החיים בזבל

החיים בזבל

החיים בזבל קבוצה של פעילי גוש שלום בראשות אורי אבנרי קיימה היום בבוקר הפגנה בעיירה א-ראם שמצפון לירושלים, ליד ערימת זבל - אחת מערימות רבות שנערמות בחוצות העיירה מאז החרים הצבא את מכוניות איסוף הזבל של עירית א-ראם. יחד עם הפעילים הישראלים הפגינו במקום קבוצת תושבים וביניהם חברי מועצת העיר של א-ראם וחברי המועצה המחוקקת הפלסטינית. הפעילים הניפו שלטים ובהם דגלי ישראל ופלסטין והססמא "כיבוש - כולנו חיים בזבל". הישראלים ביקרו גם בבנין עירית א-ראם ושמעו מפי ראש העיר על השתלשלות המאורעות: עד לאחרונה נהגה עירית א-ראם לפנות את האשפה מרחובות העיר אל מזבלה ברמאללה, אולם עם כיובש העיר בידי צה"ל והטלת העוצר נמנעה כניסה משאיות הזבל. בלית ברירה הכשירה עירית א-ראם מחדש אתר פסולת בתחומי העיר, בו השתמשה בעבר עירית ירושלים ואשר נסגר לפני שלוש שנים. "נהגנו מתוך דאגה לסביבה, כיסינו את האשפה בעפר והשתמשנו בחומרי הדברה נגד חרקים - אולם כוחות צבא נכנסו לעיר, החרימו את מכוניות האשפה, עצרו את עובדי העיריה והטילו עליהם קנסות. מאז, פינוי האשפה משותק וגלי האשפה נערמים ברחובות, זה חמישה ימים" סיפר מהנדס העיר. לדבריו, דרש הצבא כי ראש העיר רא´עד ברגוטי יתייצב במשרדי המנהל האזרחי בבית אל כדי לפתור את הבעיה, ואיים כי אם לא יתייצב שם ינקטו צעדי עונשין חמורים נגדו. "מצד אחד טוענת הממשלה כי אין כוונה לחדש את המנהל האזרחי ולנהל באמצעותו את חיי האוכלוסיה הפלסטינית - ומצד שני כאן מנסים לכפות בכח שיתוף פעולה עם המנהל האזרחי ולשם כך מחזיקים ככת ערובה את בריאותם של 55,000 תושבים" אמר אורי אבנרי, איש גוש השלום. "אנחנו קרובים מאד לנווה יעקב. לבריאות אין גבולות, ואם החרמת המשאיות ושיתוק פינוי הזבל יגרמו למחלות אצלנו, גם ישראלים עלולים להפגע" אמר חאתם עבד אל קאדר, חבר הפרלמנט הפלסטיני המתגורר באזור. "כדי להחרים את משאיות האשפה ולעצור את עובדי עירית א-ראם הקדיש הצבא כוחות גדולים, שפשטו על העיר פעמיים, ב30- ליוני וב8- ליולי, פעולות בהן לא הייתה כל העמדת פנים של ´צורך בטחוני´ וכל מטרתן הייתה לפגוע בתושבים ובתשתית האזרחית. זהו חלק מביצוע מטרתה האמיתית של ממשלת שרון. הממשלה נלחמת לא רק בערפאת וברשות הפלסטינית, היא נלחמת בעם הפלסטיני כולו ומטרתה לשבור ולהרוס את כל תשתיתו האזרחית והחברתית, בנסיון להפוך את העם הפלסטיני כולו לאוסף פועלים ופלאחים עניים וכנועים - נסיון שיביא אסון על שני העמים. לאנשי גוש שלום נמסר כי ערים ועיירות פלסטיניות נוספים סובלים מפגיעה בפינוי האשפה מרחובותיהם בגלל הכיבוש המחודש של צה"ל בשטחי הגדה המערבית, ביניהן ענאתה, דיר נבאלה, אל ג´יב, ג´דירה וג´בע.

adato

New member
אוי איזה מסכנים

אנחנו לא מפנים להם את הזבל באמת צריך לפנות מפה את הזבל ורק מולדת תעשה את זה תגיד לי קלר כל כך קשה לחברים שלך להפסיק לרצוח? לשבוע אחד? יודע מה? ליום אחד? לשעה אחת? לשנייה? קשה להם להפסיק לרצוח לערפדים האלה מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

smile2life

New member
די ../images/Emo70.gif כבר ../images/Emo42.gif

אדטו יש לך את פורום מולדת. אני בטוח שישמחו לשמוע את דבריך שם. בטוח שדבריך יטמעו בין גיבוב הדברים שנכתבים שם. רצ"ב קישור להנאתך. אדם - תבין כי אתה גורם רק נזק לתנועות השלום ואני מציע לך להתמקדש בהקמת אתר אינטרנט לגוש שלום עם פורום בתוכו. מי שירצה יוכל להתדיין איתך שם.

amirbie

New member
למה נזק?

למה נזק לתנועת השלום? הצגת העובדות החריפה הזו היא קטגוריה מצוינת על ממשלת הימין היום.

smile2life

New member
אני לא מדבר על תנועת השלום

אני מדבר על מרצ כמרצ. קיצוניים כמוהו מוציאים שם רע לשמאל השפוי

adato

New member
אני מבין שפה אי אפשר

להביע דיעות אחרות ואחר כך עוד יש לכם חוצפה לומר שאתם מפלגה דמוקרטית השקרים האלה ייגמרו בקרוב מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

p or p

New member
שטויות

אני אולי חדש פה אבל עברתי על הפורום ואפשר טוב מאוד לראות שיש פה דעות מכל הצדדים . אתה כנראה לא יודע מה זה דמוקרטיה וכנות אחד כרוצח (אם אני זוכר זאת הייתה הודעה שלך )זאת בהחלט הודעה שלגיטימי למחוק , דבר כמו בן אדם והתייחסו אליך כאחד

adato

New member
אוי סליחה שאני רוצה

שכל המחבלים ימותו איזה רוצח אני נכון? אני לעומתך לא תומך ברצח של יהודים/ערבים חפים מפשע מה רע בטרנספר??? מחכה לבחירות...

p or p

New member
שטויות

אני אולי חדש פה אבל עברתי על הפורום ואפשר טוב מאוד לראות שיש פה דעות מכל הצדדים . אתה כנראה לא יודע מה זה דמוקרטיה וכנות אחד כרוצח (אם אני זוכר זאת הייתה הודעה שלך )זאת בהחלט הודעה שלגיטימי למחוק , דבר כמו בן אדם והתייחסו אליך כאחד

arazi2292

New member
"בשביל הכיף"

ומה מרוויחה הממשלה מ"תוכניתה הזדונית" לכבוש שוב את כל השטחים "בשביל הכיף", ומלענות את הפלסטינים "בשביל הכיף", ומלפורר את העם הפלסטיני כעם, "בשביל הכיף"...? פעם בחיים שלך חשבת על משהו עד הסוף, קלר? חשבת על כל הצדדים? חשבת על הדברים שאתה אולי לא יודע כי הם אולי חסויים? חשבת על המניעים של כל גורם בסכסוך? חשבת על כל התסריטים האפשריים לכל תרחיש בעימות הזה? חשבת מה יש לאריק שרון, ראש ממשלה נבחר בשנות ה70 לחייו, שכבר עבר את רוב חייו מן הסתם ואת חותמו על ההסטוריה (לטוב או לרע) השאיר כבר, מה יש לו אינטרס להפוך את העם הפלסטיני לעם עני וכנוע...? מה, הוא צריך פועלים כנועים במקום העובדים של לשכת רה"מ? הוא צריך את הכסף של הפלסטינים כדי לממן לעצמו "פלייסטיישן 2"? תהיה מציאותי! תחשוב עד הסוף, אל תשכח שיש בכ"ז כמה וכמה מנגנוני פיקוח על שרון, וביניהם איזה 60-70 שרים בלי תיק, חברי כנסת (מרצ והסיעות הערביות במיעוט די רציני בויכוח) בתימ"ש, צמרת צה"ל, השב"כ, המטה ללוחמה בטרור, אמ"ן, כולם רוצים "בשביל הכיף" להתנכל לפלסטינים?!?! עם איזה דברים אתה מתעסק לי, ערימות הזבל בא-ראם... לא שזה דבר שצריך להסתייג ממנו, אבל בחייאת יש מלחמה וטרור וכו´... פעם אחת בחייכם תנו גיבוי למשהו שעושה ההנהגה הישראלית. פעם אחת תגידו משהו שיתרום להעלאת המוראל ולחיזוק האינטרס הישראלי!. (זה הצד שלנו אגב)

Wedwil

New member
למה?

כשיש מה להגיד בעד ההנהגה אומרים. למה לתמוך בצד "שלנו" אם הוא לא משרת אותנו כמו שצריך? נכון, שרון וחבר מרעיו (אותם שרים בלי תיק) לא כובשים ושורפים ערים פלסטינאיות "בשביל הכיף", הם עושים זאת בגלל העדר כל תכנית אחרת. בגלל אותה "ברירת מחדל" שגויה ועיוורת אנחנו נמצאים איפה שאנחנו ועושים מה שאנחנו עושים. אין פה שום התנכלות לישראל (יש לישראלים בזמן הלא כל כך אחרון נטייה לחפש אנטישמים בכל מקום), יש פה רק רצון לגיטימי לחיות יותר טוב על כל מה שמשתמע מכך (כן, גם איסוף זבל בישוב ערבי).

למעלה