החייאה!

billyray

New member
החייאה!

מה אמור לקרות אם ההחייאה היא מוצלחת? לבן אדם חוזר הדופק/נשימה? הבן אדם חוזר להכרה? מה אמור לקרות???

Seidman

New member
תלוי מאוד

החייאה "מוצלחת" היא בעיקרה החייאה שבה נראה על המוניטור סימני פעילות חשמלית חיובת של הלב (בלי להכנס לכל הנושא של הפרעות קצב-VF). בהחייאה יכול להיות מצב שבו הלב והנשימה יהיו באופן ספונטני ללא צורך בסיוע כלשהו (שוקים-הנשמה מסייעת), ויכולה להיות עם אמצעי הניטור הנלווים. כל עוד ישנו פעילות חשמלית של הלב (ותקנו אותי אם אני טועה), וכל עוד הבן אדם מפונה לבית החולים עם אותם סימנים, ההחייאה נחשבת "מוצלחת"

נדיר....

נדיר אבל נדיר.... לראות אדם שחוזר ופוקח את עינו אחרי החיאה... לא ידוע לי ל מתבים שזבה קורא . אני ראיתי את זה רק פעם אחד .. אדם ממנת יתר התחלנו החיאה קצרה ביותר ואחרי 2 אמפולות של נרקן הבן אדם שב לצעוק ולבעוט..:) אבל זה לא כמו בסרטים

...

לי היה מקרה בנט"ן של בת 60 שחשה ברע בבית קברות. קודם הגיע רגיל ואחר כך הגענו למקום עם הנט"ן ,העברנו את החולה אלינו והפראמדיק רצה לעשות לה א.ק.ג והיא לא הסכימה שיגעו לה את בחולצה. אחרי 3 דקות בדיוק היא חטפה vf, הפארמדיק שלנו ישר שם לב התחלנו החייאה ואז שני שוקים.היא ישר חזרה והתחילה לצעוק עלינו שגזרנו לה את החולצה.

ShinShin101

New member
החייאה?

התחלתם החייאה- כלומר עשיתם עיסויים? זו בדיוק הסיבה שפרוטוקול V.F אומר קודם לתת סידרה של 3 שוקים ורק אז אם לא חוזר הדופק, להתחיל החייאה. לי היה חולה שחטף לנו V.T שלוש פעמים ברבע שעה, ופעם אחת גם הדרדר ל V.F הוא קיבל 4 שוקים ותרופות נוגדות הפרעות קצב אבל לא עשינו עליו אפילו עיסויי לב אחד. תארו לכם מה זה להתחיל לתת שוקים באמצע חדר מדרגות כשכל השכנים מסביב...

meijin007

New member
קרה לי גם...

דום נשימה אחרי תאונת דרכים, חזר לגמרי. כשהעברנו אותו לנט"ן, כבר התחיל לדבר איתנו. מאוד מבובלבל, אבל דיבר. קרה לי גם מקרה של מסומם, כמו שסיפרת, רק אצלי זה היה 4 (!!!) אמפולות עד שהוא חזר לבעוט...(מה לבעוט, הוא כמעט ריסק תאמבולנס...) ידוע לי על מקרה בתחנה (שבזכותו יש לנו את המחשב...) על מישהו שבדרך לICCU בברזילי, קיבל VF, קיבל 2 שוקים, וחזר לגמרי.. הכל עניין של פוקס :)

ShinShin101

New member
יש לייף פאק בלבן

בלבן אין מוניטור, יש לייף פאק חצי אוטומטי. הוא מסוגל לזהות V.F ולתת שוקים. אם הוא זיהה V.F הוא יודיע על זה ויתן אפשרות לתת שוק, לכן הוא רק חצי אוטומטי, הוא לא נותן את השוק על דעת עצמו.

ShinShin101

New member
פעילות חשמלית ופעילות מכנית

פעילות חשמלית של הלב בהחייאה לא אומרת שום דבר על החייאה מוצלחת. ישנו סוג של קצב שנקרא PEA ומשמעותו- פעילות חשמלית ללא דופק. כלומר, יתכן שבמוניטור נראה אפילו קצב סינוס מושלם, אך לא יהיה דופק ונבצע החייאה מלאה. לא תמיד הפעילות החשמלית מייצגת את הפעילות המכנית של הלב, בייחוד בהחייאה שבה ניתנות תרופות שמגרות את המערכת החשמלית. לכן, החייאה מוצלחת אינה החייאה שבה יש פעילות חשמלית של הלב, אלא החייאה שבה חוזר הדופק. לפעמים החולה מתחיל גם לנשום בכוחות עצמו ואפילו לנסות ולהוציא את הטובוס מהפה... ואילו סימנים טובים אצל מישהו שכרגע עבר החייאה...

קבאבי

New member
לגבי הסטטיסטיקה..

לפי מה שאני יודע, לכל 10 החייאות רק אחת תהיה מוצלחת. זאת אומרת שמאוד נדיר שבן אדם שעובר החייאה יצא ממנה בחיים. כמובן זם תלוי בזמן של הגעת הצוות, ואיזה צוות (לבן או אט"ן/נט"ן) וגם תלוי באם היה מישהו שהתחיל החייאה בסיסית לפני שהצוות הגיע. מחשיבים החייאה מוצלחת כמו שכבר אמרו כאן באם החולה הגיע לבית החולים כשהוא עדיין עם פעילות של הלב. אם זה קורה, אז אנחנו עשינו את שלנו, מעכשיו הביה"ח נכנס לתמונה. אגב, קראתי כתבה שקשורה לעוברי אורח שנתקלו בחולה וביצעו החייאה לפני הגעת האמבולנס - בישראל האחוזים מאוד נמוכים - משהו כמו 14%, כאשר בשבדיה זה מגיע ל25% אם אני זוכר נכון. וזה דבר שמשפיע מאוד על הסיכויי של החולה לחיות אחרי ההחייאה, בגלל שהדקות הראשונות שבאיבוד נשימה / דופק / הכרה, הן הכי קריטיות.

קבאבי

New member
האחוזים שאני מדבר עליהם

מתייחסים למספר ההחייאות כמובן.. 14% מההחייאות בישראל התחילו ע"י אזרח שיודע עזרה ראשונה בסיסית,, לפני שהאמבולנס הגיע. אגב, יש דיבורים על כך שמתכוונים להכניס עזרה ראשונה לתוכנית הלימודים כחלק מהבגרות. לדעתי זה צריך להיות מקצוע חובה - יחידת לימוד אחת בכל מה שקשור להחייאת רחוב, חבישות, מצבי חירום בחולה, טראומה..

MdaMen

New member
לפני שבוע בדיוק הייתה לי החייאה

בבית של חולה ובזמן הפינוי באט"ן היא כבר רבה איתי והוציאה את הפאלס מהמקום, ושלחה ידיים לכיוון הטובוס אז כל הדרך תפסתי לה את הידיים שלא תזוז, והיא גם פקחה עיניים כמובן למרות שהיא הייתה עיוורת...

MdaMen

New member
לי לפני שבוע הייתה החייאה

בבית של חולה, ובזמן הפינוי היא רבה איתי והוציאה כל הזמן את הפאלס ושלחה ידיים לכיוון הטובוס אז נאלצתי לתפוס לה את הידיים כל הדרך.

MdaMen

New member
אוופס...בפעם הראשונה הוא הראה שלא

שלח אז רשמתי שוב, ומסתבר ששלח...סורי

tani101

New member
הייתה לנו החייאה....חחחח

כן כן מוזרה אך מגניבה ביותר

למעלה