החידה הבאה...

אלי ו.

New member
אני אנסה

11-13-21-32-11 ? (כל שורה היא תאור של השורה שמעליה) וחידה גאוגרפית: מטוס ממריא מנתב"ג (מהטרמינל החדש) הוא טס 500 ק"מ מערבה. 500 צפונה. 500 מזרחה. 500 דרומה. לאיפה הוא הגיע?

erana75

New member
תשובה נכונה

לגבי מיקום המטוס מכיון שאין לי גלובוס וגם לא את המידות המדויקות של כדור הארץ אתן הסבר קל לאלו בינינו אשר לידם גלובוס וקצת זמן. "כביכול" ביצענו ריבוע בטיסה והיינו אמורים להגיע לאותו המקום. אבל כאשר טסים 500 קילומטר צפונה מגיעים לקו רוחב צפוני יותר בכדור הארץ שקוטרו קטן יותר. ואז כשטסים 500 קילומטר מערבה למעשה עוברים את קו האורך של ישראל ובחזרה 500 קילומטר דרומה חזרנו לאותו קו רוחב של ישראל - אבל איפשהו מזרחה - ועכשיו לכל המתמטיקאים עם הגלובוס יותר קל להגיע לתוצאה.

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif זו היתה תשובה מהירה מדי

אז עוד חידה שקיבלתי פעם בראיון עבודה של מעביד פוטנציאלי סדיסט במיוחד. שורה של 10 חיילים עומדים בטור ערפי, מסודרים לפי גובה. הנמוך ביותר ראשון, והגבוה ביותר אחרון כך שכל אחד מהם רואה את החיילים שלפניו. מחלקים להם קסדות, 7 אדומות ו 3 לבנות ושמים אותם על ראשיהם. החיילים לא יכולים לראות איזה קסדה יש להם על הראש, רק את הראשים של החיילים שלפניהם. (ז"א הראשון לא רואה כלום, השני רואה רק את הראשון וכן הלאה עד העשירי שרואה את תשעת החיילים שלפניו) החייל החמישי מביט לפנים ואומר: אני לא יודע איזה צבע הקסדה שלי הרביעי אומר: גם אני לא יודע. השלישי אומר: גם אני לא יודע. הראשון והשני אומרים ביחד: אני יודע מה צבע הקסדה שלי! איך הם יודעים?

erana75

New member
לא מקלקל

אבל אני מוכן להתערב שאתה עובד בהיי-טק מכיר איש נפש בהמתו

אלי ו.

New member
ברור ../images/Emo13.gif

הרי החידה שלך היתה דחיסת נתונים פרימיטיבית RLE. במקום לכתוב 44444555555 כותבים 5465 יצא לי לכתוב הרבה קוד עם קבצים גרפיים כמו PCX ו BMP שמשתמשים ב RLE.

אלי ו.

New member
ומה יש לאנשים נגד צדיקים?

הביטוי ששיבשת הוא "יודע צדיק נפש בהמתו" (שלום עליכם, טוביה החולב)

אטיוד5

Active member
די פשוט

צריך לעבור על האפשרויות. למשל, אם 3 הלבנות היו לפני החמישי, אז הוא היה יודע שהוא אדום, ואם הן היו מאחוריו גם היה יודע שהוא אדום. מפה שלפניו יש לכל היותר 2 לבנות. וכו' וכו'

אטיוד5

Active member
למי יש כח ...

אני ממשיך עוד קצת: נניח שאין קסדות לבנות לפני החמישי, אז באמת לא היתה לו ולרביעי ולשלישי שום דרך לדעת (גם לא אחרי ההכרזות של קודמיהם), אבל אז הראשונים לא היו להכריז את שהכריזו. אז אולי אין לבנות מאחוריו, ואולי כן, מי יודע, לא ממש בדקתי ... אוף, מספיק.

אלי ו.

New member
תשובה מלאה (למי שניסה ומעונין)

החמישי היה אומר שהוא יודע אם היה רואה לפניו 3 כובעים לבנים. לכן הוא ראה 2 או פחות כובעים לבנים. מכאן הרביעי יודע שאם הוא יראה 2 כובעים לבנים, הכובע שלו אדום. הוא לא ידע, ומכאן מסיקים שהוא ראה 1 או פחות כובעים לבנים. השלישי שמע, ויודע שאם הוא יראה כובע 1 לבן לפניו, הוא אדום. הוא לא ידע ומכאן שלא ראה לפניו כובעים לבנים. זו הסיבה שהראשון והשני ידעו שיש להם כובעים אדומים.

אטיוד5

Active member
אוף, הקדמת אותי

חשבתי על זה אתמול בדרך למפגש. בחיי, באתי עכשיו לכתוב את הדברים.

למעלה