החידה היומית

kapal

New member
נראה כמו מטוס ישן(רואים מד שעור נסי

קה)שהונח בגן שעשועים ,וכדי שילדים יוכלו לשחק... שמו הגה,מה כבר ילד יכול לעשות עם סטיק......?????

אתם מאד מאד רחוקים מהפתרון

מדובר במטוס ממלחמת העולם השניה - CATALINA או כמו שכינו אותו THE CAT שהיה מטוס ימי ותפקד כספינה לכל דבר. יתרון נוסף שהיה לו - יכולת שהייה באויר של 24 שעות במהירות שיוט של 45 קשר!!! - שימש הרבה כצייד צוללות. הנה תמונה מלאה של הקוקפיט ובבהמשך אצרף עוד תמונות להשכלה כללית. ההגה שימש לניהוג בים אם מישהוא יודע - (אני לא) שיסביר לי איך הפעילו את ההגאים בזמן טיסה???

ניצן .עוד פרטים.

מה שאתה רואה כאן הוא היוק של המטוס.יש לי ספר של "תאי טיס" של מטוסים רבים וזה אכן התא של הקטלינה. מטוס זה היה פשוט מטוס אמפיבי כלומר נוחת גם על היבשה וגם במים.שימושו היה בדר"כ לחילוץ טייסים שנטשו מעל מים. לא כ"כ הבנתי מה משמעות "ותפקד כספינה לכל דבר" ??לצה"ל היו שני מטוסים כאלה בשנות החמישים. מוזיאון חה"א קנה אחד בסוף שנות השמונים מתוך כוונה להביאו לארץ אולם כידוע לי הוא התרסק בטיסת העברה מארה"ב בתאונה שגרמה למספר נפגעים.

תיפקד כספינה

ניתן היה לשוט עמו במהירות של 15 קשר אפילו בים סוער - במיוחד במשימות חילוץ טייסים שצנחו לים כפי שציינת. היה לו מבנה תחתון של ספינה - ראה בתמונות. על סיפונו העליון היה משטח הליכה,מעקה נגד נפילה לים ואפילו עמודי קשירה כמו של ספינה. למרות הצלחתו בחילוץ, משימותיו העיקריות היו נצ"ל (נגד צוללות) והיה לו גם תותחים להגנה אוירית. לא זכור לי שהיה בצה"ל מטוס כזה. המטוס יוצר ע"י CONSOLIDATED AIRCRAFT וגם ע"י GLEN MARTIN . אין לי רישומים עליהם בארץ.אשמח להתעדכן בנתונים מדויקים

רן בג

New member
יואל צודק בשלישית..

למה לשוט שאפשר לטוס ? אם למטוס אמפיבי יש יכולת לנחות בים סוער הוא עדין לא "מתפקד כספינה"...כמטוס שמהירותו המירבית 315 קמ"ש בטח היה אפשר "לשוט" עמו אפילו מהר יותר מ-15 קשר..לפחות עד מהירות הניתוק..כל יתר האביזרים שציינת הם לא הופכים אותו לםפינה. דבר מענין -בארץ להפעלת מטוס אמפיבי יש צורך בתעודת משיט. מצ"ב תקציר השימוש של המטוס

תאונת הקטלינה

ממקור מאוד מקורב לטייסים שהיו מעורבים בתאונה שהוזכרה: המטוס נרכש במטרה להביאו לישראל. צוות של טייסים ותיקים יוצאי ח"א ואל על יצא להביא המטוס ארצה. במהלך בדיקת המטוס, תוכננה הסעה על המסלול (ללא כוונת המראה) ע"מ לבדוק חלק ממערכותיו (מסתבר שזה שלב מקובל בטיסות מבחן). לאחר הנעה והתחלת הסעה, כאשר ניסו להרים סל"ד, "פרצו" המנועים בכוח כמעט מלא ולא ניתן היה לשלוט עליהם בעזרת המצערות. כל נסיונות הבלימה, הורדת סל"ד ו/או כיבוי כשלו, המטוס ירד מהמסלול, התרסק ושני טייסים נהרגו. אכן, תאונה מוזרה וטרגית. יוסי מיליס

ZeevRozenek

New member
Catalina

2 Catalina`s were bought by IAF in 1953 and served for about 6 years, based in Hiafa port. They were of the PBY-5A model. One beatiful Catalina has been reported some 2 years ago in the Plane and Pilot magazine, re-furbished, remodelled into a live-in airplane, finished inside like a camper. Remember the film ALWAYS opening scene where a fishing boat is capsized by the wake of a Catalina Fire-fighter landing on a lake to pump in water. ZeevRozenek,Modena,Italy

אבקש לדייק !!!

הכוונה שלי היא להכניס קצת "היסטוריה" לפורום. אני משתדל להביא ציטוטים מדויקים ועובדות בדוקות. אני שמח שאנשים מעירים הערות עניניות ומוסיפות פרטים. אבל אבקש מכל המוסיפים להשתדל להביא עובדות מדויקות. אני עצמי - ומכה על חטא - לא זכרתי שהקטלינה היה בצהל - אז בדקתי באתר של חיל האויר ואכן רשום שם שהיו שני מטוסים כאלה בחיל האויר בשנת 1950 והם שימשו לסיורים בכנרת!!!. ראו מסמך מצורף. לגבי התכונות והתפקידים של המטוס - ראו צילום מתוך אתר של יצרן המטוס. העובדות הנכונות הן: כמודגש במסמך - המטוס שימש בעיקר לנצ"ל, המטוס יכול היה לשוט כספינה - לצורך עגינה,תדלוק ,ולחילוץ טייסים מלב ים. שבת שלום.

למעלה