החיים בברצלונה

nathan932

New member
החיים בברצלונה

הי, לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה בתחום בו אני עוסק בעיר ברצלונה. רציתי לשאול איך החיים נראים במקום זה. עשיתי קצת עבודת מחקר באינטרנט, אבל חסרה לי חוות דעת של מישהו שחווה את ברצלונה על בשרו: האם זו עיר עם איכות חיים גבוהה, עיר אירופאית טיפוסית אם לאו, אילו סוגי בילויים היא מציעה לתושביה (חיי לילה/ בילויים שקטים..) ועוד. אגב, אשמח לקבל גם דעות על החיים בספרד בכלל, מבחינת אופי האוכלוסייה ומאפייניה. קצת פרטים טכניים רלבנטיים: אני רווק בן 30 +. תודה רבה לכל מי שיענה ויסייע... :)

gatissima

New member
אתה תהנה מאוד בברצלונה

אם אתה אוהב את העבודה שהציעו לך, ואם ישלמו לך משכורת טובה אז אל תחשוב יותר מידי, ברצלונה היא עיר מקסימה. אני חיה במדריד, ובברצלונה יצא לי להיות יחסית הרבה בענייני עבודה, אבל לא ממש גרתי שם. חברים שיש לי בברצלונה מאוד נהנים מהעיר. אני מאוד אוהבת את השכונה GRACIA ואם הייתי עוברת לברצלונה הייתי גרה שם. (אני מתייחסת למצבך ולגיל שלך) ברצלונה מציעה הכל מהכל, היא גם עיר תיירותית מאוד אז יש אירועים כל השנה. ויש חוף, ומסעדות, ובארים , ודיסקוטקים, וכדורגל, וקניות. הדבר שיכול קצת לעצבן בברצלונה זה הקטלאן, בכל אופן תלמד לפחות ספרדית לפני שאתה מגיע (אם אתה לא דובר ספרדית) עם הקטלאן כבר תסתדר אחר כך. בהצלחה

nathan932

New member
תודה רבה

עד כמה משפיע המשבר הכלכלי על הספרדים? לאחרונה ספרד "מככבת" בכותרות הכלכליות, האם יש שם אבטלה גואה ואווירת משבר כלכלי קשה, או שביום יום לא מרגישים בכך כלל? (אני אגיע לשם עם עבודה מסודרת, אבל זה מסקרן אותי מאוד..) האם זה נכון שיש אנטישמיות בספרד בעקבות ההגירה של הערבים אליה? דרך אגב - מי אלו הקטלאן?.. :)

Deanb

New member
לדעתי בכל מקום יש

גורמים אנטי-ישראלים וגם הרבה אנשים ליברלים שלא אכפת להם... אם תחפש או תפחד מזה, תמצא, אם תחיה את החיים ותהיה מוכן להגן על עצמך בעת הצורך, לדעתי יהיה מעולה :)

guybcn

New member
קטלאנית / קטלונית

כך קרויה בעברית, זו השפה המדוברת בין היתר בקטלוניה. היסטורית, האנטישמיות בספרד נבעה ועדין נובעת ממקומיים, ולא מהמהגרים המוסלמים המהווים אחוז אחד בספרד. הבעיה הפלסטינית משפיעה מאוד, אבל שוב מדובר במקומיים שמנצלים אותה לאג'נדה שלהם, ולא ה"מהגרים המוסלמים". ישראלים רבים יספרו לך בגאווה על איזה חבר מרוקאי, סורי או לבנוני שיש להם. האנטישמיות עם זאת אינה דבר בולט בחיי היומיום - כן אם אתה שגריר ישראל, לא אם אתה תושב מהשורה. אין חילולי קברים ודברים מהסוג הזה שיש במדינות אחרות. הויכוח הציבורי לגבי הימין הקיצוני הוא לרוב סביב הפקנקיזם, והשמאל הקיצוני לרוב סביב דרישות העצמאות של החבלים השונים. יש להם בעיות משלהם, אבל חשוב לציין שבספרד השמאל הוא די קולני, וקולו נשמע לרחוק כשמדובר בארועים כגון המשט. עם זאת מלפלגת המרכז ימין התחזקה מאוד בשנתיים האחרונות והיא המועמד המוביל לזכות בבחירות של נובמבר השנה (למרות שהנסיון מלמד שלעולם לא ניתן לדעת). לגבי ברצלונה, גרתי בה קרוב לעשור עד שלהי 2007. Gràcia היא שכונה שהיתה פעם היהלום שבכתר אבל שינתה את פניה בחמש השנים האחרונות. כשאני הגעתי אליה היא התבססה על מקומיים אוטנטיים וסטודנטים לרוב אירופאים ומאיזורים אחרים בספרד. היו מעט מאוד ישראלים והאמת שלא פגשתי אף אחד במשך זמן רב (טוב, 10 דקות הליכה מאיפה שגרתי כבר מגיעים לרחוב מרכזי שבו תמיד יש תיירים, כולל ישראלים). היום היא מלאה בהגירה. אמנם יש יחסית הרבה ישראלים, אבל הם לא המהגרים היחידים שהגיעו אליה בשנים האחרונות, הם מיעוט. גם החג המקומי המפורסם והאוטנטי, Festa Major de Gràcia ממש לא מה שהיה. ביקרנו שנה שעברה וממש התאכזבנו. יש כיום שכונות חדשות בברצלונה, שמתאימות לאנשים בגילך ולזוגות צעירים, שנבנות כלפי חוץ. אמנם תלוי גם במקום עבודתך, אבל המטרו מגיע לכל מקום, גם אם צריכים לקום יותר מוקדם. המצב הכלכלי לא קל, כל האג'נדה הפוליטית והחברתית בספרד היא כמעט רק סביב הנושא הזה, אנשים שעד לפני שנתיים לא היה להם מושג מה זו פרמיית סיכון, היום מנהלים ויכוחים בנושא בבר השכונתי. שלא לדבר על הפגנות האוהלים המוכרות לך בארץ (את הרעיון הם לקחו מכאן). אבל למי שיש עבודה טובה אז יש לו עבודה טובה, ככה זה מאז ומתמיד. אם אתה מגיע על חוזה עבודה, אתה במצב טוב, שים רק לב לסוג החוזה. לגבי מאפייני האוכלוסיה בספרד, אין כזה דבר. ההבדל בין קטלונים לבין אנדלוסים הוא כמו בין שני עמים. אבל זה היופי שבמדינה הזאת. באופן כללי, כיף לחיות כאן, אין ספק.

Nobilis

New member
אה... אתה בטוח שאתה מדבר על אנטישמיות?

נשמע שאתה מדבר על אנטי ישראליות. זה לא אותו הדבר.

gatissima

New member
משפיע מאוד.

אם יש לך עבודה אתה לא מרגיש אותו, אם אין לך עבודה אתה מרגיש אותו מאוד כי קשה מאוד למצוא עבודה, ויותר מזה קשה למצוא עבודה במשכורת טובה, הספרדים מתחילים להתעורר ולהפגין וזה מורגש מאוד. זה גם מורגש כי המון אנשים עוזבים, כל החברים שלי מהלימודים שהגיעו ממדינות אחרות עוזבים ולא נשארים בספרד. ברצלונה נמצאת בחלק של ספרד שנקרא קטלוניה, בקטלוניה מדברים שפה שנקראת קטלאנית, היא נשמעת כמו ערבוביה של צרפתית פורטוגזית וספרדית. היא חובה בבתי ספר ובאוניברסיטאות ובהרבה מקומות עבודה דורשים דובר קטלאנית.

למעלה