החיים בוונקובר

החיים בוונקובר

אנחנו משפחה של 4 נפשות חושבים על מעבר לוונקובר . יש פה משהו שחי שם? האם מרוצים מהחיים שם? יש קהילה יהודית? איפה השכונות הטובות והמתאימות למשפחות צעירות ושרמת החיים שם גבוהה? אשמח לקבל טיפים ועצות.... תודה וחג חנוכה שמח!!!!

איני גרה בונקובר - שולחת נציגה- מחר הבת

טסה לונקובר , לאחר ביקור קודם וקצר "לבדיקת שטח".. התאהבה במקום חוזרת לשם ללימודים . יש קהילה יהודית היכן? יספרו לך התושבים, בכללי רמת החיים בונקובר הינה גבוהה. איך נגדיר את המקום -לראות ולהתאהב..חג חנוכה שמח

Graylen

New member
אנחנו גרים כאן כבר 3 שנים

בגדול העיר נהדרת אבל היא עיר מאוד מנומנמת יחסית לערים אחרות - אחרי 9 הכבישים די שוממים. לנו זה מתאים בול אבל יש כאלו שיגיעו מאיזור תל אביב ודי ישתעממו. יש הרבה גשם, חברים צחקו שאמרו שאפשר לדעת מי חדש ומי לא לפי מתי הוא מוציא את המטריה. רמת החיים פה די גבוהה אבל גם משלמים על זה. וונקובר והסביבה הם בין האזורים היותר יקרים בקנדה אבל תמיד אפשר לקפוץ לארה"ב - אנחנו בעיקר נוסעים לשם לקניות של בגדים גם מחיר נוח יותר וגם מבחר גדול יותר. במיוחד בשבילי שאני מהמאותגרות משקלית :) לגבי הקהילה היהודית - אני יודעת שיש חבדניק שמאגד את הישראלים ועושה אירועים וכד אבל אנחנו לא ממש התקשרנו לנושא במיוחד מכיוון ששנינו אתאיסטים מושלמים וכל קשר לדת מאיתנו והלאה. לא יכולה להגיב על מיקום של משפחות מכיוון שאין לנו ילדים אבל אנחנו גרים באזור YALETOWN - מושלם לנו אבל יכול להיות שלא מתאים למשפחות צעירות מצטערת ממש אין לי מושג. יצאה מפה לפני כמה שבועות שמחלקת את וונקובר לאיזורים http://i.imgur.com/jvefd.jpg זה עם הרבה הומור אבל די פוגע :)

ready2jump

New member
Hi there

We live in Vancouver for the last two years. Jewish community isn't large but descent. Weather is mild - summers are gorgeous, +25, winter are snowy-rainy down to -5-7 Neighbourhoods except Main/Hastings and East-South Vancouver are clean and nice everywhere. Cheaper and quieter for the families in the suburbs such as Burnaby. Richmond, Coquitlam, New Westminster. But you can find affordable places in Vancouver itself too. If you have specific questions please feel free to contact.

yaron0072

New member
אני גר פה 4 שנים ונהדר פה

אני גר בWEST END ויש לי שתי בנות אומנם קטנות אבל בכלל לא מנומנם פה אולי זה בגלל שאני גר בבנין של ארבע קומות ובייל טאון זה גורדי שחקים אז לא מרגישים את הרחוב הקהילנ פה דיי מפוזרת ולא ממוקדת כמו בערים אחרות אבל יש בתי ספר יהודים ששם נפגשים ויוצרים קשרים גם בתי כנסת של חב"ד ובתי כנסת רגילים שאפשר לפגוש אנשים השכונות הטובות ומרחוב MAIN מערבה למרות שגם המזרח יש איזורים טובים

mersh

New member
גם אנחנו גרים כאן כמעט שלוש שנים

עם שלושה ילדם (בני שש ומטה). אנחנו לא גרים בונקובר עצמה אבל אנחנו לא רחוק, ובגדול מרוצים. יש כמה אזורים שמתאימים לתיאור שלך - אבל קחו בחשבון שהחיים מאוד יקרים כאן (בעיקר הנדל"ן)! בית פרטי באיזור טוב עולה מיליון דולר - וזה לבית ישן. השכירות יותר סבירה, אבל גם לא זול באזורים הטובים. אנחנו לא מקושרים לקהילה יהודית- הולכים למרכז ההיהודי למסיבות לקראת החגים עם הילדים אבל לא יותר מזה. האיזור היהודי "מתרכז" באיזור של Oak st ו- 41 ave. יש גם ריכוז של ישראלים/יהודים בריצ'מונד, אבל אני לא ממש מכירה.

למעלה