, שותים, מדברים על אה ודא, מעשנים וזהו....
מה עוד יש לעיר הזאת להציע?
(התחלתי לעשות יוגה, לרוץ, לרכב על אופניים ולשחות - זה באמת כיף... אבל יש את זה גם בערים אחרות).

חג שמח!

עלה13

New member
מה עושה לך את זה...

היתרון של לגור בתל אביב הוא להיות בה, היכולת להתנייד בה, לעיר יש להציע הרבה.
אומנות, אומנות רחוב, מוסיאונים, גלריות, חוף ים ובעיקר, שד' מהממות וריכוז הגדול בארץ שמכיל כמעט כל דבר שאפשר לחשוב עליו, פלטפורמה שכיף לחיות בתוכה, אכן חלק מהדברים שקיימים תמצא גם במקומות אחרים, לא בטוח בכמות ובאיכות, בכל אופן את התשובה תוכל למצוא אצלך מול האהבות, השאיפות שלך בזוגיות, בפנאי ובקריירה, זה תלוי הרבה באופי שלך ואם אתה טיפוס עירוני, פרוורי, כפרי.
בשביל לקבל תשובה יעזור אם תתן כיוון, אופי הפעילות והדברים שקורים בעיר הוא רחב ומשתנה, לכל תחום סצנה ופעילות משלו, אם בתחום הקולינריה, האומנות, אומנות הרחוב, ולכל סצנה קהילה ואתר, אלפי אירועים מתקיימים בעיר בתחומים רבים.
רעיונות אתה יכול לקבל ב"עכבר העיר", "טיים אאוט תל אביב" וברשת ואפשר להתחיל בגיגול, "מה אפשר לעשות בעיר הזאת" תתפלא כמה רעיונות יצוצו שם.

dw2322

New member
מצטרף

באמת שלא צריכים להסתפק בשתייה בפאב ועישון.
יש לעיר הזו הרבה הרבה יותר מה להציע.

למשל, ביום חמישי האחרון היה יום הסטודנט, באוניברסיטת ת"א, כאשר ההופעות הראשיות היו של אביב גפן ויהודית רביץ. מתנצל ששכחתי להזכיר זאת כאן לפני כן (וחטפתי אתמול על הראש מידידה שלי על זה ששכחתי לספר לה, למרבה המזל היא גילתה אותו בעצמה, וטוב שכך, אחרת הייתי חוטף יותר
)
שבוע קודם לכן היה סופ"ש עם שפע של 130 סיורים או ביקורים בבתים מעניינים.
שבוע קודם היה פסטיבל האוכל טעם העיר.
בחודש הקרוב אמור להיות שבוע הספר, בכיכר רבין.

dw2322

New member
במחשבה נוספת...

יתכן ואתה (עומרי) מיצית את הקטע של לגור במרכז ת"א, ויתכן שלך יתאים לחזור חזרה לראשל"צ. בסה"כ לא לכולם יש אותו טעם, לא כולם צריכים לגור במרכז העיר, ראשון לא רחוקה מדי מת"א, ואם אתה מרגיש שלך, מבחינת טעמיך האישיים, אין ערך מוסף משמעותי ממגורים במרכז העיר אז לגור בראשון יעלה לך פחות כסף, אם כי אני לא בטוח אם הרבה הרבה פחות.
למיטב ידיעתי המחירים בראשל"צ לא שונים מאד מחולון, וחבר שלי גר בדירת 3.5 חדרים נחמדה ומרווחת בחולון שעולה 3500 ש"ח לערך.

עוד רעיון - אולי גם שווה לך לנסות לגור באזור אחר בעיר? סה"כ אתה רווק צעיר ולא מחוייב לאזור מסויים בגלל גני ילדים או בתי ספר.
למשל מונטיפיורי שהזכירו כאן קודם, בשרשור השאלה של tolyz. ל tolyz לדעתי זה ממש לא היה מתאים. לך? אולי. במרחק הליכה יש לך מגוון מועדונים ביד חרוצים, ודירה שם בטוח עולה פחות כסף מאשר דירתך במרכז העיר.
חבל שתשלם סתם כסף על אזור אופנתי (ולכן יקר), אם הוא לא ממש מתאים לך.

תודה רבה על כל הטיפים חבר'ס

אולי באמת אני אעבור למקום אחר בתל אביב,
אבל אני צריך מקום להחנות כי יש לי רכב מהעבודה.

חשבתי על פלורנטין או כרם התימנים, הבנתי שפחות יקר במקומות האלה ויש חניה.
זה גם אווירה אחרת, אולי האנשים שם יותר בראש שלי :)

שבוע טוב!

dw2322

New member
לך על זה...

בתשובתי הקודמת קצת היססתי שכן לא הייתי בטוח עד כמה אתה בראש של להחליף אזור בעיר. תשובתך חיזקה את השערתי.
לגבי החניה מאחר וקודם גרת באזור הכי בעייתי בעיר (זה וגם צפון ישן) אז כל אזור אחר בעיר יהיה בדיחה בשבילך מהבחינה הזו, וזה כולל גם את פלורנטין וגם את כרם התימנים (עם תו מקומי כמובן).

לדעתי פלורנטין כנראה קצת יותר תתאים לך, אבל מאחר ואיני מכיר אותך זו רק השערה.
הסבר:
כרם התימנים הוא אזור "מעניין" ו"בעל אופי". יצא לי לפטפט לפני שנתיים עם מישהו ששכר שם ושחיפש דירה לקניה (או כבר מצא, לא זוכר), לשימושו העצמי, וכמדומני שהסדר גודל עליו הוא דיבר היה מיליון שקל. מקווה בשבילו שהוא סגר משהו כי היום אפשר רק לחלום להשיג שם משהו במחיר כזה. הוא קרא לזה נווה צדק לעניים - שכן זה קצת מזכיר את נווה צדק, אבל בלי המיליונרים הפלצנים ששם.
היום תוכל לשכור שם משהו קטן (יכול להיות 2 חדרים אבל לך זה עשוי להספיק) באזור ה 3500 ש"ח בערך, וגם בפלורנטין תוכל לנסות לגרד משהו במחיר דומה.

אלו 2 שכונות די שונות. ממה שאני זוכר מהסבריו - הפלוס הכי גדול של כרם התימנים זה המרחק מהים. אתה רק חושב על זה, והופ, אתה בחוף. לו זה היה מאד חשוב. נווה צדק לשם השוואה רחוקה בהרבה.
מאחר ולא רשמת את זה כפרמטר עיקרי (ומי שזה באמת, אבל באמת, חשוב לו - לא שוכח להזכיר את זה) אני לא בטוח עד כמה זה עניין כ"כ מהותי עבורך. זה האזור הקרוב לחוף עם המחירים הכי שפויים בעיר (נו, טוף, באופן יחסי). אם הקטע שלך בחיים זה ללכת לשחות מדי יום בים אז אין - זה מיקום פצצה.
עוד 2 מאפיינים זה קירבה לשוק הכרמל. בוא נגיד שאם אתה רגיל לקנות בסופר או ב am:pm (כשאלו מאפיינים של חלקים גדולים בעיר) אז זה לא האזור בשבילך. מאידך, אם לקנות בשוק, בתכיפות גבוהה, עושה לך את זה - אז אין, המיקום מעולה ואז זה פלוס משמעותי. מצד שני, השוק מושך טיפוסים מפוקפקים ולכן אם אתה שוכר דירה שם אז כדאי מאד שיהיו בה סורגים, ורצוי קומה 2 או 3. זה מינוס די גדול, ולכן כדאי שהים יהיה פלוס מספיק גדול כדי לכפר על זה.
מאפיין שלישי של כרם התימנים זו תח"צ טובה מאד, הודות למסוף אוטובוסים גדול שנמצא לידה (מסוף הכרמלית). זה אמנם יוצר מטרד לבניינים הממש סמוכים, אולם אם אתה גר קצת יותר רחוק? זה הופך לפלוס (לא כ"כ בשבילך, כי רשמת שיש לך רכב). כמו כן זה גם לא רחוק מדי משדרות רוטשילד או שינקין.

אממה, אם אתה מחפש בארים אז זה אמנם אפשרי שם, אבל פלורנטין הרבה יותר חזקה במובן הזה. בפלורנטין גרים הרבה יותר צעירים ויש בה שפע של בארים, כך שהיא תזכיר לך במובן מסויים את מה שאתה רגיל אליו במרכז העיר. גם היצע הדירות בפלורנטין גדול בהרבה (זה חשוב בשביל יכולת המיקוח שלך מול המשכיר). היא אמנם כבר לא כ"כ קרובה לים (נו טוב, גם לא יותר מדי רחוק), אבל לא רשמת שזה פרמטר שחשוב לך.

נסה להכניס סעיף לחוזה השכירות שיש לך אופציה לפנות את הדירה לפני תום שנה, במקרה שתגלה שהאזור לא לטעמך. לפעמים המשכיר מסכים לכך (פשוט תסביר לו שאתה בא לנסות את האזור). אם לא תצליח אז אל תתפשר לפחות על אפשרות למצוא דייר חילופי ליתרת התקופה (בהסכמת המשכיר כמובן).

תודה רבה!

אני אתחיל לבדוק את הדירות באיזור הכרם, זה נשמע מאוד מעניין ושווה מבחינה כספית!

שוב תודה!

prizman

New member
חושב שקיבלת המלצה מעולה.

אזור הכרם הוא מדליק, בין המרתקים בעיר.
יש גם מספיק מקומות בילוי במרחק הליכה כשלא תרצה להזיז את הרכב ואני לא
מתכוון לברים המפוקפקים בצפון רח' אלנבי...
לגבי המחירים שם אני לא יודע, מניח שמחירי השכירות עלו פחות ממחירי הקניה.

כן הוא ממש השקיע מכל הלב, אניממש מעריך את זה!

דווקא התהלבתי מאיזור פלורנטין כי יש שם יותר חניה וזה חשוב לי.
אבל גם הכרם נשמע איזור פצצה ואני מניח שנסתדר גם שם.

אני אמשיך לעדכן ותודה רבה!!!

עומרי

prizman

New member
אני אישית אוהב מאוד את שכ' פלורנטין

אבל מה תמצא שם בערב?
שוב ברים, מסעדות זולות ואולי מועדון או שניים במרחק הליכה, לא ממש מעודכן בתחום,
מה שלא התחברת אליו בצפון ת"א.
אוכלוסיה שונה?
לא ממש. אולי רק ברמת ההכנסה וגם זה לא בטוח.
הכרם נשמע לי הרבה יותר מעניין מבחינת האפשרויות במרחק הליכה. זו דעתי.

עלה13

New member
בין כרם התמנים לפלורנטין...

יש עוד שלושה שכונות ראויות שאולי כדאי לבחון אותם, הראשונה היא כרם ישראל שהיא דרומית לשוק הכרמל וכרם התמנים, שכונה די שקטה מצד אחד אך קרובה להתרחשות העירונית, שכונה שעוברת התחדשות עירונית לצד בניה היסטוריתף דכאי לבדור אותה, אגב היא יקרה מהשכונה הסמוכה לה כרם התמנים, עוד שכונה שניתן לבדוק היא שכונת נגה הסמוכה לפלורנטין, גם בה בתי קפה, בר אחד או שניים ראויים, גלריות ובוטיקים, היא אכותית, וסנדוויץ בין פלורנטין, נווה צדק והמושבה האמריאית גרמנית, לצידה שכונה שהיא די מתפתחת שכונת שוק הפישפשים, לרוב היא יקרה, אבל שווה בדיקה וגם בה יש מצד אחד הכל ומצד שני שקט (תלוי אם הבחירה ברובע, בתוך השוק או בפאטי השוק שצמוד לנוגה.
כמובן שכונת פלורנטין היא בחירה נהדרת, מאוד אוהב את השכונה גרתי בה מעל לעשור, בכל אופן בין מערב לב העיר לדרום תל אביב יש לפחות עשרה שכונות שביחס לאזור שאתה גר לא חסר אופציות (לא כולל את נווה צדק והשכונה האמרירית גרמנית ולדעתי גם הרובע בשוק הפשפשים שהם ברמה של מאוד יקרות) החל משכונת רמת השרון (ברזילאי לבונטין עליה לא דובר בשרשור), כרם התמנים, כרם ישראל, נחלת בנימין, פלורנטין, מערב נווה שאנן, פלורנטין, נגה, שוק הפישפשים שהם בהחלט אופציה לבדיקה.
בהצלחה.

הלכתי לאיבוד....

אגב איפה יש הכי הרבה חניה?
אני כיום משלם על הדירה 4100 פלוס עוד 750 שקל על חניון שהוא שני מטר מהבית.
אם אני אגור למשל בפלורנטין אני לא יודע אם יש שם חניונים שקורבים לבתים, מה קורה בשאר השכונות?
יש לי רכב ספורטיבי חדש, אין לי בעיה להחנות אותו ברחוב, אבל זה מבאס לחזור כל יום הביתה מהעבודה ולחפש שעות חניה.
אגב ידידה טובה אמרה לי שהמקום הכי פצצה זה רחוב גרוזנברג, גם יש חניה בשפע וגם ממש כיף שם, חיפשתי ברחוב ולא מצאתי דירות להשכרה, גם לא עם שותפים...

חייב לציין שאני מאוד מאוד מעריך את העזרה כאן, פורום מעולה!!!

עומרי

עלה13

New member
גרוזינברג הוא ציר מרכזי בשכונת...

כרם ישראל, אחלה שכונה, שקטה מאוד בפנים ומרחק הליכה מכל ההתרחשיות וגם קרובה לים, אחת השכונות האכותיות ואהובות עלי, בעינייני חניה אני לא הכי מתמצא אם כי ביום יהיה קשה למצוא חניה בשל הסמיכות לשוק הכרמל ומדרחוב נחלת בנימין, אני חושב שבערב אין בעיה בכלל בעיקר ברחובות הפנימיים והשקטים שלה, מומלץ לבקר ולהתרשם.

prizman

New member
למעשה את השם "כרם ישראל" אני מכיר

רק מהפוסטים שלך.
עד היום מבבחינתי הכל החה כרם התימנים אם כי אני יודע שזה מתייחס רק לאזור השוק.
לא ידעתי שלרחובות הסמוכים יש שם שונה, תודה על היידוע.

מה יש *לך* להציע לעיר?

(סתם, סתם...)

"אני מרגיש שחסר לי משהו כי הכל באמת נראה אותו דבר ורוטיני" - זה לא ממש קשור לעיר הזאת דווקא, זה משהו שאתה יכול לחוות בכל עיר, בכל מקום.

"יושבים, שותים, מדברים על אה ודא, מעשנים וזהו.... מה עוד יש לעיר הזאת להציע?" - תשתמש בעיר, במקום שהיא תשתמש בך.

מיכאל1411

New member
הגעתי מהראשי

עמרי, יש לך, מה שנקרא, סינדרום צרות של תל אביבים. אתה צריך להיות גאה במזל שלך.
אני גר בטבריה. עיר איומה. ת''א היא עיר מדהימה, אני מתחבר אליה מאוד, מקווה לגור באחת
הערים הסמוכות לה עוד שנתיים-שלוש.
ושוב, אתה צעיר ומצליח, נדמה כי חסרה לך זוגיות.
אה, ולא מבין מה הקטע של ללכת לפאבים ולהביא בחורות הביתה, באמת אין רומנטיקה בת'א?...

למעלה