החידון השבועי לי.ל.ד.

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך

New member
החידון השבועי לי.ל.ד.

או לחלופין "השפעת האוקופנקטורה על חולי היפוגליקמיה" מעשה שהיה כך היה, לפני כמה ימים נקראנו לספק סעד רפואי לחולה שהוגדרה ע"י המוקד כסובלת מ"קוצר נשימה". שמחים וטובי לב הגענו לכתובת והתפלאנו לראות חולה שאומנם אינה סובלת מקשיי נשימה אך היא נמצאת בשלבים מתקדמים של דרדור הכרה (מגיבה לגירוי פיזי ולגירוי קולי באופן חלקי). כיאה לצוות מיומן פעלנו ע"פ הפרוטוקול וביצענו כחלק מהבדיקות השגרתיות בדיקת ריכוז סוכר בדם, וללא הפתעה מיוחדת גילינו כי החולה נמצאת בהיפוגליקמיה עם ריכוז סוכר בדם של כ30 מ"ג%. הטיפול הדפניטיבי למצב זה הוא לא אחר מאשר הזרקה תוך ורידית של גלוקוז ואכן התחלנו בתהליך החדרת הוננפלון לתוך וירידה של העלמה. עד כעת הכל ברור ויפה, אך מכאן הענינים מסתבכים כי לעלמה עבר מעט מפוקפק של שימוש מאסיבי בסמים קשים ולכן לא היה וריד בנמצא. שני פראמדיקים ועבדכם הנאמן ניסו במשך דקות ארוכות לפתוח כל וריד פנוי (כמעט, לא ממש רצינו לנסות לפתוח לה External Jugular כשהיא בהכרה ומתנגדת) וללא הצלחה (אני מעריך שכ7 נסיונות שונים היו ואף אחד מהם לא צלח). בשביל לא לבזבז עוד זמן החלטנו על לפנות אותה כמות שהיא ולתת לאחיות המסורות בבית החולים לנסות ולטפל בה תוך כדי שאנו מקווים שמצב לא ידרדר במהלך הנסיעה. מה גדולה הייתה הפתעתנו שתוך כדי ההורדה למטה מצבה של החולה החל להשתפר וכשהיא נכנסה לניידת היא כבר הייתה בהכרה מלאה (אומנם לא מתקשרת אבל זה רק בגלל קשיי שפה). כמובן שביצענו בדיקת סוכר נוספת ואכן תוצאותיה לא אכזבו את הממצאים הקליניים ורמת הסוכר בדמה עלתה ל 46 מ"ג%. אם כן שתי שאלות נשאלות: האחת, מהו ההסבר (הביוכימי) לשיפור המפתיע במצבה של החולה תוך זמן כ"כ קצר (ואבקשכם לא להכביר בהסברים אודות נפלאות הדיקור הסיני וסגולותיו הרפואיות)?. למי שרוצה עוד פרטים החולה כנראה לקחה OD של תרופות לטיפול בסכרת מסוג II. השאלה השנייה היא, האם לדעתכם צוות הנט"ן יכול היה לעשות משהו נוסף לפני הפינוי ואם כן מהו? ולמי שמסתקרן, הגענו לבית החולים הקרוב ובגלל שהחולה הייתה בהכרה היא לא ממש משכה את תשמת הלב של הצוות המטפל, ורק לאחר שאמרנו להם כי לחולה יש ורידים בלתי אפשריים עטו כל האחיות של המיון וחלק מהרופאים על האתגר החדש. ואמנם, לאחר נסיונות רבים ומפורכים הצליח אחד הרופאים (אנחנו דווקא המרנו על האחיות) להכנס לתוך וריד בלתי נראה ולשאוב דמים לבדיקה. בברכה, אבירם

amitp

New member
מסתבר שזה אפילו די נפוץ

לפחות לפי די הרבה שרשורים שעלו בזמנו לגבי הנושא בפורום סוכרת (למש‏ל). התופעה של היפוגליקמיה (גם היפוגליקמיה שחולפת עצמונית) היא תופעה מוכרת מאוד לסוכרתיים. חלק מהם מגיע לערכים מטורפים ועוד נשאר בהכרה כדי למדוד את זה. אז ככה: למרות שתחום האקופונקטורה דווקא מוכר כתורם לטיפול בסוכרת (
) ננסה לחפש הסברים נוספים. קודם כל צריך לזכור שמכשיר המדידה הוא לא אבסולוטי וחלק מההפרש בין 30 ל46 עשוי להיות מושפע מסטיות מדידה של המכשיר (למכשיר מותרת טעות של עד 10% לכאן ולכאן). ולמרות זאת החולה שלכם השתפרה. אני מניח שמדובר על OD של תרופות פומיות היפוגליקמיות (הייתי שמח לדעת אלו, דרך אגב). לתרופות הללו יש t0.5 מסויים, ויתכן והשפעת התרופה פחתה. זה, בתוספת עם הפרשת אדרנלין מוגברת (שהוא הורמון נוגד לאינסולין) העלו את רמת הסוכר בדם. כאן חשוב סוג התרופה כדי לדעת את מידת ההשפעה הצפויה. לגבי טיפול אפשרי נוסף בנט"ן, אני שמעתי כבר על צוות נט"ן שבמקרה כזה החדיר גלוקוז דרך זונדה (כמובן שבמקרה ההוא מעניין אם החולה השתפרה בגלל הטיפול או למרות הטיפול
) אפשר גם לנסות גלוקוז SL (למרות שזו די חריגה מהפרוטוקולים...) אבירם - כמה גלוקוז נמדד בהגעה לביה"ח?

גלוקוז SL?

נשאיר לרגע את הפרוטוקולים בצד. תוכל להרחיב על גלוקוז SL? זה לא עלול לגרום לנזק מקומי לריקמה?

New member
בטח שלא

להזכירת SL=Sublingul, ייתכן וחשבת שמדובר ב Sub-Cutaneus שהיא אכן דרך הזרקה מסוכנת לגלוקוז בגלל ערכו האוסמולרי הגבוה (גם לוריד לא מזריקים אותו בלתי מהול). גלוקוז SL הוא אכן לא חלק מפרוטוקולי אט"ן אבל לדעתי בגלל שמלמדים בקורס 60 על הטכניקה של מתן מי סוכר או דבש מתחת ללשון לחולי היפו בהכרה אז מדובר בטכניקה מותרת לשימוש גם לפארמדיקים. אבירם

../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif

הייתי בטוח שכתוב SC. ככה זה כשקמים משינה ישר למחשב...

למעלה