החטא ועונשו

yeshgvul

New member
לא :

נראה שהממשלה של הליברלים הפלמים והסוציאליסטים תמשיך להתקיים. בבלגיה גם מפלגות הימין השמרני למעט השוליים לא מאיימות בכלל. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3039461.stm אני תוהה אם היית בבלגיה. יכולת לראות איך אנשים שרצחו אחד את השני פעם חיים בשלום כשהממשלה מכבדת את זכויות האדם של כולם. ודוקא לא נעלמה לגמרי האיבה. הואלונים מסרבים לדבר פלמית והפלמים מתעצבנים כשמדברים אליהם צרפתית.

Deathatred

New member
למעט יוצאי קונגו

אבל היי, למה להתעסק בטבח של 10 מיליון כושים אם אפשר להיטפל לישראל?

yeshgvul

New member
בינתיים אצלנו רק קומץ התמודד

בני מוריס (בעל דעות מפתיעות בימינו אלה) , תום שגב ומעטים. מומלץ לחכות לסיום החקירה בבלגיה http://www.guardian.co.uk/congo/story/0,12292,765632,00.html אני מנצל את ההזדמנות המיוחדת הזו להדגיש שישראלים אינם פחות מוסריים מאחרים באופן אינהרנטי. הבעיה היא שכל כיבוש משחית. הבלגים הבינו את זה. אנחנו לא.

מטרניך

New member
לא הכיבוש משחית. זאת פראזה דמגוגית.

מלחמות משחיתות חלק המשתתפים בהן. השלטון משחית. למשל: השלטון הארוך של ה'שמאל' בישראל. הליכוד מנסה למלא את החסר. הפוליטיקה משחיתה (בייחוד חברי/ות כנסת - השמות ידועים). יש מדינות שהיו כובשות במשך מאות בשנים ואינן 'מושחתות'. דנמרק כבשה את גרנלנד ושולטת בה כבר הרבה מאוד שנים. דנמרק מושחתת? ולעומת זה סעודיה לא כבשה אף אחד והיא, כידוע, מדינה נקייה משחיתות... הבלגים 'הבינו'? הפעם הצחקתני קשות. בלגיה היא מן המושחתות במדינות אירופה. בריסל היא הבית זונות של האיחוד האירופי. ובלגיה שודדת את קונגו כמו בימי הקולוניאליזם העליזים. אגב, בני מוריס התפכח, כמו מאלכוהול. בקרוב אצלך. אינשאללה.

iceviper

New member
מעניין שהזכרת את דנמרק

שיחד עם כל מדינות סקנדינביה אחראית על חורבן כמעט מלא של התרבות הסאמית (Sami-מה שאנחנו קוראים אסקימואים),יושביו המקוריים של החוג הארקטי. מדובר על התבוללות בכח,איסור להשתמש בשפתם עד 1960 (!),איסור לשיר את שירי הפולחן שלהם ועוד נסיונות להביא לאנשים האלה "את האור". אז כן,הכיבוש משחית מעצם טבעו.מלחמה היא תוצאה בלתי נמנעת של הכיבוש.

מטרניך

New member
הדברים שאתה מספר ידועים לי. ידוע

מה ששוודיה, למשל, עשתה ללאפים (שם גנאי ליושבי החוג הארקטי). אבל שוודיה נחשבת לאחת המובילות בעולם בנושא של זכויות האדם. השוודים בכלל חושבים את עצמם ליותר טובים מאחרים, הם רק לא אוהבים לדבר על ה'בדואים' שלהם ועל התפקיד המפוקפק שהם מילאו במלה"ע ה-2. מישהו בעולם מדבר על שוודיה ודנמרק כמדינות כובשות, מדכאות ומושחתות? דנמרק, למשל, מסרבת להעניק עצמאות לגרנלנד (הגדולה מדנמרק פי... הרבה מאוד). לגרנלנד יש אוטונומיה מ-1979. כל ענייני החוץ והביטחון בידי דנמרק (שיש בה בסיסי אוויר וצי חשובים מאוד).

iceviper

New member
אז ככה

למשך התקופה הקולוניאליסטית המדוברת של ארצות סקנדינביה,ניתן לומר שהן היו מושחתות.לא כך? באותה מידה אם היינו חיים במזרח תיכון משגשג ופורח בשנת 2100 ניתן היה להסתכל על ישראל (ובאותה מידה על הפלסטינים) כרשויות מושחתות. בצורה ברורה יותר: השחיתות כתוצאה מכיבוש היא קונקרטית לתקופה המדוברת.ישראל מושחתת כאן ועכשיו.אם בעוד 100 שנה ישראל תיחשב כמובילה הומניטרית זה לא ישנה דבר וחצי דבר.

iceviper

New member
שוטרי מג"ב

הריסת בתים שלא קשורים בכלל לבתי מחבלים קריעת שקיות של תפוחי אדמה של פלסטינים פעולות חישוף הריגת ילדים ומעבר מיידי לסדר היום (אצלנו-מעבר כמעט מיידי) השפלת פועלים במחסומים מעצרים מנהליים לרוב

מטרניך

New member
הדוגמאות שהבאת מחזקות את טענתי.

כל אלה תופעות הקשורות למלחמה בטרור שלמרבה הצער איננה מלחמה דה-לוקס בגלל אופייה: לא מלחמת צבא בצבא, אלא מלחמת צבא בכנופיות או בחוליות המסתתרות בתוך האוכלוסייה האזרחית. האחריות חלה על אלה שבחרו לנהל נגדנו מלחמת טרור מתוך האוכלוסייה שלהם. בהשוואה לארצות אחרות שלחמו בטרור בתוך גבולות המדינה אנחנו עוד מאופקים למדי. אני יכול לתת לך דוגמאות רבות. היוצא מן הכלל הוא הרס בתים שאינם קשורים למלחמה בטרור (למשל בנייה בלתי חוקית). יש לי יחס אמביוולנטי לנושא: מצד אחד, אי-אפשר להשלים עם בנייה לא חוקית, מצד שני בהרבה מקרים קשה מאוד לקבל אישורי בנייה. אני מסכים שיש פה שרירות של השלטון ופגיעה בתושבים שלווים וזה מריח ממדיניות שמכוונת לדחוק את הערבים שלה אני מתנגד. הייתי רוצה לראות מצד השלטון גישה יותר הוגנת לצרכי האוכלוסייה הערבית.

מטרניך

New member
שכחתי: שוטרי מג"ב.

יש ביניהם, כמו גם ביחידות אחרות, חלאות המתעללות בתושבים. אני בעד ענישה דרקונית של אנשים כאלה. אבל אל תעשה הכללות (כמו שמשתמע מדבריך). מג"ב ושוטריו חיוניים למלחמה בטרור ורובם המכריע מתנהג באופן סביר, בהתחשב באופי התפקיד והמשימות.

ווי לי , תארו לכם שהיינו אוסרים שימ

שימוש בשפה הערבית... מענין מה היו אומרים עלינו בדנמרק אגב הם חשבו לתבוע את האשמים לדין בגין מעשיהם שפרטתם? הממ... אולי נקים בית דין מיוחד לצורך כך...

yeshgvul

New member
השליטה בגרנלנד השחיתה

אבל פחות מהכיבוש כאן. אפשר לראות את זה גם ב"חוש השלג של העלמה סמילה" . אותו דפוס של פטרנליזם כלפי הילידים, משהו בסגנון היחס של הממשלות כאן לבדואים.

yeshgvul

New member
אז זהו בדיוק. כאן תקותך

דיכוי במינון נמוך משחית פחות מדיכוי במינון גבוה. לפעמים השפעתו לא כ"כ מורגשת. אם הדבר הכי גרוע שהיה לנו כאן זה שריפים ב 4*4 שמסתובבים בנגב בג'יפים של הסיירת הירוקה ורודים בבדואים, אז היינו מתוקנים למדי. בטח הייתי מקטר על זה גם, אבל אני חסר תקנה. הבעיה שהבדואים בנגב זה כלום לעומת השטחים. לא חקרתי את המצב בדנמרק, אבל אני משוכנע שכיום מצבם של ילידי גרנלנד טוב בהרבה ממצבם של הבדואים, ושהממשלה המרכזית משקיעה הרבה ברווחת התושבים. אינדיקציה אחת היא הנישואין המעורבים. יש להם גם שלטון עצמי עם פרלמנט נבחר. הנה תמונה: http://www.gh.gl/uk/parlia/context.htm

מטרניך

New member
אתה יודע מה? מה שעושים לבדואים

מכעיס אותי הרבה יותר ממה שקורה לפלסטינים בשטחים. למה? כי הבדואים היו, ורובם המכריע עדיין, אוכלוסיה נאמנה למדינה, תורמת, משרתת בצה"ל ויש להם את כל ההצדקה לדרוש שהמדינה תעניק להם את הזכויות המגיעות להם ותתנהג איתם יפה. בשטחים יש מלחמה שבה נפגעים, כמו בכל מלחמה, חפים מפשע. זאת מלחמה שלא אנחנו פתחנו בה ואנחנו מאוד רוצים לסיימה. הפלסטינים לא יכולים להחזיק את המקל בשני קצותיו: גם לנהל מלחמת השמד אכזרית נגדנו וגם לדרוש שיתייחסו אליהם כמו דנמרק עם תושבי גרנלנד.

למעלה