החידה של MAKRIA - ענת

zambeta

New member
החידה של MAKRIA - ענת

שבוע טוב לכולם ולענת, הייתי מבקש אם ניתן להעביר את החידה לעמוד הראשון חזרה, כנראה שההכנות לחג מנעו מאנשים להתייחס. וממך MAKRIA אנא ממך תן רמז נוסף על מנת "שנוכל להתקדם" "ואנחנו רוצות להתקדם". חברים רק טוב,

zambeta

New member
בעמוד שלש

היום ינתן רמז מוסיקלי בתכנית של אנג'לו ברדיו יאסו

MAKRIA

New member
מה.....

נכון שהחמישיה הקמרית היתה סידרת טלביזיה מצויינת אך מה "מואר" בה? איזה sunshine יש בה?

MAKRIA

New member
רמז נוסף

נושא החידה לא נולד ביוון, ואינו יווני אך צבעי דגלו כצבעי הדגל היווני.

F a d i

New member
אז זהו שחשבתי על "שמש" בהתחלה

ואלאוס מוביל אותי שוב ל"אלאס פטרופולוס"...מבוי סתום! בעצם יש עוד קשר...גלית גיאת מ"שמש" שיחקה גם בהצגה רבטיקו אבל שוב...זה לא מוביל אותי למקום מסוים!

MAKRIA

New member
נכון.

זה נתן את הקשר בין ישראל ליוון. חפש את הקשר הישראלי/יווני ביתר פירוט בנושאים שהועלו כאן.

חברים....

'הכדור' במגרש 'שלנו'...הקשר יווני ישראלי ברור. אני פשוט לא מכירה מספיק טוב את הנפשות הפועלות... אבל אתם בטח תדעו במי מדובר הזמיר...לא עופרה חזה...אולי זמיר אחר???

אחד נתן אחד לקח

לכבודו של אדם דגול..... מאת: MAKRIAו 30/03/04 | 22:24 ומשהו לכבודו של אדם גדול שהלך לעולמו לאחרונה...... ישנו קו בלתי נראה אך נשמע נפלא בין: - הסרט היווני הבלתי נשכח המספר ומנגן תקופה בלתי נשכחת. - סידרת הטלביזיה הישראלית ה"מוארת". - הזמיר תחת עצי הליבנה. - המלחין היווני הדגול.

F a d i

New member
אני פיספסתי את החלק הראשון בתכנית

של אנג'לו אולי תגלו לנו מה היה הרמז בתכנית?! לילה טוב

orna44

New member
אחד נתן אחד לקח..

נתן הוא נתן יונתן שהלך לעולמו לאחרונה הזמיר היא חני ליבנה השיר אולי "אני ואת" - לחן של חאדג'ידאקיס (המלחין הדגול?) מילים עבריות של נתן יונתן ושרה חני ליבנה הפותח במילים "ראי השמש נעלמה" אולי מצאתי רמזים ואולי לא, אבל אני לא מצליחה לקשור לזה סרט או פתרון.

MAKRIA

New member
ברבו!!!!!!!!!!!!!

אורנה. פתרת את החידה. אכן נושא החידה הוא המשורר נתן יונתן אשר הסתלך מאיתנו בחודש שעבר. הוא תרגם שלושה שירים מהדיסק הכפול אשר מבצעים חני ליבנה וניקוס דימיטרטוס. האחרון שיחק בסרט "רבטיקו" (ראה קישור לאתר). אלבום זה מבוסס על המוסיקה של מנו חדג'ידאקי ( המוסיקאי הדגול) ובו שני דיסקים, אחד ביוונית והשני בעברית. היות והאלבום לא נמצא אצלי כרגע (נתתי אותו לאנג'לו לשדר אתמול) אכתוב עליו מאוחר יותר. (אולי אנג'לו יעשה זאת?) הסדרה "שמש" בו כיכבה גלית גיאת מרמזת על הסרט רבטיקו. דיברתי על שיתוף פעולה תרבותי - זו אכן דוגמא יפה עם יוצרים חשובים. חג שמח לכולם. ותודה לאורנה על הפיתרון.

orna44

New member
לא ידעתי

שניקוס דימיטרטוס שיחק בסרט רבטיקו. זה היה סוגר לי את הקצוות. תודה שהקדשת אחת מחידותיך היפות למשורר נתן יונתן. זה יפה מאוד. המקורית הגאונית עזרה לי להגיע לפתרון.

F a d i

New member
פשששש איזה פתרון

אורנה,כל הכבוד לך ומאקריה כרגיל,כל הכבוד על החידות...תודה רבה

למעלה