החידה היומית...

Moledet972

New member
החידה היומית...

א. מי היה פולקה ברנדוט? ומה הייתה הסיבה שנרצח? ב. מי היה רוברט מקסוול, ומה היא ההשערה לגבי הסיבה למותו?

אריאל1

New member
א. איש האומם

נרצח בישראל על רקע תוכנית החלוקה ע"י פעילי לח"י, דבר שגרם לפירוק הסופי של האירגון. אני חייב לציין חוסר טאקט בנושא, האדם היה במקרה חלק ממשפחת המלוכה השבדית... רוברט מקסוול היה ממציא, נראה לי שהיה לו קשר לרדיו אני לא זוכר איך הוא מת...

iKilledKenny

New member
השני נראה לי שהוא גם קשור היה

לאירגונים יהודים אבל אני ממש לא בטוחה

Moledet972

New member
טוב, הינה התשובות...

- הרוזן השוודי פולקה ברנדוט נרצח בירושלים בשנת 1949 כנראה ע"י אנשי לח"י, כי פעל לחלוקת הארץ. - רוברט מקסוול היה איל הון יהודי, שהיה גם אחד מבעלי השליטה בעיתון מעריב. הוא מת/נהרג כאשר היאכטה שלו טבעה בים. אחרי שהוא טבע, היתגלה שהיו לו חובים עצומים. עד היום לא ידוע מה הייתה סיבה המוות.

yoavl1

New member
פרט נוסף לגבי ברנדוט.

הוא נרצח כאשר עמד עם מכוניתו באיזה מקום. הוא רוסס ע"י שני פעילי לח"י. לימים התברר כי אחד מהם היה אח"כ ראש הממשלה שלנו. יצחק שמיר יבדל"א.

Moledet972

New member
אם אתה אומר(אני לא בטוח בכך)

יש לך איזשהי ראיה לכך שזה היה יצחק שמיר?

yoavl1

New member
לפני כמה חודשים סבא שלי סיפר לי

והראה לי קטעי עיון שהיו ברשותו. רק משם אני יודע על זה.

Moledet972

New member
סבא שלך גם שמאלני?

- טוב, בכל מקרה, רצח פולקה ברנדוט לא הזיק לישראל, בעצם. ברנדוט רצה שישראל תחזיר שטחים שהיא כבשה, או שלא תכבוש שטחים נוספים, שנמצאים היום במדינת ישראל. עוד יתכן שללא רציחתו, השמאלנים למיניהם היו קוראים לענבר מתנחל

yoavl1

New member
סבא שלי לא קשור לעניין..

כן הוא שמאלני, אבל הרבה יותר מרכזה ממני. הוא שונא פוליטיקאים. הוא היה מאנשיו של בן גוריון. הוא היה מפקד גדוד נוער בהגנה ולחם יחד איתם. הרצח של ברנדוט היה מהגורמים להתגברות הרצון "להכנס" בלח"י. הנזק הבינלאומי שנגרם היה אדיר, ויכל להביא לתוצאות מאוד לא רצויות. היה לנו המון מזל שבראשנו עמדה הנהגה אחראית, בראשות דוד בן גוריון.

למעלה