מה אתה רוצה לדעת? מה זאת אומרת כיצד הוא פועל? (כיצד הוא פוגע בגוף? שאם זו השאלה, אז אתה כן מתכוון מבחינה פתוגנית; או שזו שאלה על הביולוגיה הכללית של סטרפטוקוקים - מחזור חיים, מטאבוליזם, נישות וכו'?) באופן כללי הזן של Sterptococcus Pneumonia, המכונה החיידק הטורף, משחרר אנזים שהורס את רקמת החיבור (fascia) בין העור לשרירים. למידע על סטרפוקוקים באופן כללי: http://www.amalnet.k12.il/micro/streptococcus.htm
לפי מיטב הבנתי, החיידק טפיל די סטנדרטי שגונב מתאי הגוף חומרים מזינים ואבני בניין חיוניות (סוכרים, חומצות אמינו וכו'). המטאבוליזם שלו כזה, שחומרי הפסולת שלו רעילים לבני-אדם. הוא לא עושה את זה כחלק מהניסיון שלו להיזון, אלא כתוצר לוואי שהורס את רקמת החיבור שלנו.
אני לא יודע. חיפשתי קצת בספר החביב Medical Microbiology שנגיש ברשת, ולא מצאתי תשובה לשאלה הספציפית הזו. אני מניח שלא, ושזו תופעת לוואי של הפרשת הטוקסינים, אבל יכול מאוד להיות שאני טועה. (אגב, התכוונתי לשאלה השניה: "האם הוא אוכל שיירי התאים שהתפרקו?", התשובה לשאלה הראשונה היא כן). אבל כן מצאתי תיאור מפורט על איך מתרחש תהליך הרס הרקמות, ומסתבר שהחיידק פשוט מתחיל שרשרת ארועים כשהוא הורס את רקמת החיבור, שמובילה לחסימת כלי דם ופגיעה ברקמות השכנות לרקמה שהרס. אגב, תיקון: המין שמכונה "flesh eating bug" אינו S. pneumonia אלאStreptococcus pyogenes.