החידה של אורי עמית

Carl Freeborne

New member
החידה של אורי עמית

אורי עמית פרסם בסמינר מלש"שים חידה והוא אמר לי שרק אם אני אפרסם אותה בפורום ואנשים ינסו לפתור הוא יתן את הפתרון "מה אישה עושה (יכולה לעשות) כל יום, שגבר עושה (עד)פעמיים בחיים?"

pelegs

New member
לבשל!

[אורן]

New member
א. זה כן

ב. זה לא שוביניזם אלא דווקא הפוך- שוביניזם נשי (פמיניזם אגב, זה לא ההפך לשוביניזם אלא אמונה בשוויון זכויות).

הגינגי

New member
ממש לא

פמיניזם הוא מנת חלקו של הסקסיזם ותו לא לא משנה מה יגידו כל הפמינסטיות למניהן, הן לא יותר טובות משוביניסטים למינהם.

פמיניזם.....

פמיניזם הוא אמונה בכך שנשים וגבריים כאחד ראויים לשוויון זכויות. פמיניזם הוא אמונה בכך שלנשים וגברים כאחד יש את הזכות לממש את מלוא הפוטנציאל והקישורים שלהם. פמיניזם הוא האמונה בזכות של כל אחד לחיות בלי הפליה על רקע מיני (ו/או על רקע נטייה מינית). פמיניזם הוא האמונה בכך שלכולנו זכות ללכת חופשיים, בלי לחשוש מכך שנותקף, נוטרד, או ננוצל מינית. בגלל הסיבות האלה, ובגלל עוד הרבה סיבות אחרות אני מגדירה את עצמי כפמיניסטית וגאה בזה!

../images/Emo45.gif ועוד משהו...

שוביניזם - לאומנות, קנאות לאומית קיצונית מלווה שנאה לעמים אחרים וזלזול בהם. (אבן-שושן) מובן שהמושג לא קשור ישירות לנושא והושאל לתחום האפליה המינית במהלך השנים. פמיניזם - נשיות, תנועה למתן שווי זכויות לנשים. (אבן-שושן) בהגדרה, הפמיניסטיות/ים תומכות/ים בשוויון זכויות בין המינים. הפוסט-פמיניסטיות/ים משליכות/ים את כל הרע בעולם על הגברים ועל הגבריות, וכאן בהחלט ישנו סוג חמור של סקסיזם. אך פמיניסטיות/ים כמוני, אשר מאמינות/ים כי יש לקיים שוויון מיני הן בזכויות והן בחובות (עד גבול המגבלות הפיזיות), אינם ראויות/ים להיקרא סקסיסטים. מאור

TheSimon

New member
ככה זה בחיים

אגב לפי המילון שאני בדקתי, מה שכולם מדברים עליו הוא שובניזם גברי

PLAIN OL ME

New member
כן, אבל לא מבחינה לשונית

פמניזם בא מהמילה הלטנית Femina = אישה כך שמבחינה לשונית אין קשר בין פמיניזם לשוויון... אבל! אני יודע שרוב הפמיניסטיות אכן דוגלות בשוויון בין המינים יש כמה שרק מחזירות מתקפה על הגברים באותה צורה שהשובניסטים מתקיפים נשים ואכן, לדעתי שונאות הגברים למיניהן הן א יותר טובות מהשובניסטים והן בכלל לא עוזרות לנשים... להשמיץ את צד Y לא משפר את מצבו של צד X וזה הכל...

[אורן]

New member
לא רק שהפמניסטיות דוגלות בשוויון

הפמניזם עצמו זו השקפת עולם שדוגלת בשוויון. ונכון, שלא מהבחינה הלשונית. אך הלשון מטעה. בהרבה מקרים הלשון עלולה לבלבל, כי המשמעות הנכונה נמצאת במילון, ולא בשורש המילה.

Fonia

New member
לאבד ביצה?

משהו שקשור לביצים ואשכים... לנשים יש מלא, לגברים שתיים (פועלי הכור בצ'רנוביל ובני משפחותיהם לא משתתפים במבצע)

למעלה