החייה בטראומה

Steve EMTP

New member
החייה בטראומה

מישהוא יודע מה הprotocol בארץ על החייה בטראומה? בVF או אסיסטולה... תודה!

amitp

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif

קצת בעייתי העניין הזה, בעיקר משום שלפי דעתי אין פרוטוקול רשמי כתוב בנושא, לפחות בתחום הטרום אשפוזי. מספר דיונים שעלו כאן בעבר מרוכזים בשאלות הנפוצות של הפורום. התשובה בגדול היא שיש לשפוט לפי סוג הטראומה. פצוע עם פגיעת ראש מבודדת יקבל מן הסתם החייאת לב-ריאה מלאה בעוד שעם פצוע בטן עם פגיעה קהה ואסיסטולה צריך לרוץ לבית החולים. למען האמת עוד לא הסתכלתי על פרוטוקולי האט"ן המעודכנים (2004) שהעלו לפורום לא מזמן, שווה לבדוק אם יש שם איזושהי התייחסות לנושא.

EMT D

New member
הבעייה העיקרית היא

שלמרות שאני אמנם עיינתי בפרוטוקולים המעודכנים ל 2004 ואמנם לצערי אין כל התייחסות לנושא זה וחבל... הבעייה העיקרית עם זה שלמרות שאין שום הוראה או הגדרה חד משמעית לנושא ולמרות שעדיין הרבה בתחום הרפואה ורפואת החירום בכלל חלוקים בעניין אני חושב שאין להפריד בין החייאה להחייאה. הסברה שאומרת כי אם לפצוע בטראומה אין דופק אבל יש קצב ואם תעשה עיסויים תעשה הפרעות קצב מקורה בטעות ואני אנמק... דבר ראשון יש את עקרונות ה ABC שלא משנה באיזה דרג רפואי אתם כולם עובדים לפי אותם עקרונות. דבר שני גם פרוטוקול PEA מגדיר כי למרות שיש קצב יש לעשות עיסויים ולדעתי אין להבדיל על נפילת לחץ דם שגורמת לקצב ללא דופק על רקע היפו וולמי לעומת נפילת ל.ד שגורמת לקצב ללא דופק על רקע קרדיאלי. מובן מאליו שאין לעשות עיסויים "על יבש". יתר לכן בלי שום קשר לצוות שאין לו יכולת ניטור קצב (קצב לא דופק) אין את המותרות של ההחלטה עם לעשות עיסויים או לא ולא משנה מה מראה מנגנון הפגיעה על הפצוע.

Steve EMTP

New member
תודה

תודה לכם על התגובות... למדתי פרמדיקס ועוד בחו`ל, ואני רוצה לדעת אפה יש את כל הפרוטוקולים של מדא... שוב תודה!

Steve EMTP

New member
פרוטוקול במדא?

למדתי פראמדיקס ועוד בחול, ואני רוצה לדעת אפה יש את כל הפרוטוקולים של מדא... אם מישהוא יוכל לעזור אני אשמח... תודה רבה!

amitp

New member
פרוטוקולי אט"ן

את פרוטוקולי האט"ן של מד"א תוכל למצוא כא‏ן. אם מישהו יודע היכן ניתן למצוא את שאר הפרוטוקולים (ואם אפשר גם את נהלי מחלקת הדרכה) אני אשמח. דרך אגב, Steve, אתה כרגע בישראל?

Steve EMTP

New member
כן

עשיתי עליה ליפני כמה שנים, אני עובד בניהול עסקים, ומתנדב במדא ים... הבעיה היא שלא מכירים בקורס פרמדיקס שעשיתי... נורא מרגיז לעבוד בתור חובש! די מתסכל... תודה על הלינק

לא מכירים?!

מדוע לא מכירים בקורס שעשית? תוכל לפרט מעט על קורס הפראמדיקים שעברת?

Steve EMTP

New member
כי...

כל קורס שנעשה בחול, אין לו תוקף בארץ, ובמדא לא מסכימים שאני יעשה רק את המבחנים... גם אם אשלם על כל הקורס...

amitp

New member
כן ולא

מבחינת הקורס הם צודקים, וגם בארה"ב לא מכירים בקורס פאראמדיקס ישראלי, אבל עד כמה שאני יודע ה-ACLS, PALS ו- PHTLS אמורים להיות בינלאומיים.

מה?!

למיטב ידיעתי, בהרבה מקומות בעולם מכירים בקורס פאמדיקים הישראלי - מקסימום דורשים לעשות מבחן. (אני לא מדבר על הבעייתיות בקבלת אשרת עבודה בגלל סיבות אחרות).

Steve EMTP

New member
אתה יודע איך אוכל לעשות רק מבחן?

אם אתה יודע, אשמח מאוד לעשות רק את המבחנים... אבל הם אמרו לי (מדא) שאין מצב, ושרק לעבור את כל הקורס מהתחלה...

paradan

New member
אתה אופטימי מדיי

על מה בדיוק מבוססת ההערכה הזאת?! כמה ישראלים אתה מכיר שסיימו קורס פאראמדיקים בארץ ומועסקים בחו"ל?

לא הרבה

אבל אותם בודדים שכן עשו או עושים זאת, לא נדרשו לקורס חדש. חוץ מזה, מדוע רופא שמגיע מארץ אחת לאחרת נדרש רק לבחינות ולא נדחה על הסף???

paradan

New member
יחי ההבדל הקטן

קודם כל גם לגבי זה לא תמיד סתם בחינה. למשל בשביל לעבוד בארה"ב צריך לעבור בסביבות שלוש בחינות שונות (USMLE 1+2 ועוד משהו) שכל אחת בנפרד היא מאוד קשה. לגבי פאראמדיקים המצב הוא מאוד שונה. יש שונות גדולה מאוד בין מסלולי ההכשרה השונים ושונות גדולה מאוד באיכויות וביכולות המיקצועיות על כן זה הרבה יותר מסובך מאשר רופאים. יש חשיבות גם להכרה במוסד שבמסגרתו בוצעה ההכשרה - ככל שהמוסד יותר מכובד ויותר אמין ובעל שם עולמי/הכרה בין לאומית - יש לזה משמעות. למשל אירגון הבריאות העולמי מפרסם רשימה של מוסדות שיכולים להכשיר רופאים ומוכרים על ידו. אין הוא מפרסם רשימה של מוסדות/חברות/אירגונים שמכשירים פאראמדיקים. מעבר לכך הנושא כל כך לא מסודר ברמה הלאומית (ומי שמכיר כמה התפתחויות אחרונות זה רק רמז עבה לעניין הזה) אז באמת לא פלא שיש בעיה להכיר רישמית בהכשרה של פאראמדיק מחו"ל אם יש לך בעיה להכיר בהכשרה של פאראמדיק בארץ. אני יכול רק לקוות שביסוס אקדמי של המקצוע ומסלולי הכשרה במסגרת מוסדות להשכלה גבוהה ועם התרחבות הפעילות האקדמית המקצועית, במהלך השנים המצב ישתנה קצת לטובה (ואני לא מדבר ספציפית על הארץ).

למעלה