החיים בירושלים

abalbert1

New member
החיים בירושלים

שלום לכולם,
אני בחור צעיר שגר במרכז (איזור ת"א) שלאחרונה התחיל לעבוד באינטל ירושלים.
לבנתיים אני מסתדר עם הנסיעות אבל בהחלט יש מחשבות על לשכור דירה בירושלים.
מעניין אותי לדעת את דעתכם והצעותכם לגבי המקומות הטובים והנכונים ביותר עבור רווק בן 26 להתגורר הבם.
וכן אילו טיפים הייתם נותנים לי בתור אחד שלא מכיר את ירושלים ב-כ-ל-ל??

תודה מראש!

שמע...

איזור הר-חוצבים לא ממש ידידותי לחילונים...
אתה יכול למצוא מקום במרכז העיר, או בצפון העיר: רמות, פסגת זאב.
השאלה היא האם יש לך רכב או אתה מסתדר עם תחבורה ציבורית.

fairyleila

New member
ממליצה בחום על אזורים

המושבה הגרמנית, ארנונה, נחלאות אם יש לך רוח צעירה...

אין כמו ירושלים! המון הצלחה!

shushlush

New member
ביה"כ

אנחנו גם עברנו לירושלים לא מזמן
הדגש העיקרי שלנו היה תחבורה
בעלי שעובד בהר חוצבים צריך לנסוע פחות מ10 דקות לעבודה בבוקר
ואני שמשתמשת בתחבורה ציבורית, כל פעם למקום אחר, בינתיים נהנית מהרכבת והנוחות (במיוחד לעומת אלו שגרים בקרית יובל וכדומה שצריכים לקחת אוטובוס כדי להגיע לרכבת).

בלי קשר לאיפה תגור בירושלים, תחפש בגוגל "עובד עובר"
מענק מאוד שווה שעיריית ירושלים מצ'פרת רק הייטקיסטים...

shushlush

New member
עובד עובר

מי שלא גר בירושלים (לפי הת"ז) לפחות 5 שנים ועובר עכשיו לירושלים (המטרה היא עידוד הגירה של אנשים "איכותיים" לעיר שאח"כ ימשיכו להשקיע את הכסף שלהם בעיר בארנונה ובעסקים וכו'. קידום העיר קיצר.
עובד הייטק (נראה לי לפחות 80% משרה)
עובד בירושלים
גר בירושלים בדירה עם חוזה על שמו
יכול לקבל מענק מעיריית ירושלים
המענקים שונים בין רווקים לנשואים ויכול להיות עוד כמה דברים אבל מגיעים ל1500 ש"ח בחודש חמשך שנתיים הכי הרבה.
אני לא בקיאה מעבר לזה, כי בעלי הוא העובד הייטק, אני גם ירושלמית לשעבר וגם סטודנטית.
אנחנו בינתיים הגשנו בקשה, אמרו לנו שנקבל, אבל הם נותנים את הכסף פעם בחצי שנה רטרואקטיבית אז אני עדיין לא יכולה לדווח כמה בדיוק קיבלנו ועוד פרטים.
אני לא יודעת אם זה "כל הקודם זוכה" או שכולם מקבלים
אבל זה הרבה כסף, של מה שצריך זה להגיש כמה טפסים... להפסיד בטוח לא תפסיד

כמובן

הרי "בית-הכנסת" זה ביהכ"נ

(אבל כמובן שגם אני חשבתי על המובן של "בית-הכנסת" כשראיתי את הכותרת "ביה"כ"
)

אלאר

New member
טיפים

כרווק בן 26 שרגיל לאורח חיים יותר תל אביבי, הייתי ממליץ להתמקד במרכז העיר (אם כי קשה למוצא דירות שוות במחירים שפויים):
נחלאות, רחביה, טלביה, מושבה גרמנית, קטמון הישנה יכול להיות נחמד, ואולי גם אבו טוב וצפון דרך בית לחם.
בית הכרם ורמת בית הכרם הן שכונות נחמדות מאוד, אבל הן לא במרחק הליכה ממוקדי הבילוי, ולא הכי מעניינות לרווקים.
מצד שני, תן דעתך לעניין החניה.

תברר היטב - ומראש - האם יש עוד מענק "עובד עובר", באתר של הרשות לפיתוח ירולשים. זה יכול להיות שווה הרבה כסף, אבל אתה חייב להקפיד על הקריטריונים. אז תלמד את האותיות הקטנות לפני שאתה חותם חוזה שכירות.

טיפ נוסף: לעשות את כל הסידורים לפני כניסת השבת. בעיר הזאת, מי שלא ממלא את המקרר בערב שבת לא יכול לקנות כלום בשבת.

בהצלחה.

אלאר

New member
אפשר, אבל קשה ויקר מאוד

ולמי שגר במרכז העיר למשל, המשמעות היא לקחת רכב או אופניים לאזור העיר העתיקה.
לחילופין, להגיע לדרך חברון ולשלם ה מ ו ן .

זה פשוט לא נכון

במרכז העיר יש כמה וכמה סופרים קטנים של 24/7 (למשל ליד ממילא וברחוב שמאי), יש בדרך חברון כמו שאמרת, בקריית יובל, בתלפיות, בבית צפאפא וכמובן שבמזרח העיר הכל פתוח בשבת.
הנה רשימה של חלק מהמקומות בירושלים שפתוחים בשבת (גם מסעדות, פאבים ובתי קפה):
http://otherjerusalem.com/פתוח-בשבת
הרשימה מתעדכנת בתגובות שמתחתיה.

אלאר

New member
אכן הייתי גורף מידי, אבל עדיין זה לא

אני התייחסתי לשכונות מרכז העיר, כך שאני לא כולל את קריית יובל, תלפיות ובית צפאפא. למי שגר ברחביה, טלביה, נחלאות, נויות, בית הכרם.... ללכת לבית צפאפא או קרית יובל כדי לקנות קרטון חלב... ייתכן וכבר עדיף לשתות תה....

את שני המקומות בדרך חברון אני מכיר, ואני יכול לומר שהמחירים שם מוציאים את התיאבון, ושוב, לא הכי נגישים למי שגר בשכונות מרכז העיר/בית הכרם.

אני לא מכיר סופר 7/24 בשמאי, ובטח לא בתלפיות. אשמח להכיר.

amit1270

New member
ניות - 2 מקומות לא רחוקים

שפתוחים בשבת: הפיצוציה בהרצוג 61 ותחנת הדלק של המוזיאון.

בית הכרם באמת בעיה, אבל כמה מנבחרי המינהל הקהילתי החדשים מבטיחים לטפל בזה.

בשכונות שמסביב למרכז העיר אכן יש בעיה

(ואני מוכרח לומר שלא ברור לי איך - יש שם מספיק תושבים כדי לפרנס גם מקומות שפתוחים בשבת), אבל במרכז העיר גופו הבעיה הזו לא קיימת. כתובתו של הסופר בשמאי מופיעה בקישור שהבאתי, וכך גם הכתובת של סופר נוסף בהלל. יש גם סופר גדול יחסית בפינה של שלומציון למטה (מול ממילא) שגם הוא פתוח בשבת. ויש גם 2 קיוסקים קטנים - ברבי עקיבא ובכיכר החתולות, שגם פתוחים.

אלאר

New member
אוקי, תודה לכל מי שהאיר את עייני לגבי מקומות

המשך: שפתוחים בשבת.
יש לציין רק שהם יקרים יחסית, ולא כדיאי לדחות את הקניות לשבת, אלא ליהעזר במקמות אלה רק במצבי חירום....

למעלה